Κάντο σωστά! Οι επιστήμονες ξεσκέπασαν 7 μύθους ευτυχίας που τελικά μας «ρίχνουν»

Κάντο σωστά! Οι επιστήμονες ξεσκέπασαν 7 μύθους ευτυχίας που τελικά μας «ρίχνουν»

Η ευτυχία δεν εξαρτάται από την επαγγελματική σου εξέλιξη, τα λεφτά τελικά μπορούν να την αγοράσουν και άλλες σοκαριστικές αλήθειες!

1ος Μύθος: Είναι στα γονίδια μας
Είναι αλήθεια πως μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι από τη φύση τους περισσότερο θετικοί και αισιόδοξοι, αλλά όπως σε όλες τις περιπτώσεις τα γονίδια έχουν πάντα τη μισή ευθύνη. Η ευτυχία είναι ένα μάθημα που πρέπει να διδάξεις στον εαυτό σου.

2ος Μύθος: Η επαγγελματική μας εξέλιξη μας κάνει περισσότερο χαρούμενους
Το ότι πήρες προαγωγή ή ότι σε μετέφεραν σε καλύτερο γραφείο δεν εγγυάται την πραγματική ευτυχία. Στην πραγματικότητα η προσωπική μας ευτυχία βοηθάει την επαγγελματική μας εξέλιξη και όχι το αντίθετο.

3ος Μύθος: Η ευτυχία μας βασίζεται σε εξωτερικούς παράγοντες
Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως είναι αδύνατο να νιώσουν ολοκληρωμένοι αν η καριέρα τους, η ερωτική και η κοινωνική τους ζωή δεν είναι στο επίπεδο που θέλουν. Ερευνητές, όμως έδειξαν πως το 10% της μακροχρόνιας ευτυχίας βασίζεται σε εξωτερικούς παράγοντες ενώ το 90% εξαρτάται από το πώς το μυαλό μας αναλύει τον κοσμο.

4ος Μύθος: Δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία
Σύμφωνα με νέες έρευνες το να ξοδεύεις χρήμα σε εμπειρίες (όπως ένα ταξίδι στο εξωτερικό) σχετίζεται με την ευτυχία που μπορεί να νιώσει κάποιος. Όπως επίσης και το να δώσεις χρήματα για τους άλλους όπως να πάρεις λουλούδια στη μαμά σου, να κάνεις μια φιλανθρωπία ή να κεράσεις τους φίλους σου τονώνουν την προσωπική σου ευτυχία.

5ος Μύθος: Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αφελείς
Φυσικά και η παράλογη αισιοδοξία δεν είναι ιδανική κατάσταση, αλλά όταν οι σκέψεις σου είναι ευτυχισμένες αυτό βοηθάει την ικανότητά σου να λύνεις προβλήματα και αυξάνει τη δημιουργικότητά σου.

6ος Μύθος: Οι αρνητικοί φίλοι θα καταφέρουν αν σε παρασύρουν στην απαισιοδοξία
Αν και είναι γεγονός πως ο αρνητισμός των άλλων ανθρώπων μπορεί να σε ρίξει, μπορεί το ίδιο να συμβεί αν εσύ είσαι θετικός. Σύμφωνα με έρευνες η θετικότητα και ο αρνητισμός είναι το ίδιο "κολλητικά", οπότε εξαρτάται από σένα αν θα τους ανεβάσεις εσύ ή θα σε ρίξουν αυτοί.

7ος Μύθος: Η σωματική άσκηση δεν αποτελεί συστατικό για τη μακρόχρονη ευτυχία
Σίγουρα ένα μήνα το χρόνο γυμναστήριο δεν θα σε βοηθήσει, αλλά η συστηματική γυμναστική, όπως 30' cardio άσκηση αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα και για ένα εξάμηνο έχει τα ίδια αποτελέσματα με τη χρήση αντικαταθλιπτικών.


Διαβάστε ακόμη:


Μεγάλωσες πια! Τα 7 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις πριν κλείσεις τα 30