Νομίζεις ότι θα είσαι η πιο cool νύφη του καλοκαιριού; Μπα! 6 σκέψεις που θα σε αγχώσουν

Νομίζεις ότι θα είσαι η πιο cool νύφη του καλοκαιριού; Μπα! 6 σκέψεις που θα σε αγχώσουν

Όσα θα διαβάσεις είναι πραγματικές μαρτυρίες φιλενάδων που μόλις παντρεύτηκαν ή ετοιμάζονται... Βαθιές ανάσες και πάμε!

Αυτό το άρθρο ήθελα καιρό να το γράψω. Δεν τα κατάφερνα γιατί το υλικό ήταν αστείρευτο και οι πηγές μου με τροφοδοτούσαν συνεχώς με νέες και άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Τελικά, μετά από ένα ρεπορτάζ δύο μηνών νομίζω έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να μοιραστώ μαζί σας (ναι, με εσάς τις μελλοντικές νυφούλες) για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας! Ευτυχισμένη η ημέρα του γάμου, πραγματικό "γλέντι" οι μέρες που θα μεσολαβήσουν!

Σε ένα καλοκαίρι που σύσσωμο το φιλικό μου περιβάλλον αποφάσισε να παντρευτεί ή να νοικοκυρευτεί όπως μου τονίζουν, αυτές οι πληροφορίες που θα διαβάσετε είναι πιο επίκαιρες από ποτέ!

1. "Μωρέ, λες να βρέξει"; Ο φετινός άστατος καιρός, οι συννεφιές, τα μπουμπουνητά και οι τροπικές μπορές από το πουθενά κάνουν αυτό το ερώτημα πιο επίκαιρο από ποτέ. Ρωτήστε όλες τις νύφες που ξέρετε. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις έπεφταν πάντα λάθος. Οπότε τα ερωτήματα αν θα χαλάσει η ελαφριά μπούκλα σας από την υγρασία, αν οι καλεσμένοι γίνουν παπιά και αν οι υπεύθυνοι στο κτήμα μπορούν να βάλουν τέντες σε χρόνο μηδέν θα γυρνάνε στο μυαλό σας ακόμα και λίγα λεπτά πριν το μυστήριο. Αναπόφευκτο!

2. "Πόσους να καλέσω"; "Να φάμε όλες μας τις οικονομίες σε πανσέτες για τους καλεσμένους που τελικά ευχαριστημένοι δεν θα μείνουν ή να κρατήσουμε τα λεφτά για μια ανακαίνιση στο σπίτι"; Σε αυτό το ερώτημα την απάντηση θα δώσουν οι οικογένειες σας. Γιατί αν εκείνες είναι διατεθειμένες να πληρώσουν τη δεξίωση κανένα πρόβλημα. Κάντε ανοιχτό γάμο και κρατήστε τα δικά σας χρήματα και τα φακελάκια για την ανακαίνιση και το ταξίδι του μέλιτος. Ορίστε, σας δώσαμε λύση! Μείον ένα πρόβλημα!

3. "Το νυφικό θα εφαρμόζει σωστά εκείνη την ημέρα"; Από το απόγευμα που θα κάνεις την τελευταία πρόβα νυφικού, θα μετράς θερμίδες καθημερινά για να μην πάρεις γραμμάριο. Αυτό θα ήθελες να συμβεί γιατί στην πραγματικότητα, εξαιτίας των κοινωνικών υποχρεώσεων λόγω της κατάστασης (πες τραπέζι με την οικογένεια του, πες το τραπέζι με τη δική σου, πες τα ποτά με τις φίλες σου) και συνεχως θα υποκύπτεις στην θερμιδική αμαρτία. Κάθε βράδυ θα σε τρώνε οι τύψεις... Αφού πρώτα έφαγες εσύ όλα τα υπόλοιπα!

4. "Να του πατήσω το πόδι του Αντωνάκη μου"; Λοιπόν, εδώ οι γνώμες διχάζονται. Οι πιο προχωρημένες βρίσκουν αυτή την κίνηση λίγο παρωχημένη! Οι πιο παραδοσιακές το βρίσκουν αφορμή να πάρουν αέρα έστω και για μία φορά στην κοινή ζωή! Μην το σκέφτεσαι πολύ! Μην του χαλάσεις το πανάκριβο λουστρίνι του με το τακούνι. Έγκλημα στη μόδα!

5. "Σκέψου να πιαστεί το γοβάκι μου και να πέσω μπροστά σε τόσο κόσμο"! Ο νόμος του Μέρφι λέει ότι κάτι περίεργο θα συμβεί. Λίγο θα πιαστεί η ουρά στο αμάξι, λίγο δεν θα δεις ένα σκαλί λόγω του κόκκινου χαλιού, λίγο που δεν έχεις ξαναπερπατήσει το τακούνι και όλα είναι πιθανά. Θέλω να έχεις στο μυαλό σου τις εξής σκέψεις; "Και τί έγινε αν πέσεις; Θα το καταγράψουν οι κάμερες; Θα σε δει όλο σου το σόι; Θα το σχολιάσουν οι συνάδελφοι την επόμενη μέρα; Θα είναι μπροστά ο άντρας της ζωής σου;". Βαθιές ανάσες!

6. "Θα είναι καλό το φαγητό στη δεξίωση"; Μετά από πολλές παρουσίες μας σε γάμους και δεξιώσεις σε ενημερώνουμε πως το φαγητό είναι το νούμερο ένα θέμα συζήτησης σε όλα τα τραπέζια (εκτός κι αν φορέσεις κιτς νυφικό που θα επισκιάσει οτιδήποτε άλλο). Σε ενημερώνουμε πως δεν θα καταφέρεις να αφήσεις τους πάντες ικανοποιημένους. Εκτός βέβαια από τον μεθυσμένος θείο σου που είναι τρισευτυχισμένος που το πάρτι είχε open bar και η γυναίκα του τον άφησε να πιει!

Και στα δικά μας οι λεύτερες!

Διαβάστε ακόμη:

Πως θα τον κρατήσεις για πάντα; Aπλα μην κάνεις αυτά τα 7 πράγματα στο κρεβάτι μαζί του