Το γυναικολογικό πρόβλημα μιας γυναίκας που κόστισε τον γάμο της -και μια φυσιολογική ζωή

Το γυναικολογικό πρόβλημα μιας γυναίκας που κόστισε τον γάμο της -και μια φυσιολογική ζωή

Από την ηλικία των 17 ετών η Manuela Brun υπέφερε από βασανιστικούς πόνους

Η Manuela Brun από την ηλικία των 17 ετών ερχόταν αντιμέτωπη με εξουθενωτικούς πόνους για τις περισσότερες ημέρες του μήνα. Συγκεκριμένα για 25 ημέρες είχε βασανιστικό πόνο στην κοιλιά αλλά και στην πυελική περιοχή ενώ είχε περίοδο σχεδόν κάθε μέρα.

Οι γιατροί, τους οποίους και έχει επισκεφθεί τουλάχιστον 30 φορές μέσα σε διάστημα 13 ετών της έλεγαν ότι πρόκειται για φυσιολογικούς πόνους περιόδου και πως θα έπρεπε απλά να πάρει παυσίπονα.
Πριν από 5 χρόνια η Manuela έχασε τη δουλειά της, όπου εργάζονταν ως διαχειρίστρια πωλήσεων εταιρείας, επειδή αναγκαζόταν να λείψει πολλές ημέρες κάθε μήνα λόγων των πόνων που είχε.

Μάλιστα η γυναίκα άρχισε να παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια και ο γάμος της διαλύθηκε επειδή δεν μπορούσε να έχει μια φυσιολογική σχέση με τον σύζυγό της. «Έγινα καταθλιπτική και δεν είχα καθόλου κοινωνική ζωή. Δεν μπορούσα να αθληθώ από τους πόνους, είχα συνέχεια αιμορραγία και πήρα βάρος. Μόνο 5 ημέρες τον μήνα δεν υπέφερα από πόνους. Ήταν φοβερό», λεει η ίδια.

Πριν από 4 χρόνια όμως αλλάζοντας γιατρό τελικά διαγνώστηκε με ενδομητρίωση. Μια κατάσταση που επηρεάζει περίπου δυο εκατομμύρια γυναίκες στην Βρετανία, όπου ο ιστός που βρίσκεται στο ενδομήτριο αναπτύσσεται σε άλλα σημεία του σώματος, συνήθως στην περιοχή της πυέλου και στις ωοθήκες με αποτέλεσμα ο ιστός να διασπάται και να αιμορραγεί κάθε μήνα.

Έτσι δημιουργείτε φλεγμονή που προκαλεί πόνο και ουλώδη ιστό. Το αποτέλεσμα είναι κούραση, επώδυνη σεξουαλική επαφή μέχρι και στειρότητα. Ευτυχώς στην περίπτωση της Manuela δεν υπήρξε τέτοιο πρόβλημα μιας και έχει δυο παιδιά.
Ένα υπερηχογράφημα και μια λαπαροσκόπηση αποκάλυψε το πρόβλημα και πλέον το αντιμετωπίζει με φαρμακευτική αγωγή (αντισυλληπτικό), μειώνοντας τις ατελείωτες μέρες περιόδου. Όπως λέει η ίδια «Δεν είμαι πια φάντασμα, βρήκα ξανά τους φίλους μου, έχω ερωτική ζωή και όλα αυτά χωρίς πόνο».