Ανακάλυψε τη θεά που κρύβεις μέσα σου με τέσσερα απλά βήματα

Ανακάλυψε τη θεά που κρύβεις μέσα σου με τέσσερα απλά βήματα

Είσαι υπέροχη και δεν χρειάζεται να το κρύψεις

Μας έχουν μάθει από μικρά κορίτσια πως ακόμα και το πιο μικρό καύχημα για το πόσο υπέροχες είμαστε είναι δείγμα εγωκεντρισμού. Και ακόμη μάθαμε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας πως όσα περισσότερα πράγματα καταφέρνουμε, τόσες περισσότερες αρνητικές αντιδράσεις δεχόμαστε. Αυτά τα δύο στοιχεία μας οδηγούν τελικά στο να μειώνουμε τον εαυτό μας και τα ταλέντα μας. Αν, όμως, δεν καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι ότι είμαστε ξεχωριστοί πως θα το δουν οι άλλοι.
Χρειάζεσαι τέσσερα μικρά βήματα για να βρεις και να αγαπήσεις τη θεά που κρύβεις μέσα σου...

1. Σταμάτα να κοιτάς έξω από σένα. Στην εποχή που ζούμε έχουμε μάθει να δίνουμε ορίζουμε την επιτυχία όπως αυτή φαίνεται από έξω: η τέλεια δουλειά, ο ιδανικός γάμος, το γραμμωμένο σώμα. Αυτές οι σκέψεις, όμως, μπλοκάρουν εμάς τους ίδιους και μπορεί να πληγώσουν την αυτοπεποίθησή μας. Ένας αποτελεσματικός τρόπος να συγκεντρωθούμε σε εμάς και στα δικά μας θέλω είναι να βρίσκουμε χρόνο καθημερινά για να διαλογιστούμε. Για ένα λεπτό κάθε μέρα, αναπνεύστε για πέντε δευτερόλεπτα, κρατήστε την αναπνοή για άλλα πέντε και εκπνεύστε. Μετά από λίγο καιρό θα δείτε πως η φωνή μέσα σας θα αρχίσει να σας μιλάει.

2. Γίνετε αυθεντικοί. Το να αποδεχτείτε τα ελαττώματά σας είναι δύσκολο και χρειάζεται θάρρος. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι και υπέροχο από τον πραγματικό σας εαυτό. Αναγνωρίστε τις στιγμές που δεν είστε πραγματικά εσείς (για παράδειγμα, στο ασανσέρ με τους συναδέλφους σας) και προσπαθήστε να απομακρύνετε αυτές τις στιγμές από την καθημερινότητά σας.

3. Επικεντρωθείτε στο τι πραγματικά αγαπάτε να κάνετε και βρείτε χρόνο για αυτό. Ίσως σας αρέσει ο χορός, αλλά δεν έχετε πάει ποτέ σε μια σχολή για να εξασκήσετε το ταλέντο σας. Βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε με αυτό που πραγματικά σας δίνει ευχαρίστηση και καλλιεργήστε το.

4. Μην είσαι ταπεινή.
Δείξτε στους ανθρώπους γύρω σας τα χαρίσματά σας χωρίς να φοβάστε ότι γίνεστε αλαζονική. Όταν σας κάνουν θετικά σχόλια και κομπλιμέντα, δεχτείτε τα χωρίς ενοχή και απαντήστε με ένα απλό ευχαριστώ!

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε το απίστευτο σπίτι της Χριστίνας Ωνάση στο Παρίσι 29 χρόνια πριν!