Φωτογραφία 12χρονου κοριτσιού που πεθαίνει κερδίζει το πρώτο βραβείο

Γωγώ Φούντα
Φωτογραφία 12χρονου κοριτσιού που πεθαίνει κερδίζει το πρώτο βραβείο

Από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες που έχουμε δει ποτέ

Η ζωή δυστυχώς είναι σκληρή και δύσκολη, πόσο μάλλον όταν αποτυπώνεται στο φωτογραφικό φακό, κάτι που σημαίνει ότι συγκινητικά, και αρκετά σκληρά στιγμιότυπα, μένουν για πάντα εντυπωμένα όχι μόνο στο μυαλό, αλλά και στο χαρτί.

Ίσως σε κάποιους φανεί σκληρή και απάνθρωπη η αποτύπωση δύσκολων καταστάσεων οι οποίες κυριαρχούνται από την αρρώστια και το θάνατο, αλλά αν το πάρει κανείς αποκλειστικά και μόνο ως τέχνη και ως μία απλή μεταφορά γεγονότων που καλώς ή κακώς συμβαίνουν καθημερινά ανάμεσά μας, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τουλάχιστον συγκλονιστικό!

Να συγκλονίσει και να συγκινήσει κατάφερε και ο Αυστραλός φωτογράφος Joe Wigdahl, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο φωτογραφίας σε φεστιβάλ στο Σίδνεϊ. Και όχι άδικα, μιας και η εικόνα που τελικά του έδωσε τη νίκη, απεικονίζει μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές, που ένας γονιός μπορεί να ζήσει: Τη στιγμή που το παιδί του πεθαίνει και εκείνος το αποχαιρετά.

Κεντρικό πρόσωπο της φωτογραφίας, η 12χρονη Kirrilee Edwards η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και θέλει 24ωρη παρακολούθηση και προσοχή. Λίγες ώρες πριν πεθάνει, η οικογένεια και οι συγγενείς την αποχαιρετούν με ένα χάδι στο πρόσωπο, και είναι αυτή ακριβώς η στιγμή που αποτυπώνεται, συγκλονίζει και φυσικά κερδίζει το διαγωνισμό.

Διαβάστε ακόμη:

Mία νέα εφαρμογή σε βάζει στη ζωή ενός αγνώστου για 20 μέρες (video)

ΠαΤΕΡΑΣ πέταξε τη 2χρονη κόρη του στη πισίνα για να της δώσει μάθημα (video)