Ο Max τη μια παίζει με αυτοκινητάκια και την άλλη αφορά τούλινη φούστα

Ο Max τη μια παίζει με αυτοκινητάκια και την άλλη αφορά τούλινη φούστα

Οι γονείς του ακολουθούν την ανατροφή του "ουδέτερου φύλου"

Ο Max Price είναι ένα χαρούμενο και πολύ ευτυχισμένο παιδί ενός έτους. Το πρωί φορώντας παντελόνι και καρό πουκάμισο παίζει με τα αυτοκινητάκια του, τους δεινόσαυρους και τις μηχανές, όπως κάθε αγοράκι της ηλικίας του και το απόγευμα φορά τούλινη φούστα και φτερά νεράιδας παίζοντας με κοριτσίστικες κούκλες.

Οι γονείς του Max, Lisa και Martin έχουν επιλέξει να μεγαλώσουν τον γιο τους με την ανατροφή του "ουδέτερου φύλου" προκειμένου να μην γίνει επιθετικός. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η μαμά και ο μπαμπάς του τον ενθαρρύνουν να ντύνεται τόσο με αγορίστικα όσο και με κοριτσίστικα ρούχα παίζοντας αντίστοιχα παιχνίδια.

Χαρακτηριστικά λέει η μητέρα του: "Αν ο Max θέλει να φορέσει μια ροζ φούστα και φτερά νεράιδας, τότε μπορεί να το κάνει. Απλά εκφράζεται όπως εκείνος θέλει. Δεν θέλω να τον...κλείσω σε ένα κουτί και να τον μάθω ότι πρέπει να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο δρόμο. Θέλω να τον διδάξω ότι μπορεί να κάνει ο,τι θέλει. Μπορεί να διαλέξει μόνος του τα ρούχα που θα φορέσει, αρκεί το χειμώνα να τον κρατούν ζεστό και θα του πάρω ό, τι θέλει".


Η Lisa και ο Martin ζουν μαζί με τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του Martin, από προηγούμενη σχέση του, τα οποία μεγαλώνουν με τον παραδοσιακό τρόπο. Η επιλογή να μεγαλώσουν τον Martin με την ανατροφή του "ουδέτερου φύλου" συνήθως προκαλεί την έκπληξη των περισσότερων ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι όταν τους εξηγούν για πιο λόγο επέλεξαν να ακολουθήσουν αυτή την οδό, τότε οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν να το καταλαβαίνουν.


Η μητέρα του μεταξύ άλλων λέει: "Ελπίζω να μην πειράζουν τα άλλα παιδιά των Max όταν μεγαλώσει. Όμως αυτό που θέλουμε να προσφέρουμε στο Max είναι να αποκτήσει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης χωρίς να νοιάζεται για το τι λένε οι άλλοι για αυτόν".


Η Lisa που είναι μιας πλήρους απασχόλησης νοικοκυρά πήρε την απόφαση να μεγαλώσει τον γιο της με αυτό τον τρόπο μετά από διάφορες συζητήσεις που είχε με γονείς σε διάφορα websites σχετικά με την αύξηση των βιασμών. Όπως ισχυρίζεται η ίδια:" Τα στερεότυπα των φύλων μπορεί να είναι τόσο επιζήμια. Διδάσκουν τα μικρά αγόρια να είναι επιθετικά και κυρίαρχα πάνω στις γυναίκες. Είναι επιζήμια τόσο για τους ίδιους όσο και για τις γυναίκες".

Ο Martin από την άλλη προσθέτει:" Οι γονείς μου, μου είπαν ότι όταν ήμουν μικρός έπαιζα με τις κούκλες της αδελφής μου και αυτό δεν με ενοχλεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα ενοχλήσει κάποιον".

Η ανατροφή του "ουδέτερου φύλου" έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αμερική την δεκαετία του '70 μεταξύ των φεμινιστριών και μάλιστα ενέπνευσε τον ηθοποιό Marlo Thomas να γράφει ένα best seller παιδικό βιβλίο που φέρει τον τίτλο Free to be... You and Me.


Αλήθεια πόσο φυσιολογικά σας φαίνονται όλα αυτά; Εσείς θα μεγαλώνατε το παιδί σας με αυτό το μοντέλο; Εγώ πάντως που είμαι μητέρα ενός αγορίου δεν θα το τολμούσα με τίποτα...


Διαβάστε επίσης:

Γάτος-γίγαντας...βρήκε επιτέλους ενα σπίτι! (βίντεο)