Η φωτογράφηση που δημιούργησε σάλο και ξεσήκωσε ένα ολόκληρο έθνος

Γωγώ Φούντα
Η φωτογράφηση που δημιούργησε σάλο και ξεσήκωσε ένα ολόκληρο έθνος

Οι προθέσεις του φωτογράφου σίγουρα παρεξηγήθηκαν

Όταν ο διάσημος Ινδός φωτογράφος Raj Shetye αποφάσισε να στήσει μία σέξι και άκρως προκλητική φωτογράφηση, με πρωταγωνιστές άντρες μοντέλα και μία μόλις γυναίκα, και όλα αυτά μέσα σε ένα λεωφορείο, δεν περίμενε ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη θα ξεσηκωνόταν και οι χρήστες του διαδικτύου θα εξέφραζαν με πάθος το πόσο αηδιασμένοι ήταν!

Η εξήγηση βέβαια για όλα αυτά, είναι κάτι παραπάνω από επαρκής, μιας και δεν έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια, από τον ομαδικό βιασμό και στη συνέχεια δολοφονία νεαρής Ινδής μέσα σε λεωφορείο, η οποία εκτός του ότι είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, ήταν και η αφορμή για αμέτρητα επεισόδια και διαμαρτυρίες, σχετικά με την ασφάλεια της γυναίκας στη χώρα και το σεβασμό των δικαιωμάτων της.

Η φωτογράφηση λοιπόν, δείχνει τη γυναίκα να είναι κυριολεκτικά υποχείριο των αντρών, και παρόλο που το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, κανείς δεν έδωσε την παραμικρή σημασία, μιας και το φάουλ του φωτογράφου, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές. Αμέτρητα αποδοκιμαστικά μέχρι και υβριστικά σχόλια, κάτω από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, με τον Shetye να υποστηρίζει, ότι η μοναδική του πρόθεσή του ήταν να δείξει το τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς που υπάρχει στην Ινδία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τα κατάφερε, αν και όπως δήλωσε, δεν είναι χαρούμενος που η δουλειά του παρεξηγήθηκε, αλλά είναι ικανοποιημένος που κατάφερε να προκαλέσει τόσο μεγάλη εντύπωση.

Διαβάστε ακόμη:

Ξινό βγήκε το sex στην παραλία για νεαρό ζευγάρι που συνελήφθη! (video)

Δείτε πως κατάφεραν να κάνουν τον Ryan Gosling... ατραξιόν σε τουαλέτα!