Τα tips που θα σε κρατήσουν με τον σύντροφό σου για πολλά χρόνια

Τα tips που θα σε κρατήσουν με τον σύντροφό σου για πολλά χρόνια

Όλες έχουμε στον περίγυρό μας, εκείνα τα ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από 10 χρόνια και παραμένουν ερωτευμένα και αγαπημένα όπως την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους.

Και μπορεί η ζήλια να μην είναι καλό πράγμα, όμως ποια από εμάς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση εκείνης της κοπέλας που στάθηκε τόσο τυχερή και βρήκε το «άλλο της μισό», προτού χρειαστεί να... δώσει πόνο για να αναζητήσει την αδερφή ψυχή της στην «αρένα» του dating;

Για εμάς λοιπόν, που τα αποτυχημένα ραντεβού -το τελευταίο διάστημα- διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν λέει να βρεθεί εκείνος ο «ένας», που θα μας βγάλει από τη single life ή εάν από την άλλη, βρισκόμαστε ήδη σε μία σχέση, όμως η ρουτίνα μας έχει «χτυπήσει την πόρτα», μία είναι η λύση για να γίνουμε σαν εκείνα τα ζευγάρια που τα κοιτάς και λες «Είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον».

Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά, να μάθουμε από τους καλύτερους! Αν λοιπόν είσαι από τις τυχερές που έτυχε να διαβάσεις αυτό το άρθρο, δεν χρειάζεται να παρακαλέσεις τις γνωστές σου, που είναι «από πάντα» σε σχέση να μοιραστούν μαζί σου τα πιο πολύτιμα «μυστικά» τους, αφού αρκεί να συνεχίσεις να διαβάζεις και πολύ γρήγορα θα ανακαλύψεις τα tips που θα σε κάνουν να είσαι μαζί με τον αγαπημένο σου ίσως και για μία ολόκληρη ζωή!

Μείνε open-minded αναφορικά με τη σεξουαλική σας ζωή

Κι όμως, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να δημιουργήσει «από το μηδέν» μία σχέση ή να την οδηγήσει χωρίς δεύτερη σκέψη στο τέλος της, δεν είναι άλλο από τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Βλέπεις, είναι η λεγόμενη χημεία που θα σε κάνει να θέλεις τον άλλον από την πρώτη μέρα που τον γνώρισες. Κακά τα ψέματα όμως, όπως καθετί σε αυτή τη ζωή, έτσι και η σεξουαλική ζωή θέλει συνεχή προσπάθεια. Γι’ αυτό άκουσε τη συμβουλή μας και μείνε ανοιχτή σε νέες προτάσεις και εμπειρίες, αρκεί να τις θέλεις και εσύ όσο ο αγαπημένος σου.

Ξέκλεψε χρόνο και για τους δυο σας

Η ρουτίνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μίας μακροχρόνιας σχέσης. Φυσικά, δεν υπάρχει ένα «μαγικό ραβδί» που να διώχνει μακριά τα προβλήματα της καθημερινότητας και να μας δίνει την ευκαιρία να ζούμε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Ωστόσο, μπορούμε μέσα σε αυτή την καθημερινότητα -με τα απανωτά meetings, το καθάρισμα του σπιτιού και τον χρόνο που «τρέχει» πιο γρήγορα από εμάς- να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο, δημιουργώντας μία ρομαντική συνθήκη, ακόμη και στον καναπέ του σπιτιού μας.

Μάθε τι είναι σημαντικό για τον σύντροφό σου

Λένε πως μετά από χρόνια, γνωρίζεις τον σύντροφό σου καλύτερα από τον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν ξέρω, φυσικά, αν αυτό το task είναι το ίδιο εύκολο για όλες, εκείνο που γνωρίζω όμως είναι πόσο σημαντικό είναι να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες και τα θέλω του ανθρώπου σου. Εάν για παράδειγμα, θέλει να γυρνάει από τη δουλειά και να χαλαρώνει για μία ώρα μόνος του scrollάροντας στα SoMe, εάν ηρεμεί όταν του χαϊδεύεις το χέρι καθώς βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά ή δεν μπορεί να κοιμηθεί εάν πρώτα δεν του δώσεις ένα γλυκό φιλί στο μάγουλο, τότε μην του στερήσεις τίποτα από αυτά. Αντίστοιχα και εκείνος θα κάνει τα μικροπράγματα που ευχαριστούν εσένα!

Προσπάθησε να μην αφήνεις τις διαφωνίες σας να γίνονται ακραίοι τσακωμοί

Ομολογουμένως, μία κακή μέρα είναι αρκετή για να τσακωθείς με τον σύντροφό σου και να φτάσετε στο σημείο να μην μιλάτε για μία ολόκληρη εβδομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρέπει -τόσο εσύ όσο και εκείνος- να είστε πολύ προσεκτικοί με τα ξεσπάσματά σας. Ναι, θα υπάρχουν διαφωνίες για πολλά και διάφορα θέματα, ναι η διάθεσή σας δεν θα είναι πάντα στα καλύτερά της, όμως προσπαθήστε να μην ξεφύγετε από τους «κανόνες καλής συμβίωσης» και αποφύγετε τις φωνές.

Γίνε ο «Νο1» υποστηρικτής του άλλου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι εκείνο που σε κάνει να αναζητάς τη συντροφικότητα στη ζωή σου; Μάλλον το γεγονός ότι έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, έναν «φύλακα-άγγελο», που θα είναι δίπλα σου ό,τι και εάν συμβεί, λέγοντάς σου πως θα τα καταφέρεις. Και επειδή αυτή η ανάγκη δεν είναι μόνο γένους θηλυκού, φρόντισε να υποστηρίζεις και εσύ τα «θέλω» του συντρόφου σου και να τον boostάρεις όποτε το έχει ανάγκη.

Κανείς δεν είπε πως οι σχέσεις είναι εύκολες και ότι μπορείς από τη μία μέρα στην άλλη να δημιουργήσεις μία από τις όμορφες σχέσης ζωής με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Όμως, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ο «θεμέλιος λίθος» κάθε μακροχρόνιας σχέσης είναι η συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια. Διότι, μόνο έτσι θα καταφέρεις να θωρακίσεις τη σχέση σου από τις καθημερινές «απειλές» που υπάρχουν γύρω σου και να δημιουργήσεις μία συνθήκη από αυτές που βλέπεις στις ρομαντικές κομεντί.