Πρώτες διακοπές με τον αγαπημένο σου; Ιδού, τι πρέπει να προσέξεις!

Πρώτες διακοπές με τον αγαπημένο σου; Ιδού, τι πρέπει να προσέξεις!

Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες διακοπές με τον φίλο σου είναι ένα task, το οποίο θα σε βοηθήσει να δεις πού πηγαίνει τελικά αυτή η σχέση.

Διότι, μπορεί στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, με τα απανωτά meetings, τις υπερωρίες και τις πολλές υποχρεώσεις, να μην έχεις προλάβει να γνωρίσεις εις βάθος τον αγαπημένο σου, ωστόσο οι πρώτες σας κοινές διακοπές και δη καλοκαιρινές, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μάθει ο ένας τα «κουμπιά» του άλλου, μέσα σε συνθήκες απόλυτης χαλάρωσης.

Και εάν αισθάνεσαι πώς το «κεφάλαιο» Καλοκαιρινές διακοπές με τον σύντροφό σου, είναι ρίσκο, διότι ενέχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε παταγώδη αποτυχία, θυμήσου πως αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να βάλεις στη bucket list σου τις πρώτες σου διακοπές με τον αγαπημένο σου. Αναρωτιέσαι γιατί; Μην ξεχνάς girl, πως εάν τον θέλεις πραγματικά στη ζωή σου, όπως και εκείνος εσένα, πρέπει να διαλευκάνετε και οι δύο εάν οι πρώτες κοινές σας διακοπές θα είναι ένα πρώτο «βήμα» για όλα όσα θα ακολουθήσουν ή από την άλλη, εάν οι προσδοκίες σας θα διαψευστούν και τα red flags θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Ας αφήσουμε ωστόσο τις εικασίες! Τι θα έλεγες, το φετινό καλοκαίρι, να αδράξεις την ευκαιρία που σου δίνεται, ώστε να αντιληφθείς εάν ο άνθρωπος με τον οποίο συνδιαλέγεσαι καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες ή και μήνες, είναι εκείνος ο ένας που αξίζει να είναι το travel buddy σου, σε κάθε σου απόδραση από εδώ και στο εξής; Μην χάνεις άλλο χρόνο, συνέχισε να διαβάζεις και πολύ γρήγορα θα αντιληφθείς τα bullet points της προσωπικής σου ζωής, στα οποία πρέπει να δώσεις την απαραίτητη προσοχή! Είσαι έτοιμη;

Ανακάλυψε εάν ταιριάζουν οι συνήθειές σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ιστορίες για νησιά με αρνητική ενέργεια, όπου ένα φιλικό ζευγάρι πέρασε ίσως τις πιο άσχημες διακοπές της ζωής του. Η αφορμή; Εκείνος ήθελε άραγμα στην παραλία, ενώ εκείνη εξερεύνηση στις πιο απόκρημνες πλευρές του νησιού, εκείνη δεν έβλεπε την ώρα να γυρίσουν στο δωμάτιο για να ξεκουραστούν ενώ εκείνος ήθελε ξεφάντωμα μέχρι πρωίας. Και κάπως έτσι, συνειδητοποίησαν πως πρόκειται για ασυμφωνία χαρακτήρων.

Long story short, το ζευγάρι χώρισε και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Ποιο είναι όμως το ηθικό δίδαγμα; Πώς δεν ευθύνεται ούτε η Μήλος ούτε η Σαντορίνη για τον εκάστοτε χωρισμό, αλλά το γεγονός πως όταν μπαίνει κανείς σε vacay mode και χαλαρώνει, βγαίνει στην επιφάνεια ο πραγματικός του εαυτός, που πολλές φορές δεν είναι ακριβώς όπως τον είχαμε στο μυαλό μας. Γι’ αυτό να θυμάσαι πως δεν παίζει ρόλο το σύμπλεγμα νησιών που επέλεξες με τον αγαπημένο σου, summer girl, αλλά οι συνήθειές σας που ίσως και να διαφέρουν τελικά.

Μάθε εάν επικοινωνούν οι «κόσμοι» σας

Κι όμως το Α και το Ω ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι η επικοινωνία. Αυτές οι ατελείωτες συζητήσεις στο αμάξι, τα όνειρα που κάνατε από τα πρώτα κιόλας ραντεβού ή εκείνες οι τρυφερές αγκαλιές που ήταν οι πιο σφιχτές της ζωής σου, είναι όλα όσα θα έχετε μαζί σας… σαν αποσκευές, στο «ταξίδι» αυτής της όμορφης σχέσης. Διότι αν υπάρχει ένα συστατικό στοιχείο που κρατά μία σχέση καλά «δεμένη», δεν είναι άλλο από την ειλικρινή και αδιάκοπη επικοινωνία.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως εάν βρίσκεστε διακοπές μαζί και δεν συζητάτε με τις ώρες για όλα όσα σας προβληματίζουν ή σας κάνουν ευτυχισμένους, τότε μάλλον λείπει το «καύσιμο» από τη σχέση σας. Μπορεί να συνεχίσετε να περνάτε όμορφα οι δυο σας για ένα Χ διάστημα, όμως η αλήθεια είναι πως μία σχέση χωρίς επικοινωνία δύσκολα θα ευδοκιμήσει.

Δες πώς συμπεριφέρεται στη συμβίωση

Μπορεί να μην σκέφτεσαι ακόμη το θέμα «συγκατοίκηση» και καλά κάνεις αν με ρωτάς, όμως το να ταιριάζεις με κάποιον στη συμβίωση είναι ένα θετικό «σημάδι» για το μέλλον αυτής της σχέσης. Αν για παράδειγμα, αφήνει μονίμως τα πράγματά του πεταμένα στο πάτωμα ενώ εσύ είσαι εμμονική με την τάξη, αν θέλει το κλιματιστικό στους 16 βαθμούς ενώ εσύ κοιμάσαι κουκουλωμένη ή εάν ετοιμάζεται με τις ώρες και εσύ τον περιμένεις εκνευρισμένη στην πόρτα, δεν θα σου πω ψέματα, η «συνταγή» αυτής της σχέσης, δύσκολα θα πετύχει.

Φυσικά, δεν πρόκειται για άλυτα ζητήματα, αφού το παν είναι να έχετε και οι δύο όρεξη για συζήτηση και συμβιβασμούς. Άλλωστε, δεν υπάρχει ο «τέλειος» σύντροφος που θα συμπεριφέρεται ακριβώς όπως εσύ, υπάρχει όμως εκείνος, ο ένας, ο μοναδικός, ο πιο «δικός» σου άνθρωπος, που θα κάνει τα πάντα για να σε φροντίζει και να σε βλέπει να χαμογελάς. Και εσύ το ίδιο φυσικά για εκείνον!

Αν η πρόκληση «Πρώτες διακοπές με τον αγαπημένο σου» τριβελίζει συνεχώς το μυαλό σου τις τελευταίες ημέρες, αποδέξου την αφού μόνο κερδισμένη μπορείς να βγεις από αυτή! Άφησε λοιπόν στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις, πρότεινε στον αγαπημένο σου έναν ιδανικό προορισμό για ζευγάρια και ετοιμάσου να ζήσετε μία από τις εμπειρίες που ενδεχομένως θα θυμάστε για μια ζωή!