Δείτε το κοριτσάκι που δεν πάει διακοπές γιατί μια γρατζουνιά μπορεί να το σκοτώσει

Δείτε το κοριτσάκι που δεν πάει διακοπές γιατί μια γρατζουνιά μπορεί να το σκοτώσει

Η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει η 3χρονη Isla Todd

Η Isla Todd είναι μόλις 3 ετών και υποφέρει από μια πολύ σπάνια ασθένεια που δεν της επιτρέπει ακόμα και να πάει διακοπές προκειμένου να μην βάλει τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Isla πάσχει από λεμφοίδημα, μια ασθένεια που προκαλεί πρήξιμο στους ιστούς του σώματος. Συνήθως επηρεάζει τα χέρια και τα πόδια ενώ μπορεί να προκαλέσει μέχρι και απώλεια της κινητικότητας. Η κατάσταση αυτή προκαλείται από βλάβες ή αναστάτωση στο λεμφικό σύστημα, το οποίο αποστραγγίζει το πλεονάζον υγρό από τους ιστούς.

Το κάτω μέρος των ποδιών της είναι συνεχώς πρησμένο και οποιαδήποτε περικοπή ή λοίμωξη μπορεί να είναι θανατηφόρα. Αυτό σημαίνει ότι υψηλές θερμοκρασίες, εκδορές ή τσιμπήματα εντόμων μπορεί να αποβεί μοιραία, σύμφωνα με την μητέρα της.

ISLA

Έτσι, λοιπόν, οι γονείς της επέλεξαν να μην πάνε πουθενά διακοπές φοβούμενοι να μην έρθουν αντιμέτωποι με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και για το πιο απλό, ότι η μικρή δεν μπορεί πχ να τρέξει στο πάρκο όπως κάνουν ανέμελα τα άλλα παιδιά.

Η Isla δεν περπατά ποτέ ξυπόλυτη για να μην κοπεί, φοράει πάντα προστατευτικές κάλτσες ενώ η μητέρα της κυκλοφορεί παντού με ένα κουτί πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που συμβεί κάτι.