Πάμε στοίχημα: Αυτόν τον αξιαγάπητο κομμωτή σίγουρα θα τον λατρέψετε! Μαντεύετε γιατί;

Πάμε στοίχημα: Αυτόν τον αξιαγάπητο κομμωτή σίγουρα θα τον λατρέψετε! Μαντεύετε γιατί;

Και όχι γιατί απλά είναι καλός στη δουλειά του!

Αν είσαι από τους ανθρώπους εκείνους που νοιάζονται για την ευτυχία των γύρω τους, μπορείς σίγουρα να καταλάβεις την ικανοποίηση και τη χαρά που παίρνει κάποιος όταν προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια στους συνανθρώπους του απλόχερα. Και μπορεί όταν πρόκειται για άπορους ανθρώπους, να σκέφτεσαι πως η ακτιβιστική σου δράση μπορεί να περιστρέφεται κυρίως γύρω από τις βασικές ανάγκες τους, όπως η ένδυση και η τροφή, όμως διαβάζοντας το παρακάτω παράδειγμα, θα καταλάβεις πως όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε και να μοιράσουμε χαμόγελα σε όσους μας χρειάζονται με άπειρους τρόπους, αρκεί να το θέλουμε.


Έτσι και ο Mark Bustos, ένας κομμωτής που μένει στη Νέα Υόρκη αφιερώνει όλες του τις Κυριακές στη φιλανθρωπία, τριγυρίζοντας στους δρόμους της πόλης και κουρεύοντας αφιλοκερδώς άστεγους ή ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για ένα κούρεμα. Μπορεί να είναι η μόνη μέρα που δεν δουλεύει, όμως προτιμά να την αφιερώνει σε κάτι που μπορεί να του δώσει πραγματική ικανοποίηση, αφού προσφέρει σε ανθρώπους που ζουν με τα απολύτως απαραίτητα μια μικρή δόση... πολυτέλειας, γεμίζοντάς τους αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, ο ίδιος ο Mark ανέφερε πως πάντα θα θυμάται τα λόγια ενός πελάτη του που τελειώνοντας το κούρεμα του είπε: «Ξέρεις κανέναν που να προσλαμβάνει;».


Η εκπληκτική αυτή ιδέα του γεννήθηκε το 2012, όταν κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην πατρίδα του, τις Φιλιππίνες, αποφάσισε να νοικιάσει έναν κουρέα που θα κούρευε όλα τα άπορα παιδιά της περιοχής. Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν, είναι διάθεση και λίγο... φαντασία για να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι.

Διαβάστε ακόμη:

Στην πόλη με τις φίλες σου; Τρία γευστικά cocktails για τις νύχτες στο μπαλκόνι

Δείτε αυτή τη διαφήμιση και προσπαθήστε να μην κλάψετε! Εμείς πάντως δεν τα καταφέραμε