Τι θα γινόταν αν οι άντρες ήταν στη θέση των γυναικών; Το πιο έξυπνο βίντεο εξηγεί!

Τι θα γινόταν αν οι άντρες ήταν στη θέση των γυναικών; Το πιο έξυπνο βίντεο εξηγεί!

Μια γαλλική προσπάθεια να δείξει δια της ατόπου τι περνούν ακόμη οι γυναίκες στην ανδροκρατούμενη κοινωνία

Αυτό το ταινιάκι μικρού μήκους που ακολουθεί είναι πραγματικά ευφάνταστο. Με τίτλο “Καταπιεσμένη πλειοψηφία”, η γαλλίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Éléonore Pourriat, προσπαθεί να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη (αν υπάρχει), απέναντι στο ζήτημα της ισότητας των δύο φύλων. Στο ουσιαστικό, πρακτικό, καθημερινό αυτό ζήτημα και όχι στην θεωρητική του προσέγγιση.

Στο βίντεο, λοιπόν, πρωταγωνιστεί ένας άντρας, πατέρας ενός μωρού. Παντρεμένος, επαγγέλεται οικιακά, μετακινείται με ποδήλατο, φορά βερμούδα, πουκάμισο και σαγιονάρες. Το παράξενο πού είναι; Ζει σε έναν κόσμο όπου οι ρόλοι των δύο φύλων είναι αντεστραμμένοι, σε μία γυναικοκρατούμενη κοινωνία. Κάθε προσπάθεια χειραφέτησής του έρχεται αντιμέτωπη με ακραίες εκδηλώσεις σεξισμού.

Με ένα αρκετά σύντομο, αλλά απόλυτα περιεκτικό βίντεο, προσπαθεί η Pourriat να εξάρει τι βιώνουν καθημερινά οι περισσότερες γυναίκες, αντιστρέφοντας τους ρόλους. Σε πολλά παραδείγματα οι πρωταγωνιστές μοιάζουν γκροτέσκοι και σοκάρουν. Όταν όμως μια γυναίκα βρίσκεται στη θέση του εν λόγω μπαμπά, το σκηνικό δεν φαίνεται να ενοχλεί και πολλούς.

Δείτε το. Όπωσδήποτε.

Διαβάστε ακόμη:

Το σκληρό πρόσωπο της Disney: Μία πρώην πριγκίπισσα αποκαλύπτει την ωμή πραγματικότητα