Οι επιστήμονες κατηγορούν τις stars για την άνοδο της πιο επικίνδυνης μόδας στη showbiz

Γωγώ Φούντα
Οι επιστήμονες κατηγορούν τις stars για την άνοδο της πιο επικίνδυνης μόδας στη showbiz

To νέο απόλυτο μέγεθος είναι ακόμα μικρότερο από το 0 και διάσημες κυρίες το στηρίζουν φανατικά

Τον τελευταίο καιρό, προς μεγάλη μας ικανοποίηση, γυναίκες με καμπύλες και φυσιολογικά σώματα, έχουν λάβει την προβολή που τους αρμόζει και πια πλασάρονται ως τα απόλυτα πρότυπα ομορφιάς, αφήνοντας στην άκρη τις κυρίες με τα πεταγμένα κόκαλα και τα μικροσκοπικά ποδαράκια.

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η ισορροπία και η αρμονία που με τόσο κόπο χτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, κινδυνεύει και πάλι να γκρεμιστεί, καθώς μία νέα λαίλαπα, πολύ πιο ανησυχητική από τις προηγούμενες, έχει κάνει δυναμική είσοδο, με κύριο χαρακτηριστικό της τα... τρία μηδενικά!

Διότι πλέον, δεν αρκεί να είσαι νούμερο 0, αλλά οφείλεις να είσαι κάτι λιγότερο και πιο αρρωστημένο, δηλαδή το 0 επί 3! Οι σημαντικότερες εκπρόσωποι της νέας αυτής μόδας, που προστάζει μεσούλες μικρού κοριτσιού και ποδαράκια ατροφικά και αδύναμα, είναι διάσημες κυρίες της μόδας και της showbiz, όπως η Alexa Chung, η Kate Bosworth και η Nicole Richie, οι οποίες κυκλοφορούν σαν κινούμενοι σκελετοί, ενισχύοντας ένα αρκετά ανησυχητικό πρότυπο που ανεβαίνει επίκινδυνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κυρίες αυτές, όπως και αρκετές άλλες, δε διστάζουν να ποστάρουν φωτογραφίες στα social media, με τα... κόκαλά τους φόρα παρτίδα, με απώτερο, και ίσως μοναδικό σκοπό, να προκαλέσουν ανησυχία και αντιδράσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με μία μικρή έρευνα που έχει γίνει, οι περισσότερες από αυτές τις κυρίες, δεν είναι καν τόσο λεπτές από κοντά, και ποζάρουν με τρόπο, ώστε τα οστά τους να διαγράφονται ακόμα περισσότερο!

Επίσης δεν είναι τυχαίο, ότι γυναίκες σαν την Kim Kardashian και τη Beyonce, είναι λιγότερο πιθανό, να πλασαριστούν ως fashion icons, μιας και αυτό δε συμφέρει κανέναν οίκο μόδας, εφόσον τα ρούχα στις κυρίες αυτές, κολλάνε πάνω στις καμπύλες, ενώ σε γυναίκες όπως η Alexa Chung, κρέμονται, σαν να έχουν τοποθετηθεί σε κρεμάστρα!

Και όλα αυτά, δεν θα ανησυχούσαν, αν οι συγκεκριμένες celebrities, έκαναν ότι ήθελαν χωρίς να επηρεάζουν κανέναν. Ωστόσο, νεαρές κοπέλες εξοικειωμένες με τα social media, όπως είναι φυσικό, αντιγράφουν φανατικά τα ινδάλματά τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ψυχική και τελικά τη σωματική τους υγεία.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός είναι ο άντρας που θέλουν όλες οι γυναίκες στον πλανήτη

Το τίμημα της ομορφιάς! Tι κάνουν οι άντρες μοντέλα στα παρασκήνια των επιδείξεων;