Robin Williams: Οι 7 ταινίες του που σημάδεψαν ανεξίτηλα τα παιδικά μας χρόνια

Γωγώ Φούντα
Robin Williams: Οι 7 ταινίες του που σημάδεψαν ανεξίτηλα τα παιδικά μας χρόνια

Kαι λογικά τις έχετε δει όλες

O θάνατος του Robin Williams εκτός του ότι συγκλόνισε το Hollywood και την κοινή γνώμη σκορπίζοντας θλίψη και κυρίως ερωτηματικά, προκάλεσε και μία απέραντη στενοχώρια, στη συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται κοντά στα 30, λίγο κάτω λίγο πάνω ελάχιστη σημασία έχει. Ο λόγος είναι, ότι ο Robin Williams, δεν ήταν απλά ένας εξαιρετικός ηθοποιός με αστείρευτο, και ευτυχώς αναγνωρισμένο ταλέντο, αλλά και ο ενσαρκωτής μερικών εκ των εμβληματικότερων ηρώων και χαρακτήρων των δικών μας παιδικών χρόνων. Χωρίς υπερβολή, έστω και μία ταινία του σπουδαίου κωμικού, έχει υπάρξει η αγαπημένη σας και τουλάχιστον μία την έχετε δει ξανά και ξανά χωρίς να τη βαριέστε. Εδώ λοιπόν σας έχουμε τις 7 ταινίες του που σημάδεψαν ανεξίτηλα τα παιδικά μας χρόνια.

1. Jumanji: Το πόσο τεράστια ήταν η επιτυχία και πόσο μαζική η αποδοχή της ταινίας αυτής, περικλείεται στο ότι δεν υπάρχει άνθρωπος κάτω των 40 που να μην την έχει δει! Τώρα σοβαρά εσείς ξέρετε κάποιον;

2. Hook: Ο Robin Williams ως Peter Pan που ξέχασε, ο Dustin Hoffman ως Captain Hook που δυστυχώς θυμάται, η Julia Roberts ως έξαλλη Tinkerbell, και το αποτέλεσμα ήταν μία από τις ωραιότερες και πιο μαγικές ταινίες που είδαμε ποτέ! Η ταινία αυτή, χωρίς υπερβολή, έκανε οποιαδήποτε άλλη ασχολήθηκε με την ιστορία του Peter Pan να μοιάζει με... κακέκτυπο.

3. Dead Poets Society: Ίσως και το πρώτο γοερό κινηματογραφικό μας κλάμα! Μία ταινία τόσο ευαίσθητη και παράλληλα δραματική, που φοβάσαι να τη δεις και δεύτερη φορά μη σε πάρουν ξανά τα ζουμιά! Βασικά όλοι την είδαμε πολλές φορές. Και μας πήραν τα ζουμιά.

4. Αladdin: Να και κάτι ακόμα για το οποίο είμαστε τυχεροί. Ζήσαμε τη Disney σε όλο της το μεγαλείο, τότε που δημιουργούσε τον Aladdin και έδινε τον ρόλο του Τζίνι στον Robin Williams. Mε συνοπτικές διαδικασίες έγινε ένας από τους πιο λατρεμένους ήρωες που όλοι θα θέλαμε για φίλο.

5. Good Will Hunting: Αναλαμβάνει να κουράρει τον προβληματικό έφηβο που υποδύεται ο Matt Damon, δημιουργεί έναν από τους πιο γλυκούς και συμπαθείς χαρακτήρες του κινηματογράφου, κερδίζει το Oscar Β' Αντρικού Ρόλου, oι κολλητοί Damon και Affleck το Oscar σκηνοθεσίας και τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά.

6. Jack: Ο Jack ήταν ένα αγόρι που μεγάλωνε 4 φορές γρηγορότερα από το κανονικό. Παρά τις αρκετές αστείες της σκηνές, η ταινία ήταν τόσο συγκινητική, που ακόμη και τώρα να τη βάλει η τηλεόραση, μάλλον θα κάτσουμε να τη δούμε.

7. Mrs. Doubtfire: Τώρα πραγματικά υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να μην έχετε δει τον Robin Williams να μεταμορφώνεται σε μία, αρχικά τρομακτική, αλλά στη συνέχεια γλυκύτατη σιτεμένη νταντά; Αν όντως δεν την έχετε δει, κάντε το αμέσως γιατί περιέχει μερικές από τις πιο κλασικές ταινίες του κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμη:

Κατάθλιψη: η μάστιγα της εποχής, ο δαίμονας του Ρόμπιν

5 αλήθειες για τον Robin Williams που σίγουρα δεν ήξερες