Ζύγιζε μόλις 25 κιλά, της έδωσαν έξι μήνες ζωή αλλά τα κατάφερε

Ζύγιζε μόλις 25 κιλά, της έδωσαν έξι μήνες ζωή αλλά τα κατάφερε

Η μάχη της Danielle με την ανορεξία

Δυστυχώς πολύ συχνά ακούμε πλέον για τη μάχη νέων γυναικών με την ανορεξία. Μια μάχη που της περισσότερες φορές είναι άνιση. Στην περίπτωση της Danielle Buettner από το Κάνσας, τα πράγματα δεν την οδήγησαν στο μοιραίο.

anorexia

Η Danielle ήρθε αντιμέτωπη με την ανορεξία σε πολύ μικρή ηλικία και αιτία ήταν η παιδική κακοποίηση. Είναι 36 ετών και πάλευε με την ασθένεια εδώ και 30 χρόνια. Πριν από δυο χρόνια με βάρος 25 κιλών εισήχθη σε κλινική και οι γιατροί της έδωσαν μόλις έξι μήνες ζωής.

Ήταν μια περίοδος της ζωής της που το φαγητό δεν υπήρχε καθόλου στο προγραμματισμό της. Όπως λέει η ίδια, της αρκούσε να βλέπει άλλους να τρώνε, της άρεσε να μαγειρεύει για άλλους και η μυρωδιά των φαγητών ήταν αρκετή για να την...χορτάσει.

Η εικόνα της, τότε τρομακτική. Ένας σκελετός με δέρμα, τα μάγουλά εξαφανισμένα και τα οστά της προεξείχαν. "Ήξερα ότι έπρεπε να πάρω κιλά" θα παραδεχθεί και πως να μην το γνωρίζει καλά αφού οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστική ανεπάρκεια, έπεσε σε κώμα δυο φορές, για δύο εβδομάδες και διασωληνώθηκε έξι φορές.
Τελικά κατάφερε να γλιτώσει από το θάνατο μετά από νοσηλεία της σε κλινική χωρίς να σημαίνει ότι είναι απόλυτα υγιής. Πλέον ζυγίζει 45 κιλά αλλά πλέον έχει βάλει βηματοδότη, η οστεοπόρωση της έχει χτυπήσει την πόρτα και δεν θα μπορέσει ποτέ να νιώσει το θαύμα της μητρότητας.

Δημοσιοποιώντας την ιστορία της θέλει να μάθουν όλες οι γυναίκες το πόσο βλαβερή μπορεί να είναι η ανορεξία για την υγεία τους αλλά και τον εαυτό τους.