Πέθανε και έγινε ο Superman: H τραγική ιστορία του Jeffrey που τελικά πέταξε

Γωγώ Φούντα
Πέθανε και έγινε ο Superman: H τραγική ιστορία του Jeffrey που τελικά πέταξε

Ο 5χρονος τον οποίο «σκότωσαν» οι ίδιοι του οι παππούδες

Όταν ένα μικρό παιδί πεθαίνει, και μάλιστα βίαια, το τελευταία πράγμα που ίσως ενδιαφέρει έναν γονέα, είναι μία πράξη συμπόνιας και συμπαράστασης από παντελώς αγνώστους ανθρώπους, αλλά στην περίπτωση του Jeffrey Baldwin από τον Καναδά, η τεράστια κινητοποίηση μέσω Facebook, για την ικανοποίηση μιας μικρής του επιθυμίας, ήταν κάτι σαν βάλσαμο για τους γονείς, οι οποίοι είδαν το παιδί τους να πεθαίνει στην ηλικία των 5 ετών.

Το 2002 οι γονείς του Jeffrey λοιπόν, αντιμετώπιζαν προβλήματα στη σχέση τους, με αποτέλεσμα να δώσουν τον 5χρονο και την μεγαλύτερη αδερφή του, για ένα διάστημα στους παππούδες τους. Κι αν οι γονείς είναι μία φορά ανεύθυνοι, οι παππούδες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν το λιγότερο τέρατα, μιας και άφησαν τα 2 τους εγγόνια κυριολεκτικά να λιμοκτονήσουν.

Τα 2 αδερφάκια λοιπόν, ζούσαν σε ένα σκοτεινό και υγρό δωμάτιο, με ελάχιστο φαγητό και νερό από... τη λεκάνη του μπάνιου. Οι παππούδες, όχι μόνο αδιαφορούσαν πλήρως για τα παιδιά, αλλά τα κακοποιούσαν επί καθημερινής βάσεως. Αυτό δυστυχώς είχε σαν αποτέλεσμα ο μικρός Jeffrey να αφήσει την τελευταία του πνοή από ασιτία, ζυγίζοντας όσο και στα πρώτα του γενέθλια.

694467~1

Η κοινή γνώμη του Καναδά συγκλονίστηκε, οι παππούδες φυσικά καταδικάστηκαν και ο πατέρας του Jeffrey αποφάσισε να φτιάξει ένα άγαλμα στο νεκρό του γιο, όπου ποζάρει ντυμένος Superman που ήταν και ο αγαπημένος του ήρωας. Ωστόσο, όταν η οικογένεια του μικρού, θέλησε να χαραχτεί στο άγαλμα το σήμα του διάσημου ήρωα, η DC comics αντέδρασε, απαγορεύοντας τη χρήση του περίφημου «S».

Σε μία ένδειξη ανθρωπιάς ωστόσο, ένας άντρας από την Οττάβα, ο Todd Boyce διοργάνωσε μία ψηφοφορία μέσω Facebook, προκειμένου να μπορέσει αν τοποθετηθεί το σήμα, στο άγαλμα του μικρούλη. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, κι έτσι η εταιρεία του ήρωα έδωσε το τελικό Ok.

Τώρα πια, το άγαλμα του Jeffrey είναι ολοκληρωμένο και ο μικρούλης μπορεί να πετάει όπως ο αγαπημένος του ήρωας.

Διαβάστε ακόμη:

Ένα συγκλονιστικό project: Άνθρωποι ξαπλώνουν αγκαλιά με τα σκουπίδια τους

Το βίντεο με το αγοράκι που νανουρίζει τον μικρό αδερφό του, που συγκίνησε το ίντερνετ!