Home bliss! Τα τέσσερα χρώματα που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος στο σπίτι σου

Φωτεινή Δαϊλά
Home bliss! Τα τέσσερα χρώματα που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος στο σπίτι σου

Μήπως νιώθεις ότι το σπίτι σου χρειάζεται μία ανανέωση;

«Οι κόκκινες, οι πράσινες, οι θαλασσιές σου οι χάντρες», τραγουδούσε ο Δημήτρης Χορν στην ταινία «Η Αθήνα τη νύχτα». Εδώ, βέβαια, δεν θα μιλήσουμε για χάντρες, οπότε ίσως πρέπει να βρούμε κάποιο άλλο τραγούδι. Θα μιλήσουμε όμως, για χρώματα.

Μήπως νιώθεις ότι το σπίτι σου χρειάζεται μία ανανέωση; Ένας τρόπος να το αλλάξεις λίγο είναι να αγοράσεις νέα έπιπλα, μικρά ή μεγάλα, που θα δώσουν νέα εικόνα στον εσωτερικό σου χώρο. Μία άλλη επιλογή είναι να αλλάξεις το χρώμα που επικρατεί στο εσωτερικό του σπιτιού σου, είτε βάφοντας τους τοίχους του σπιτιού σου ή κάποιο έπιπλο, είτε επιλέγοντας νέα διακοσμητικά σε συγκεκριμένη χρωματική παλέτα.

Αν θες να δεις τα χρώματα στα οποία αξίζει να πεις «ναι» φέτος, μπορείς να συνεχίζεις να διαβάζεις.

#1 I’m a (quiet) Barbie girl

Σου αρέσει, δεν σου αρέσει, η Barbie είχε την «τιμητική» της τη χρονιά που μας πέρασε, χάρη στην ομώνυμη ταινία της Greta Gerwig. Το 2023 οριακά δεν ανακηρύχθηκε έτος Barbie, δηλαδή. Και αν το έντονο ροζ ταιριάζει μια χαρά στα ρούχα και τα αξεσουάρ μας, ξέρουμε ότι είναι πιο δύσκολο να το εντάξεις στο σπίτι σου.

Λύσεις και μάλιστα πιο διακριτικές, υπάρχουν. Μπορείς να βάψεις soft rose κάποιο ή να αλλάξεις ύφασμα σε κάποιο έπιπλο, για παράδειγμα στην πολυθρόνα σου, επιλέγοντας την απόχρωση του pink clay (ή το ανάποδο). Έτσι, το σπίτι σου θα αποπνέει ηρεμία, κάτι που απαραίτητο ειδικά αν η καθημερινότητά σου έχει αρκετό στρες.

haley-truong-5ISYA40gj60-unsplash.jpg

#2 Επιστροφή στη φύση

Η φύση μάς αναζωογονεί, είναι γνωστό αυτό. Γι’ αυτό και οι αποχρώσεις του πράσινου διεκδικούν -και φέτος- μία θέση στο σπίτι σου.

Από το παστέλ πράσινο του cool matcha μέχρι το veridis, η παλέτα του πράσινου είναι ιδανική για να φέρει τη φύση στο σπίτι σου και να ξεκουράσει το μάτι σου. Αν δεν σε ηρεμήσει αυτό, τότε δεν ξέρουμε τι.

david-van-dijk-3LTht2nxd34-unsplash.jpg

#3 Into the blue

Το μπλε το αγαπάμε σε όλες του τις αποχρώσεις, γιατί μας θυμίζει κάτι από θάλασσα. Φέτος όμως, λέμε να δοκιμάσουμε μία πιο σκούρα εκδοχή του.

Το κατά Benjamin Moore χρώμα της χρονιάς για το 2024 είναι το Blue Nova 825, ένα μεσαίου τόνου μπλε αναμεμειγμένο με βιολετί, που έχει εμπνευστεί από τον νυχτερινό ουρανό. Είναι ένα χρώμα που αξίζει να το τολμήσεις φέτος. Και όχι μόνο αυτό, φυσικά. Γενικότερα, οι πιο «βαθιές» αποχρώσεις του μπλε, ειδικά όταν συνδυάζονται με άλλα χρώματα όπως το γκρι, παραπέμπουν στο πιο κλασικό στυλ και δίνουν μία vintage νότα στο σπίτι σου.

wu-yi-0EgIVcC-QBQ-unsplash.jpg

#4 World peach

Υπάρχει κάποιο πιο ζεστό χρώμα από αυτό που κινείται ανάμεσα στο πορτοκαλί και το ροζ; Αυτό ίσως αναρωτήθηκαν οι άνθρωποι της Pantone και κατέληξαν στο peach fuzz για χρώμα του 2024.

Το χρώμα αυτό είναι ήσυχο, μας ξεκουράζει και προωθεί την (επ)αφή. Αυτό ήταν το σκεπτικό του διάσημου ινστιτούτου και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του. Εσύ ακόμα σκέφτεσαι γιατί πρέπει να το βάλεις στο σπίτι σου;

3d-rendering-minimalist-interior-with-copy-space.jpg

Κάθε χρόνο, μία ανανέωση είναι απαραίτητη. Αν μέχρι τώρα περιοριζόταν στην γκαρνταρόμπα σου, τώρα είναι η ώρα να επεκταθεί στο σπίτι σου. Χρωματολόγιο και… ξεκινάς!