Lauren Bacall: Οι αξέχαστες δηλώσεις της που έγραψαν ιστορία

Lauren Bacall: Οι αξέχαστες δηλώσεις της που έγραψαν  ιστορία

Ποτέ δεν φοβήθηκε να πει ανοιχτά τη γνώμη της, κάνοντας πάντα αιχμηρές δηλώσεις

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία της πνοή μια από τις σπουδαιότερες σταρ της «χρυσής» εποχής του κινηματογράφου, Lauren Bacall. Η θρυλική ηθοποιός, που είχε αναδειχθεί ως μια από τις 20 καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών, άφησε πίσω της τεράστια κληρονομιά στην έβδομη τέχνη, για την οποία και βραβεύτηκε το 2010 από την Ακαδημία. Ωστόσο, εκτός από την καλλιτεχνική συνεισφορά της θα θυμόμαστε πάντα το χαρακτηριστικό «βλέμμα» της αλλά και τις παρακάτω δηλώσεις που... άφησαν εποχή:


-«Η δημοσιότητα δεν είναι καριέρα. Είναι απλά ένα ατύχημα».


Δεν έχω κανένα σεβασμό στους celebrities και αρνούμαι να με αποκαλούν έτσι, οπότε μην το δοκιμάσετε. Είμαι ηθοποιός και όχι celebrity».


-Για τον Frank Sinatra, με τον οποίο είχε ένα σύντομο ειδύλλιο είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εύχομαι ο Frank Sinatra να σταματήσει να μιλάει και απλά να τραγουδάει».


-«Η φαντασία είναι αυτή που σε κάνει να πετάς ψηλότερα από όλους».


-Ερωτώμενη για τη συνεργασία της με την «θρυλική», Nicole Kidman, διέκοψε την ερώτηση λέγοντας: «Ποιός είναι θρύλος; Δεν μπορεί να είναι θρύλος στην ηλικία που βρίσκεται, είναι ακόμα στην αρχή. Για να είσαι, πρέπει να βρίσκεσαι σε μεγαλύτερη ηλικία.» Ενώ, όταν η συζήτηση έφτασε στον πρώην άντρα της Nicole, Τοm Cruise είπε: «Ο Tom Cruise είναι μανιακός. Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή του. Όταν μιλάς για έναν σπουδαίο ηθοποιό σίγουρα δεν αναφέρεσαι στον Tom Cruise. Η συμπεριφορά του είναι σοκαριστική. Είναι ακατάλληλο, προκλητικό και τελείως ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιείς την προσωπική σου ζωή για να πουλήσεις, νομίζω πως είναι ένα είδος αρρώστιας».


Οι θρύλοι αφορούν μόνο το παρελθόν και δεν έχουν καμία σχέση με το παρόν».


Με το να κοιτάς τον εαυτό σου σε έναν καθρέφτη, δεν μαθαίνεις ακριβώς τη ζωή».


Νομίζω πως ολόκληρη η ζωή σου φαίνεται στο πρόσωπό σου και πρέπει να είσαι περήφανος για αυτό».


Δεν πιστεύω ότι κάποιος που έχει μυαλό μπορεί να είναι πραγματικά χαρούμενος. Και τί υπάρχει για να είμαστε πραγματικά χαρούμενοι; Αν είσαι ένα πραγματικά σκεπτόμενο άτομο, δεν μπορείς να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από τον υπόλοιπο κόσμο».


-Μετά το δεύτερο διαζύγιό της δήλωσε: «Μια γυναίκα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς έναν άντρα. Αλλά που βρίσκεις έναν πραγματικό άντρα στις μέρες μας; Βρείτε μου έναν άντρα που να είναι αρκετά ενδιαφέρων, ώστε να μπορέσω να δειπνήσω μαζί του, και θα είμαι ευτυχισμένη».

Διαβάστε ακόμη:

Συγκινητικό: Δείτε το animation για την ενδοοικογενειακή βία που δημιούργησε Έλληνας

Ο πιο... χουβαρντάς σύζυγος: Έκανε δώρο στη γυναίκα του το πιο ακριβό cupcake του κόσμου!