Retba: Η λίμνη που μοιάζει με… τσιχλόφουσκα

Retba: Η λίμνη που μοιάζει με… τσιχλόφουσκα

Το πιο παράξενο θέαμα στη Σενεγάλη

Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και περίεργα αξιοθέατα που θα μπορούσε να δει κανείς στη Σενεγάλη είναι η λίμνη Retba ή αλλιώς Lac Rose. Η λίμνη αυτή, ίσως είναι από τις πιο παράξενες που θα μπορούσες ποτέ να συναντήσεις, καθώς το χρώμα των νερών της είναι ροζ κάνοντας το θέαμα να μοιάζει εξωπραγματικό.


Παρόλο που το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, λόγω του χρώματός της, είναι πως τα νερά της θα είναι πιο... γλυκά, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα νερά παρουσιάζουν 40% περιεκτικότητα σε αλάτι και μάλιστα στο λόγο αυτό οφείλει και το χρώμα της. Τα βακτήρια, η μοναδική μορφή ζωής που υπάρχει στη λίμνη, παράγουν μια κόκκινη χρωστική ουσία που χρησιμοποιώντας την ως ασπίδα στην υψηλή συγκέντρωση αλατιού, καταφέρνουν να επιβιώσουν.


Το θέρετρο προσελκύει καθημερινά πλήθος τουριστών που θέλουν να κολυμπήσουν στα ροζ νερά και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Ωστόσο, η λίμνη δεν έχει βοηθήσει την περιοχή μόνο αυξάνοντας τα ποσοστά του τουρισμού. Παράλληλα, αποτελεί και πηγή οικονομικής εκμετάλλευσης, καθώς δεκάδες άνθρωποι δουλεύουν καθημερινά για την συγκομιδή αλατιού και διάφορων ορυκτών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην αποκτήσουν εγκαύματα όσοι τολμούν να βουτήξουν στα πανέμορφα νερά λόγω της υψηλής πυκνότητας του αλατιού, είναι να έχουν αλείψει το κορμί τους με αγνό βούτυρο.

Διαβάστε ακόμη:

Οι φίλες σου πίνουν αλκοόλ και εσύ όχι; 12 (πολύ καλοί) λόγοι που θα δικαιωθείς

Βγάζετε selfies αγκαλιά με το σύντροφό σας; Oι φίλοι σας στο facebook θα σας μισήσουν!