Αυτός ο tattoo artist κάνει για τις γυναίκες ό,τι δεν μπορεί να κάνει κανένας χειρουργός

Αυτός ο tattoo artist κάνει για τις γυναίκες ό,τι δεν μπορεί να κάνει κανένας χειρουργός

Όταν το τατουάζ ξεπερνά τον εαυτό του και δίνει δύναμη και μια νέα ζωή σε γυναίκες που έχουν ήδη περάσει πολλά.

Ο Vincent «Vinnie» Myers λέει στις πελάτισσές του, αφού τους «χτυπήσει» το τατουάζ, πως μπορούν εύκολα να νικήσουν σε διαγωνισμό βρεγμένου t-shirt. Αυτό δεν το ακούς και πολύ συχνά από έναν tattoo artist, αλλά και πάλι, δεν υπάρχουν πολλοί tattoo artists που κάνουν αυτό που κάνει ο Vinnie.

Ο Myers έχει ένα μικρό, διακρητικό τατουατζίδικο στο Finksburg, μια περιοχή περίπου μισή ώρα έξω από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, στο οποίο «χτυπά» εξαιρετικά αληθοφανείς θηλές (και το στρογγυλό δαχτυλίδι που βρίσκεται γύρω τους) σε γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή και θέλουν να νιώσουν ξανά κανονικές, ολοκληρωμένες γυναίκες.
Μέχρι τώρα έχει κάνει αυτό το ιδιαίτερο τατουάζ σε περισσότερες από 3000 επιζήσασες του καρκίνου του μαστού, συμπεριλαμβανομένων πολλών που στάλθηκαν σε αυτόν από χειρούργους νοσοκομείων παγκοσμίου κύρους όπως το Johns Hopkins.

«(Αυτή η δουλειά) με επιβραβεύει περισσότερο από οτιδήποτε έχω κάνει μέχρι τώρα» λέει ο 49χρονος Myers, ο οποίος έχει αφιερώσει την τελευταία 10ετία των 28 χρόνων που εργάζεται ως tattoo artist, στο να δημιουργεί τατουάζ για γυναίκες που έχουν υποστεί εγχείριση. «Όταν ολοκληρωθεί (το τατουάζ) και (οι γυναίκες) βλέπουν το τελικό αποτέλεσμα, οι περισσότερες γυναίκες συγκινούνται έντονα επειδή συνειδητοποιούν πως: "Αυτό το πράγμα τελείωσε, είμαι ολόκληρη ξανά"» συμπληρώνει.

Ο Myers ανακάλυψε την τέχνη του τατουάζ όσο υπηρετούσε ως νοσοκόμος του αμερικάνικου στρατού στην Νότια Κορέα τη δεκαετία του 80. Το 2001 ένας φίλος του τον ρώτησε αν θα μπορούσε να «χτυπήσει» τατουάζ σε κάποιες ασθενείς του που είχαν υποστεί επεμβατική εγχείριση στο στήθος.

«Το τέλεια ανακατασκευασμένο στήθος δεν μοιάζει με στήθος αν δεν έχει θηλή», λέει ο Myers, του οποίου η αμοιβή κυμαίνεται από 350 έως 1000 δολάρια, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της κάθε περίπτωσης.
«Βγαίνεις από το ντους το πρωί, κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και δεν έχεις θηλές -υπάρχει τεράστια ψυχολογική επίδραση σε αυτό. Είναι ζωτικής σημασίας η εξωτερική εμφάνιση να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσιολογικό», αναφέρει σχετικά ο tattoo artist.

Αρκετά νοσοκομεία προσφέρουν μεν τατουάζ μετά από μαστεκτομή, αλλά ο Myers λέει πως συνήθως εκτελούνται από νοσοκόμες που δεν έχουν εκπαιδευτεί περισσότερο από 2 μέρες για το σκοπό αυτό. Του ίδιου του παίρνει κατά μέσο όρο 2 ώρες για να ολοκληρώσει κάθε δουλειά του, κατά τις οποίες θα καθορίσει το χρώμα και το μέγεθος της θηλής και της γύρω περιοχής της για κάθε ασθενή. Όταν δεν βρίσκεται στο Finksburg, o Myers είναι συχνά στο δρόμο, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε γυναίκες στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφια, το Τσάρλστον της Νότιας Καρολίνας και στο χειρουργικό νοσοκομείο Saint Charles στη Νέα Ορλεάνη. Και ακριβώς επειδή ελάχιστοι συνάδελφοί του ξέρουν να κάνουν αυτό που κάνει, έχει ξεκινήσει να εκπαιδεύει κι άλλους tattoo artists ώστε να καλυφθεί η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για τατουάζ-θηλές.

Όπως μάλιστα λέει χαρακτηριστικά ο Myers, βοηθά σημαντικά το ότι το τατουατζίδικό του είναι απλά αυτό, ένα tattoo shop και όχι μια ιατρική κλινική. Οι ασθενείς νιώθουν πιο χαλαροί «και μπορείς να διασκεδάσεις λίγο περισσότερο εδώ από ότι στο νοσοκομείο».

Δείτε παρακάτω ένα μικρό, υπέροχο βίντεο που ακολουθεί τη διαδρομή μιας γυναίκας που έχει υποστεί μαστεκτομή, στο ταξίδι της για να βρει τον Vinnie Myers και να τον αφήσει να της αλλάξει τη ζωή.