Lionel Messi: 23 facts που ίσως δεν ξέρατε για τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή του κόσμου

Lionel Messi: 23 facts που ίσως δεν ξέρατε για τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή του κόσμου

Στα 27 του και ήδη όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος υποκλίνεται στο ταλέντο του

Το Mudial τέλειωσε χτες το βράδυ και, ανάμεσα σε όλα τα συναισθήματα και τις μεγάλες συγκινήσεις που μας προσέφερε τόσες μέρες, μας έδωσε και έναν σπουδαίο τελικό να έχουμε να θυμόμαστε. Αλλά μας άφησε και κάτι άλλο ή μάλλον, μας το υπενθύμισε. Το πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Lionel Messi. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως του απονεμήθηκε η Χρυσή Μπάλα της διοργάνωσης, τιμώντας τον έτσι ως τον πιο σημαντικό παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για να αποδώσουμε κι εμείς, λοιπόν, τον δικό μας φόρο τιμής σε αυτόν τον μικροκαμωμένο μάγο της μπάλας, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο σημαντικά facts που πρέπει να ξέρετε για τη φανέλα με το νούμερο 10 της Barcelona, άλλα γνωστά και άλλα λιγότερο γνωστά, για να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι σπουδαίος παίκτης αλλά και προσωπικότητα είναι ο Lionel Messi.

  1. Γεννήθηκε στο Rosario της Αργεντινής, στις 24 Ιουνίου του 1987, με πλήρες όνομα Luis Lionel Andres Messi
  2. Το ψευδώνυμό του δεν είναι ένα αλλά τρία: La Pulga (ο ψύλλος, στα ισπανικά), Leo, Messidona (σύμπτυξη των Messi+Maradona)
  3. Έχει ύψος μόλις 1.69cm
  4. Ο πατέρας του, Jorge, ήταν σιδηρουργός και προπονητής της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας νέων, στην οποία έπαιζε και ο Messi όταν ήταν 5 χρονών. Η ομάδα έχασε μόνο έναν αγώνα σε 4 χρόνια.
  5. Ο Messi διαγνώσθηκε με ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης από μικρή ηλικία. Όταν ήταν 11 χρονών η Barcelona τον δέχτηκε για δοκιμαστικό και συμφώνησαν να του δώσουν μια θέση στην ακαδημία τους, καλύπτοντας τα ιατρικά έξοδα για τη θεραπεία της ασθένειας. Έτσι ο Messi μετακόμισε στην Ισπανία με τον πατέρα του
  6. Έκανε το ντεμπούτο του στην Barcelona στις 16 Οκτωβρίου του 2004, όταν ήταν μόλις 17 ετών. Μέχρι τώρα έχει σκοράρει πάνω από 300 γκολ για την ομάδα.
  7. Έγινε ο νεότερος Αργεντίνος σκόρερ στην ιστορία που σκόραρε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2006
  8. Μπήκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα γκολ σε ένα χρόνο (91)
  9. Γνώρισε τη σύντροφό του, Antonella Roccuzzo, όταν ήταν παιδιά στο Rosario
  10. Έχουν μαζί ένα γιο, τον 1 έτους Thiago
  11. Έχει «χτυπήσει» το όνομα του γιου του στην αριστερή του γάμπα
  12. Από το 2007 το Leo Messi Foundation βοηθά παιδιά από την Αργεντινή να ταξιδέψουν στην Ισπανία για να βρουν κατάλληλη ιατρική περίθαλψη
  13. Όταν ο Messi ήταν 18 ετών, ο Maradona είπε για αυτόν «έχω δει τον παίκτη που θα κληρονομήσει τη θέση μου στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο»
  14. Έχει ιταλική καταγωγή. Ο πρόγονός του, Angelo Messi, έφυγε από την Ανκόνα για την Αργεντινή το 1883
  15. Η El Pais τον έχει βραβεύσει ως «Βασιλιά του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου» τέσσερις φορές
  16. Κατέχει το ρεκόρ του πρώτου επαγγελματία ποδοσφαιριστή που έχει σκοράρει διαδοχικά εναντίον όλων των ομάδων σε επαγγελματικό πρωτάθλημα
  17. Κρατά καθημερινή επαφή με τους συμπαίκτες του από την ομάδα νέων της Αργεντινής, πολλοί από τους οποίους δεν έτυχαν της καριέρας του, δείχνοντας συνεχώς πως δεν έχει καβαλήσει κανένα καλάμι παρά την παγκόσμια φήμη του
  18. Η (all star) εθνική ομάδα της Ισπανίας (της οποίας έχει την υπηκοότητα πλέον) του πρότεινε θέση το 2004, την οποία και αρνήθηκε για να παίξει με την Αργεντινή, μένοντας έτσι πιστός στις ρίζες του
  19. Βγάζει περίπου $128.000 την ημέρα
  20. Ήταν πολύ ντροπαλός από παιδί, κάτι που μένει σταθερό μέχρι σήμερα καθώς είναι γνωστό πως είναι πολύ δύσκολο να τον κάνεις να μιλήσει στο τηλέφωνο. Πολλά από τα σημαντικά μηνύματα που παίρνει και στέλνει γίνονται μέσω SMS.
  21. Eίναι μεγάλος λάτρης του φαγητού, κάτι που έμπαινε εμπόδιο στην απόδοσή του στο γήπεδο, τον πρώτο καιρό στη Barcelona. Όταν ανέλαβε προπονητής ο Guardiola και έμαθε για τον εθισμό του Messi στο φαγητό, ανέθεσε σε έναν φυσιοθεραπευτή να τον προσέχει καθημερινά. Επίσης λέγεται πως έβγαλε το αυτόματο μηχάνημα αναψυκτικών από το κέντρο προπόνησης, καθώς ο Messi ήταν ο συχνότερος χρήστης του.
  22. Τα αγαπημένα του χόμπι όταν δεν βρίσκεται στο γήπεδο, είναι να κοιμάται, να τρώει και να παίζει PlayStation. Πλέον ως μπαμπάς, λατρεύει να περνά τον ελεύθερο χρόνο του με τον γιο του. Δεν του αρέσει να βγαίνει ούτε να κοινωνικοποιείται ιδιαίτερα.
  23. Έχει συμβόλαιο με την Barcelona μέχρι και το 2018, με μισθό 16εκ. ευρώ. Καθαρά.