Τα έξι μεγαλύτερα ψέματα

Τα έξι μεγαλύτερα ψέματα

Τα πιστέψατε; Ξανασκεφτείτε το!

Η μέρα που περιμένατε τόσο καιρό έφτασε. Μπορεί καθημερινά να υποκύπτετε στον πειρασμό μικρών λευκών ψεμάτων σα μαθητευόμενοι Πινόκιο, αλλά για εικοσιτέσσερις ώρες θα μπορείτε να κοροϊδεύετε όποιον θέλετε χωρίς να μεγαλώνει η μύτη σας. Εκτός όμως από εσάς, το κλίμα της ημέρας παρασέρνει κάθε χρόνο περιοδικά, εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και εκπροσώπους εταιρειών να αφήνουν για λίγο τις σκοτούρες και τη σοβαροφάνεια και να επιδίδονται σε πολλών ειδών φάρσες με αποδέκτες των απλό κόσμο. Διαβάστε τα πιο πετυχημένα αστεία που συγκεντρώσαμε ειδικά για εσάς και πείτε μας, τα πιστέψατε;

•Το 1965 μία δανέζικη εφημερίδα έγραψε πως ψηφίστηκε καινούριος νόμος προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια στους δρόμους. Όλα τα σκυλιά θα έπρεπε να βαφτούν λευκά έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτα ακόμα και το βράδυ και να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

•Η ειδησεογραφική εκπομπή Panorama του BBC ανακοίνωσε πως αγρότες στη Σουηδία κατάφεραν να καλλιεργήσουν δέντρα που αντί για καρπούς, έβγαζαν μακαρόνια σπαγγέτι. Δημοσίευσαν μάλιστα μέχρι και φωτογραφίες από χωράφια με χωρικούς να μαζεύουν τη σοδειά τους από μακαρόνια που δημιούργησε τρομερή σύγχυση στους τηλεθεατές.

•Το 1989 ένα εξωγήινο όχημα πέταξε στο γκρίζο ουρανό του Λονδίνου και προσγειώθηκε στα περίχωρα της αγγλικής πρωτεύουσας δημιουργώντας πανικό. Η αστυνομία κατέφθασε απλά για να διαπιστώσει πως όλο το σκηνικό ήταν μία καλοστημένη φάρσα του ιδιοκτήτη της Virgin Records, Richard Branson ο οποίος συνδύασε το πάθος του για τα αεροπλάνα με την εμμονή του με τα αστεία.

•Το 1998, το γνωστό fast food εστιατόριο Burger King, δημοσίευσε μία διαφήμιση για το καινούριο του προϊόν που δεν ήταν άλλο από το επονομαζόμενο «hamburger των αριστερόχειρων». Χιλιάδες καταναλωτές έσπευσαν να δοκιμάσουν την ευρεσιτεχνία που θα είχε τα ίδια πεντανόστιμα υλικά αλλά κατά 180° περιστρεμμένα προκειμένου να εξυπηρετήσει τα τριάντα δύο εκατομμύρια αριστερόχειρων αμερικανών.

•Το 2007, η ιστοσελίδα της εταιρείας Circle Magik Co, δημοσίευσε φωτογραφίες από το νεκρό κορμί μίας νεράιδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλάσμα αυτό βρέθηκε από έναν άντρα την ώρα που έβγαζε το σκύλο του βόλτα, σε έναν δρόμο του Derbyshire. Το site κατακλείστηκε από mail αναγνωστών που ρωτούσαν να μάθουν λεπτομέρειες για το παραμυθένιο ον.

•Το 2008 το BBC ανακοίνωσε πως εθεάθη σμήνος από πιγκουίνους να πετούν ψηλά στον αέρα σε απόλυτο σχηματισμό. Ο παρουσιαστής που πρόβαλλε το εν λόγω βίντεο, εξήγησε μάλιστα πως το συγκεκριμένο είδος αποφάσισε να περάσει το Χειμώνα του στα δάση της Νότιας Αμερικής, όπου ο ήλιος είναι καυτός σε αντίθεση με τον παγωμένο χιονιά της Ανταρκτικής. Φυσικά μέχρι να επιβεβαιωθεί η φάρσα, ξέσπασε σάλος από τηλεθεατές που τηλεφωνούσαν με μανία στο κανάλι για να μάθουν περισσότερα για το απίστευτο φαινόμενο.

Μας πιστέψατε; Μήπως να το ξανασκεφτείτε;