Γιατί τόσος πανικός για τη Μύκονο;

Γιατί τόσος πανικός για τη Μύκονο;

Οι εντυπώσεις μου από το τελευταίο μου ταξίδι δεν ήταν και οι καλύτερες

Μύκονοοοοος. Το νησί που δεν κοιμάται ποτέ. Ατελείωτα parties, διασκέδαση και απόλυτη ελευθερία. Σε αυτό το νησί όλα επιτρέπονται. Από τα 18χρονα μέχρι και τους 50ρηδες, όλοι τους θέλουν να πάνε να... διακοπάρουν στο νησί των Ανέμων. Ο λόγος; Η Μύκονος είναι must.

Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα πανέμορφο νησί. Έχει απίστευτες παραλίες, γραφική χώρα και πολλές πολλές επιλογές. Στη Μύκονο μπορείς να πας για ξεσάλωμα αλλά και για ηρεμία. Παρόλο που έχω πάει άλλες δυο φορές στη Μύκονο, αυτή τη φορά με... ξενέρωσε. Οι λόγοι; Διαβάστε παρακάτω:

Οι τιμές έχουν εκτοξευθεί. Οκ και παλιότερα ήταν ακριβά, αλλά νομίζω ότι φέτος το παρατράβηξαν. 15 ευρώ για μια ξαπλώστρα και 5 ευρώ για νερό; Nαι, θες 20 ευρώ μόνο για να κάνεις μια βουτιά. Μπροστά σου θα κάθεται η λεζάντα της Μυκόνου, δεξιά σου celebrities, αριστερά σου κοριτσάκια με Brazilian οι οποίες σκάνε μύτη στην παραλία για να κάνουν... πασαρέλα.

Το χειρότερό μου περιστατικό; Στην παραλία του Καλού Λιβαδιού! Κακομαθημένο παιδάκι μαζί με πλούσιους γονείς του. Του αγόρασαν τρία διαφορετικά sandwich, εκ των οποίων κανένα δεν του άρεσε... Ναι, απαιτούσε ένα συγκεκριμένο είδος τυριού και μιλούσε στη σερβιτόρα με το χειρότερο ύφος. Οι γονείς του κοιτούσαν με υπερηφάνεια και σα να μην έφτανε αυτό, το ανέβασαν και στο εστιατόριο να φάει σαλάτα, μιας και τα sandwich των 12 ευρώ έκαστο δεν ήταν του... γούστου του! Η συγκεκριμένη οικογένεια πρέπει να ξόδεψε πάνω από 150 ευρώ στην παραλία μόνο. Και εκεί ήρθα και απόρησα. Ποια κρίση ανάθεμα; Τα λεφτά τους τρέχουν από τα μπατζάκια. Το άκρως αντίθετο στα δεξιά μου. Τρεις φίλες, οι οποίες είχαν φρικάρει με τον πολύ ακριβό κατάλογο του μαγαζιού. Δίψασαν οι δύσμοιρες και ζήτησαν ένα κοκτέιλ, μοιρασμένο σε δυο ποτήρια (ναι, δεν κάνω καμια πλάκα!).

Χώρα Μυκόνου, 2 μακαρονάδες, μια σαλάτα και φρούτα, 60 ευρώ! Πόσο περισσότερο χαζή να νιώσω. Όχι δεν απήλαυσα κανένα καλό κρέας, μακαρονάκι έφαγα, τι πιο φτηνό! Και αφού κατέληξα ότι μάλλον μου κάνουν πλάκα σε αυτό το νησί, βγαίνω και το βράδυ να ανακαλύψω την... βραδινή μαγεία του. Κορίτσια που τα έχουν πετάξει όλα έξω, να διψούν για γνωριμίες και όλα τα σχετικά. Η... δηθενιά στο μεγαλείο της. Όλοι περπατούσαν στα στενά της χώρας με υφάκι και φυσικά ήταν όλοι τους ντυμένοι στην πένα. Μετρημένοι στα δάχτυλα οι cool τύποι.

Θα μου πείτε δεν τα ήξερες; Ναι, τα έχω ξαναδεί, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Κάθε χρόνο και χειρότερα... Επιστρέφοντας Αθήνα, σκεφτόμουν πόσο όμορφα, ήρεμα και αληθινά ήταν όλα στις περσινές μου διακοπές στην Ελαφόνησο. Καμιά προσπάθεια για αυτοπροβολή, όλοι τους χύμα ντυμένοι, απολάμβαναν το μαγικό Σίμο... Αξία ανεκτίμητη!

Επόμενος σταθμός; Κάποιο νησάκι με πιο λογικές τιμές και λιγότερη σοβαροφάνεια.

p.s: Όχι δε μισώ τη Μύκονο, απλώς όλο αυτό μου φάνηκε too much. Μπορεί και να μεγάλωσα απότομα, τι να πεις... Καλό καλοκαίρι :)