7 λόγοι για να δίνεις… φιλιά πιο συχνά

7 λόγοι για να δίνεις… φιλιά πιο συχνά

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού: Μοιράστε απλόχερα τα φιλιά σας

Το φιλί αποτελεί έναν από τους ελάχιστους τρόπους που μπορούμε να εκφράσουμε τόσα συναισθήματα χωρίς να πούμε ούτε λέξη. Από ένα μεθυστικό φιλί στο στόμα που αντιπροσωπεύει τον απόλυτο ερωτισμό, μέχρι το χειροφίλημα που χρησιμοποιείται ως ένδειξη ευγένειας και σεβασμού, το φιλί πάντα κατέχει πρωταγωνιστική θέση στην καθημερινότητά μας, δίνοντας «ζωή» σε κάθε μας στιγμή.


Τα φιλιά όμως, και δη τα ερωτικά, εκτός από την ψυχοθεραπευτική τους ιδιότητα έχουν και πολλά άλλα οφέλη για την υγειά μας. Δες παρακάτω πόσους τομείς της ζωής σου μπορεί να βελτιώσει και μην το αναβάλεις ξανά, άδραξε κάθε ευκαιρία και δώσε ένα φιλί στο άλλο σου μισό.


1.Σε κάνει πιο ευτυχισμένη
Κατά τη διάρκεια του φιλιού ο εγκέφαλος απελευθερώνει κάποιες ορμόνες, τις ενδορφίνες, που αποτελούν φυσικά αναλγητικά και αγχολυτικά. Φιλώντας λοιπόν, μειώνεις τα άσχημα συναισθήματα με αποτέλεσμα να νιώθεις πιο ευτυχισμένη.


2.Σε οδηγεί στον... σύντροφό σου
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, κατά τη διάρκεια του φιλιού μας με κάποιον το σώμα μας επεξεργάζεται τις πληροφορίες που δέχεται προκειμένου να αποφασίσει αν αυτός είναι γονιδιακά συμβατός με εσένα, ώστε στο μέλλον να μπορείτε να δημιουργήσετε μια υγιή οικογένεια.


3.Σε βοηθά να κάψεις θερμίδες
Ένα λεπτό φιλιού εκτός από την ευχαρίστηση που μας δίνει μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε από 26 έως 39 θερμίδες, αναλόγως το πόσο... παθιασμένο θα είναι.


4.Εξασκεί τους μύες του προσώπου
Το φιλί είναι ένας πανεύκολος τρόπος να κάνουμε φυσικό« λίφτινγκ» στο λαιμό και το σαγόνι μας, αφού γυμνάζει αυτές τις δύσκολες περιοχές. Άρα, μπορείς να έχεις το τέλειο ελιξίριο νεότητας με τον πιο διασκεδαστικό και μη δαπανηρό τρόπο.


5.Βελτιώνει την υγεία σου
Το φιλί έχει την ιδιότητα να μειώνει την αρτηριακή μας πίεση και να ρυθμίζει καλύτερα τους καρδιακούς μας παλμούς. Έτσι, τα αιμοφόρα αγγεία μας διαστέλλονται και το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στο σώμα και τα όργανά μας, μειώνοντας τους ενδεχόμενους πόνους.


6.Αυξάνει την ερωτική διάθεση
Το φιλί είναι από τους βασικότερους τύπους προκαταρκτικών και ερωτικών παιχνιδιών, καθώς έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βοηθήσει ένα ζευγάρι φέρνοντας το σε ευχάριστη και ερωτική διάθεση.


7.Βοηθά στην υγιεινή του στόματος
Κατά τη διάρκεια ενός φιλιού ο οργανισμός μας παράγει περισσότερη ποσότητα σάλιου με αποτέλεσμα να καθαρίζεται με φυσικό τρόπο η στοματική μας κοιλότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Είσαι έτοιμη να «χτυπήσεις» το πρώτο τατουάζ σου! 15 πράγματα που δεν σου είπε ΚΑΝΕΙΣ!

Camping... «πέντε αστέρων»: Για όσους δεν αρκούνται απλώς... σε μια σκηνή