Μια διαφήμιση μας ξυπνά: Yπάρχει τελικά ισότητα στη δουλειά; (βίντεο)

Μια διαφήμιση μας ξυπνά: Yπάρχει τελικά ισότητα στη δουλειά; (βίντεο)

Οι γυναίκες αντιμετωπίζονται το ίδιο, σε σχέση με τους άντρες;

Μπορεί ένα σαμπουάν που υπόσχεται λάμψη, να μην μας λύσει το πρόβλημα αλλά καταφέρνει να μας κάνει να το δούμε, έστω κι αν επιστρετεύει την επίκληση στο συναίσθημα και την υπερβολή.

Η Pantene στις Φιλιππίνες λάνσαρε την πιο δυναμική καμπάνια, με ένα σύντομο αλλά περιεκτικό βίντεο, που δείχνει την ανισότητα που τις περισσότερες φορές επικρατεί στον εργασιακό τομέα. Τα συναισθήματά μας απέναντι σε μία γυναίκα καριέρας και έναν άντρα ανάλογης επιρροής, δεν είναι τα ίδια και το διαφημιστικό αυτό, αποτελεί μια πολύ καλή παρατήρηση.

Μία γυναίκα που μας κουνά έντονα το δάχτυλο, σε ένα συνέδριο ή μήτινγκ, τη λες και αυταρχική, ενώ έναν άντρα στη θέση της, δυναμικό. Έναν καλοντυμένο και όμορφο τύπο που περπατά με στυλ και αέρα, τον θαυμάζεις. Τη γυναίκα που το κάνει, μπορεί να την χαρακτηρίσεις ψωνάρα.

Μια σύζυγο και μητέρα που ξενυχτά για τη δουλειά της, δεν είναι απίθανο ο άντρας της να την κατηγορήσει πως παραμελεί την οικογένεια για τη δουλειά. Αν το κάνει εκείνος όμως, θα τον πούμε και "κουβαλητή", φιλότιμο ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Δε συμβαίνει πάντα, συμβαίνει όμως συχνά- και η διαφήμηση μας κάνει να το συνειδητοποιήσουμε!

Δείτε το εν λόγω βίντεο, στο κάτω μέρος της οθόνης:

Διαβάστε ακόμη:

Η πιο αποτυχημένη Χριστουγεννιάτικη σοκολάτα του κόσμου

Ακτινογραφίες ζευγαριών την ώρα του ύπνου! (φωτό)