Δείτε ένα κοριτσάκι να μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια ναρκομανών

Δείτε ένα κοριτσάκι να μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια ναρκομανών

Φωτογραφίες για γερά στομάχια

Είναι συγκλονιστικές και έχουν προκαλέσει οργή και θυμό οι φωτογραφίες που κατέγραψε με την κάμερά της μια φωτογράφος όπου παρουσιάσει στο κοινό την ζωή ενός 2χρονου κοριτσιού σε ένα σπίτι-αποθήκη με δυο ναρκομανείς γονείς.

Το σκηνικό που απεικονίζει ανατριχιαστικό. Χρησιμοποιημένες σύριγγες, ναρκωτικά και τσιγάρα που βάζει στο στόμα της ακόμα και το μικρό κορίτσι. Όπως, είπε η φωτογράφος Irina Popova συνάντησε την μητέρα της μικρής έξω από ένα μπαρ όπου έκανε την ανάγκη της ενώ έσερνε στο καρότσι την Anfisa. Στην αρχή η φωτογράφος ζήτησε από τη μητέρα της μικρής να τους φωτογραφήσει. Εκείνη δέχθηκε και μετά την κάλεσε να ξαναπάει στο σπίτι της για να καταγράψει την ζωή τους. Έτσι λοιπόν η Popova κατέγραφε τις άθλιες αυτές συνθήκες για δυο εβδομάδες και ποτέ δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές προκειμένου το μικρό αγγελούδι να μεταφερθεί σε ένα υγιές περιβάλλον για παιδιά μακριά από βρώμα και ναρκωτικά.

Αντιθέτως από το 2008 που γνώριζε για την κατάσταση παρουσίασε τις φωτογραφίες της με κύριο θέμα αυτή την οικογένεια προκαλώντας στην Ρωσία απίστευτες αντιδράσεις. Πως είναι δυνατόν να επιτρέπεις σε ένα παιδάκι να ζει σε αυτές τις άθλιες συνθήκες όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα στη gallery.

Κι όμως όπως δήλωσε η φωτογράφος το έκανε γιατί θέλησε μέσα από τη δουλειά της να δείξει ότι μπορεί να ανθίσει η αγάπη ακόμα και σε τόσο περιθωριοποιημένους ανθρώπους.
Αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέπτονται κάποιοι άνθρωποι. Δηλαδή επέτρεψε σε αυτό το παιδάκι να δοκιμάσει τσιγάρο και δεν ξέρω εγώ τι άλλο επειδή είδε ότι υπάρχει αγάπη ανάμεσα σε αυτή την οικογένεια!

Δεν υπάρχουν λόγια. Το μόνο καλό που βγήκε από την έκθεση αυτή είναι πως η μητέρα του κοριτσιού μετά την δημοσιοποίηση που πήρε το θέμα απεξαρτήθηκε ενώ ο πατέρας που εργάζεται σαν ηλεκτρολόγος έχει αναλάβει εξολοκλήρου την ανατροφή της μαζί με τη νέα του σύντροφο.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό: Δυο κοριτσάκια έκαναν ότι χάθηκαν και πόσοι τις βοήθησαν;