Η single life σου γίνεται αφορμή ανανέωσης: 5 women empowering resolutions για το 2024

Η single life σου γίνεται αφορμή ανανέωσης: 5 women empowering resolutions για το 2024

Το 2023 δεν αποδείχθηκε πολύ γενναιόδωρο με τα ερωτικά σου και οι πρώτες μέρες του 2024 σε βρήκαν single, σε αντίθεση με τις φίλες σου; Μάντεψε… Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου!

Ναι, ξέρουμε ότι δεν (φαίνεται να) είναι η ιδανική κατάσταση, άσε που ξέρουμε ότι υπάρχει αυτή η «πίεση» να είσαι με κάποιον, ειδικά αν έχεις περάσει τα -άντα. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Να αφήσεις τις όποιες ανασφάλειες στην άκρη, να σε αγαπήσεις πραγματικά και να βάλεις νέα resolutions για τη νέα χρονιά. Στην τελική, εσύ θα ορίσεις πώς θα κυλήσουν οι επόμενοι 12 μήνες!

Με λίγα λόγια, χρειάζεται ανανέωση και να δεις τα πράγματα (κι εσένα) αλλιώς. Πάμε να βάλουμε τις βάσεις για μια δυναμική χρονιά; Έχουμε και λέμε…

#1 Φέτος θα με αγαπήσω

Αυτό θα είναι το mantra σου για το 2024. Θα το λες κάθε πρωί, όταν ξυπνάς, μέχρι να το νιώσεις πραγματικά.

Το «κανείς δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου καλύτερα από εσένα» μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Άκου τις επιθυμίες σου, πάρε τον χρόνο σου κι εξερεύνησε τι σου αρέσει και τι όχι και πάρε τον εαυτό σου από το χεράκι για να τον πας σε ένα απαραίτητο ταξίδι αυτογνωσίας. Θα δεις ότι είσαι καλή παρέα.

#2 Αυτή τη χρονιά, θα αποδεχτώ ότι είμαι single

Η αλήθεια είναι ότι το να βλέπεις την κολλητή να διανύει τη ροζ φάση στη σχέση της ενώ η μητέρα σου αφήνει υποννοούμενα («εντάξει, να δούμε και κανένα καινούριο πρόσωπο από κοντά, τα χρόνια περνάνε κιόλας για όλους μας») δεν βοηθάει και πολύ να δεις τη θετική πλευρά της όλης solo κατάστασης.

Βασικά, ας ξεκινήσουμε με το ότι το να είσαι single δεν είναι «κατάντια» ή «έλλειψη επιλογών». Μάλλον είναι επιλογή να ζεις ανεξάρτητα, χωρίς να καθορίζεσαι από το status της σχέσης σου, και να δεις τι είναι αυτό που σε «γεμίζει» και σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης. Απόλαυσε το τώρα και, όταν θελήσεις να είσαι σε σχέση, θα δεις πόσο πιο δυνατή θα είσαι συγκριτικά με τις άλλες φορές.

#3 To 2024 θα πω «αντίο» στις ανασφάλειες…

Όλες έχουμε τις ανασφάλειές μας. Άλλωστε, αυτές είναι που δεν μας αφήνουν να αποδεχθούμε καταστάσεις και να εξελιχθούμε.

Πάμε να κάνουμε μία άσκηση μαζί. Πάρε ένα χαρτί και γράψε τα ελαττώματα που πιστεύεις ότι έχεις. Τα έγραψες; Ωραία, σκίσ’ το και πέτα το στην ανακύκλωση. Πάρε ένα άλλο χαρτί και γράψε τα δυνατά σου σημεία. Μετά γράψε πώς πιστεύεις ότι μπορείς να βελτιωθείς. Και, προφανώς, μην διστάσεις να πεις «ναι» σε νέες εμπειρίες και δραστηριότητες, ακόμα κι αν σε φοβίζουν. Είπαμε, φέτος θα σε μάθεις καλύτερα.

pexels-leah-kelley-325520.jpg

#4 …και θα σταματήσω τις συγκρίσεις

Η μόνη σύγκριση που είναι εντάξει είναι κάποια του τύπου «προτιμώ να βγαίνω για χαλαρό ποτό την Παρασκευή από το να βγαίνω για να τα σπάσω το Σάββατο». Ή κάτι τέτοιο, κατάλαβες. Σίγουρα, πάντως, δεν έχουν θέση συγκρίσεις όπως «η Μαρία έχει σύντροφο και είναι ευτυχισμένη ενώ εγώ όχι».

#5 Ώρα να κάνω focus στους φίλους μου

Οι σχέσεις πάνε κι έρχονται, οι φίλοι όμως μένουν. Άλλο ένα κλισέ που κρύβει μεγάλη δόση αλήθειας.

Όταν είσαι σε σχέση, ειδικά στις αρχές της, ο χρόνος που περνάς με την παρέα σου τείνει να είναι αντιστρόφως ανάλογος με τον χρόνο που αφιερώνεις στον σύντροφό σου. Και αυτό, όσο και να το κάνεις, επηρεάζει τις φιλίες σου.

Τώρα είναι η ευκαιρία σου να ανακτήσεις τον χαμένο χρόνο με την κολλητή (θυμάσαι εκείνη την εκδρομή που δεν πήγατε ποτέ;) ή -γιατί όχι- να κάνεις και νέους φίλους. Και, όταν αποφασίσεις να είσαι σε σχέση, μην ξεχνάς να κανονίζεις κάτι μαζί τους, κι ας μην είναι κάτι grande. Τη ψυχή έχει ένα σαββατιάτικο brunch ή ένα after office drink;

priscilla-du-preez-zeqWK0n5PNM-unsplash.jpg

To 2024 είναι η χρονιά που θα είσαι ακόμα πιο ευτυχισμένη και ικανοποιημένη με σένα. Και ας είσαι single. Ή, πιο σωστά, ακριβώς γι’ αυτό κι επειδή θα επικεντρωθείς σε σένα. Και πού ξέρεις πώς θα σε βρει ο ερχόμενος Δεκέμβρης;