AI movie, AI model, AI girlfriend: Μήπως η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας;

AI movie, AI model, AI girlfriend: Μήπως η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας;

'Εχει προστεθεί ένα νέο task στο μυαλό μας, κάτι σαν δεξιότητα σχετικά με το αν μπορούμε να αντιληφθούμε τι αποτελεί AI και τι πραγματικότητα

Είτε πρόκειται για μουσική, φωτογραφία, ταινίες, είτε για προσωπική ζωή και social media, το περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται σε άνοδο και έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, ενώ έχει προστεθεί ένα νέο task στο μυαλό μας, κάτι σαν δεξιότητα σχετικά με το αν μπορούμε να αντιληφθούμε τι αποτελεί AI και τι πραγματικότητα. Θα το χαρακτήριζε κανείς και ως challenge που βάζουμε στον εαυτό μας.

Το περιεχόμενο που παράγεται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης είναι τόσο προηγμένο και τελειοποιείται τόσο γρήγορα, που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να προσδιοριστεί τι είναι πραγματικό και τι τεχνητό. Τον τελευταίο καιρό, τα άρθρα που περιέχουν στον τίτλο τους το «AI» γίνονται όλο και περισσότερα καθώς AI ταινίες, AI μοντέλα και AI girlfriend έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Ας δούμε τις περιπτώσεις που η τεχνητή νοημοσύνη μας εξέπληξε, θετικά ή αρνητικά, το τελευταίο διάστημα και τα συμπεράσματα δικά σας.

Artificial intelligence in humanoid head with neural network thinks. AI with Digital Brain is learning processing big data, analysis information. Face of cyber mind. Ai generative.

Η πρώτη ταινία Al είναι η ζωή της Edith Piaf και είναι γεγονός

Της Edith Piaf; Ναι, καλά καταλάβατε. Μιλάμε για τη θρυλική Γαλλίδα ερμηνεύτρια που έχασε τη ζωή της πριν από εξήντα χρόνια.

Η ταινία με τίτλο «Edith» έχει πάρει ήδη την άδεια των οικείων της Edith Piaf, καθώς τόσο τη φωνή της, όσο και την εικόνα της θα μιμηθεί και θα αναπαραστήσει... η τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Warner Bros. Pictures και Warner Music Group, τη βιογραφία της θα τη διηγείται η ίδια, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, ενώ μέσω της τεχνολογίας του AI θα αποκαλυφθούν και άλλες πτυχές της ζωής της, που σε πολλούς ήταν άγνωστες μέχρι και σήμερα. Η ταινία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα έχει διάρκεια 90’ και το σενάριο της έχει δημιουργηθεί από τη Julie Veille, η οποία το υπογράφει σε συνεργασία με τον Gilles Marliac.

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει θαύματα στην εποχής μας και ο κόσμος της έβδομης τέχνης δεν θα μπορούσε να μείνει από έξω. Εσύ τι νομίζεις;

Το AI μοντέλο Aitana Lopez με 229.000 followers

H τεχνητή νοημοσύνη έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται ήδη και σε πολλά περιβάλλοντα εργασίας και, φυσικά, ο χώρος των influencers είναι ένα από αυτά, όπου πολλά μοντέλα AI έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Και αν ακόμη έχεις αμφιβολίες, σου παρουσιάζουμε την Aitana Lopez, το μοντέλο AI που έχει 229.000 followers στο Instagram, δημιουργία της εταιρίας επικοινωνιών «Τhe clueless», η οποία δήλωσε πως η εκμίσθωση αληθινών μοντέλων είναι ιδιαίτερα δαπανηρή, οπότε έχει σκοπό να ασχοληθεί με τα εικονικά μοντέλα.

Σύμφωνα με το bio του AI μοντέλου αλλά και τα stories της, η Aitana είναι από την Ισπανία, της αρέσει πολύ η γυμναστική αλλά και τα video games και το αγαπημένο της χρώμα είναι το ροζ, πράγμα που φαίνεται ξεκάθαρα αν ρίξεις μία ματιά στο προφίλ της. Το μέλλον από ότι φαίνεται είναι η τεχνητή νοημοσύνη και είμαστε σίγουρες ότι σε μερικά χρόνια θα έχουμε νέες besties…τους χαρακτήρες AI.

fit-aitana.jpg

CaryAI: AI girlfriend που φλερτάρει και στέλνει selfie

Σίγουρα θα έχεις πετύχει στην αρχική σου στα social media τη γνωστή influencer Caryn Marjorie, ειδικά αν χρησιμοποιείς Snapchat. Η ίδια, λίγο καιρό πριν, προχώρησε σε μία ιδιαίτερη κίνηση, δημιουργώντας έναν εικονικό κλώνο του εαυτού της με σκοπό να
«θεραπεύσει τη μοναξιά», όπως η ίδια δήλωσε στα social media. Σε συνεργασία, μάλιστα, με την εταιρία «Forever Voices» ανέπτυξε ένα φωνητικό Chatbot με όνομα CarynAI, το οποίο προερχόταν από το όνομά της και τα αρχικά των λέξεων «Artificial Intelligence». Και έτσι, η δημιουργία ενός bot-αυτόνομο πρόγραμμα στο internet που αλληλοεπιδράει με χρήστες- ήταν γεγονός.

Οι συνομιλίες που κάνει η εικονική Caryn είναι απολύτως εμπιστευτικές και βασισμένες σε εμπειρίες, ιδέες και καταστάσεις μιας πραγματικής σύγχρονης κοπέλας, ωστόσο οι χρήστες που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί της, χρεώνονται.

Και όλα αυτά γιατί; Διότι έχουμε φτάσει στο σημείο να νιώθουμε άνετα μόνο πίσω από οθόνες, ακόμη και αν το άτομο που συνομιλούμε δεν είναι αληθινό. Όμως, friendly reminder: Το θέμα είναι να παρακολουθούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας, χωρίς να μένουμε πιστές στο comfort zone μας, εμείς και οι ανασφάλειες μας, με όποια λύση μας παρουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη.

metaverse-concept-collage-design.jpg

Ένα γρήγορο συμπέρασμα που μπορεί να βγει μέσα από τις παραπάνω εξελίξεις είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη κάνει καθημερινά «άλματα» και αυτό μπορούμε όλες να το διαπιστώσουμε. Ωστόσο, μία ακόμη αλήθεια είναι ότι εμείς της έχουμε δώσει το έναυσμα να τα κάνει. Εμείς στηρίζουμε τις AI movies, τα AI model και τα AI girlfriend, διότι εμείς έχουμε δημιουργήσει, εδώ και χρόνια, και έναν δεύτερο κόσμο, αυτών των social media και ζούμε περισσότερο εκεί. Καλά κάνουμε, βέβαια, που στηρίζουμε τα τεχνολογικά επιτεύγματα, αρκεί να στηρίζουμε παράλληλα και τη δική μας εξέλιξη, διότι ο πραγματικός κόσμος μας δεν βρίσκεται στα social μας, όσο και αν, συχνά, το επιθυμούμε.