Τι αναζητήθηκε περισσότερο στο Google την χρονιά που τελειώνει;

Τι αναζητήθηκε περισσότερο στο Google την χρονιά που τελειώνει;

H μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και ίσως μια από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων παγκοσμίως έβγαλε την επίσημη λίστα της χρονιάς.

Το Google κυκλοφόρησε, όπως κάνει κάθε χρόνο, την ετήσια λίστα του με τις κορυφαίες αναζητήσεις της χρονιάς μαζί με ένα συγκινητικό βίντεο επισκόπησης μερικών από τις 100 κορυφαίες αναζητήσεις του 2013.

{youtube} Lv-sY_z8MNs{/youtube}

Στις πρώτες, λοιπόν, θέσεις της λίστας αυτής του Google οι θάνατοι διασήμων είναι εκείνοι που κυριαρχούν. Ο Nelson Mandela, o Νοτιοαφρικανός που αγωνίστηκε κατά του απαρτχάιντ και πέθανε τον Δεκέμβριο αναζητήθηκε περισσότερο στο Google αυτή τη χρονιά, ακολουθούμενος από τον Paul Walker, που χάθηκε σε ένα τραγικό δυστύχημα τον ίδιο μήνα στη δεύτερη θέση και τον Cory Monteith του Glee στην τέταρτη θέση.

Η τρίτη θέση ανήκει στα gadgets και συγκεκριμένα στο iPhone 5s, ενώ και η Samsung τα κατάφερε εξίσου καλά μπαίνοντας με το Samsung Galaxy S4 στην όγδοη θέση ακολουθούμενη από το PlayStation 4 στη θέση εννέα.

Το Harlem Shake με τα αμέτρητα βίντεο στο Youtube προσγειώθηκε στην θέση νούμερο πέντε, ενώ τα βασιλικά γεννητούρια βρέθηκαν στη θέση νούμερο 7. Τέλος, ο Μαραθώνιος της Βοστώνης (Boston Marathon) ήταν έκτος, ενώ η Βόρεια Κορέα (North Korea) ως όρος αναζήτησης έκλεισε αυτό το top 10 της Google για το 2013.

Διαβάστε επίσης:

To 2013 μέσα από τα μάτια του Youtube