Οι 5 απαντήσεις στην ερώτηση «γιατί δεν έχεις σχέση;» που θα ακούσεις στο γιορτινό τραπέζι

Οι 5 απαντήσεις στην ερώτηση «γιατί δεν έχεις σχέση;» που θα ακούσεις στο γιορτινό τραπέζι

Καλοί και αγαπημένοι οι συγγενείς αλλά αν κάτι μπορούσε να τους χαρακτηρίσει στα οικογενειακά σας τραπέζια, θα ήταν σίγουρα η περιέργειά τους για την προσωπική σου ζωή

Αυτό το κείμενο γράφτηκε για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο θα μπορούσε να λειτουργήσει και σε κάθε άλλη περίσταση. Και αν είσαι single, δεν ζεις με τους γονείς σου και τους επισκέπτεσαι για αυτό το οικογενειακό τραπέζι που ξέρεις πως πρέπει να έχεις προετοιμάσει από πριν τις απαντήσεις σε κλασικές πια ερωτήσεις, να ξέρεις πως η σκέψη μας είναι μαζί σου.

Την παραμονή βγήκες. Μπορεί να πήγες σε πάρτι και να γύρισες τα ξημερώματα. Μπορεί να πήγες σε ένα φιλικό σπίτι και να έφυγες γύρω στις δύο, μπορεί να έμεινες και σπίτι περιμένοντας την αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου και παρακολουθώντας ξανά και ξανά τις αγαπημένες σου χριστουγεννιάτικες ταινίες. Σε κάθε περίπτωση, ήθελες να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να προετοιμαστείς για αυτό που σε περίμενε στο οικογενειακό τραπέζι.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το τραπέζι της πρωτοχρονιάς να πάει ως εξής: Φτάνεις στο πατρικό σου και ακούγεται μία φωνή από τη μαμά ή τη θεία σου που σε σφίγγουν στην αγκαλιά τους. Αισθάνεσαι μία ζεστασιά. Το φαγητό; Τέλειο. Τα κρασιά; Άφθονα. Το γλυκό πέρα από τη βασιλόπιτα; Σίγουρα σιροπιαστό. Οι κουβέντες; Διερευνητικές. Κάποιος για κάποιον λόγο, θα ξεκινήσει τις ερωτήσεις για την προσωπική σου ζωή, του τύπου «γιατί δεν έχεις σχέση;».

Αν, λοιπόν, είσαι single το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις προετοιμάσει την απάντησή σου. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικούς έξυπνους τρόπους για να μπορέσεις να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων.

#1 Ο σαρκασμός είναι το «όπλο» σου

Αν το χιούμορ είναι από τα πιο δυνατά σου σημεία, τότε δεν έχεις παρά να το χρησιμοποιήσεις. Όταν, λοιπόν, ξεκινήσουν να «πέφτουν» στο τραπέζι οι ερωτήσεις σχετικά με την ερωτική σου ζωή, εσύ ξεκίνα να αυτοσαρκάζεσαι. Απαντήσεις του τύπου: «Υποθέτω ότι δεν βοηθάει το γεγονός ότι προτιμώ να μένω σπίτι», σίγουρα θα προκαλέσουν γέλιο στους αγαπημένους σου και θα πάρει την «πάσα» ο πατέρας σου να ξεκινήσει τα κλασικά ανέκδοτα που λέει σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Αν αυτός δεν είναι αποπροσανατολισμός, τότε τι είναι;

#2 Άλλαξε τους ρόλους

Ακόμη και αν δεν σε ενδιαφέρουν και πολύ οι συμβουλές που ξεκινάει να σου δίνει η ξαδέρφη σου που μόλις βρήκε τον «έρωτα», το να ζητήσεις από μόνη σου τις συμβουλές της, θα πάρει την προσοχή από πάνω σου και μπορεί να αποβεί χρήσιμο. Ο νέος έρωτας της ξαδέρφης σου, άλλωστε, είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης της αφού τρελαίνεται να αφηγείται πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα από την πρώτη γνωριμία τους μέχρι την ημέρα που αποφάσισαν να είναι μαζί.

Young beautiful woman wearing a Santa hat over gray background thinking and looking to the side

#3 Εστίασε σε λεπτομέρειες από τον τελευταίο σου χωρισμό

Πότε ήταν ο τελευταίος σου χωρισμός και τι ακριβώς συνέβη; Ήρθε η ώρα να θυμηθείς κάθε λεπτομέρεια καθώς μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σου. Τι εννοούμε; Όταν σε ρωτήσουν αν έχεις σχέση, εσύ μπορείς να ξεκινήσεις να αφηγείσαι τι είχε συμβεί με την προηγούμενη σου σχέση, πώς τελείωσε και πόσο σε πλήγωσε. Αυτό σίγουρα θα σταματήσει τη συγκεκριμένη συζήτηση, τουλάχιστον για φέτος.

#4 Σου λέει κάτι η «κάρτα συμπάθειας»;

Έχεις ξανά ακούσει την κάρτα συμπάθειας; Προφανώς δεν πρόκειται για κάποιο παιχνίδι με κάρτες αλλά για μία τακτική. Την ώρα που η συζήτηση θα ξεκινήσει να προσανατολίζεται στην προσωπική σου ζωή και το αν έχεις σχέση, εσύ μπορείς να αναστενάξεις απαντώντας τους πως το ίδιο αναρωτιόσουν και εσύ. Πόσο παρακάτω να πάει αυτός ο διάλογος;

1703687583165-372423179-joyful-carefree-blond-woman-new-year-hat-red-knitted-sweater-posing-white-wall-isolate-christmas-new-year-party-concept.jpg

#5 Να είσαι ειλικρινής

Εάν όλες οι παραπάνω τακτικές αποτύχουν ή δεν σου είναι εύκολες, τότε μπορείς να είσαι ειλικρινής. Αν δεν έχεις την ενέργεια να σκεφτείς μία γρήγορη απάντηση στην ερώτηση «γιατί δεν έχεις σχέση;» αυτή τη φορά, προσπάθησε απλά να πεις την αλήθεια, ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι. Μπορείς να πεις ότι θέλεις να επικεντρωθείς στη δουλειά σου ή ότι απολαμβάνεις να είσαι μόνη και να βγαίνεις μόνο με τις φίλες σου αυτήν την περίοδο. Εναλλακτικά μπορείς να απαντήσεις πως δεν έχεις βρει ακόμη το κατάλληλο άτομο. Ό,τι ισχύει, δηλαδή, την τρέχουσα περίοδο της ζωής σου.

Woman surround by christmas lights lying on floor and dreaming

Καλοί και αγαπημένοι οι συγγενείς αλλά αν κάτι μπορούσε να τους χαρακτηρίσει στα οικογενειακά σας τραπέζια, θα ήταν σίγουρα η περιέργειά τους για την προσωπική σου ζωή. Πού βρίσκεσαι και πού βαδίζεις. Θέλουν να μαθαίνουν τα πάντα και με λεπτομέρεια και αν δεν τους τα πεις, δεν διστάζουν να σε ρωτήσουν. Από ενδιαφέρον και αγάπη για εσένα προφανώς, ωστόσο friendly reminder: Χαμογέλα και απάντα τους αυθόρμητα. Και να φας καλά, τουλάχιστον να αξίζει η ανάκριση που πρόκειται να υποστείς.