Το top 5 με τα wellness trends που θα μας απασχολήσουν το 2024

Φωτεινή Δαϊλά
Το top 5 με τα wellness trends που θα μας απασχολήσουν το 2024
Freepik Company S.L. - www.freepik.com

Το ξεκίνημα ενός νέου έτους είναι μία καλή ευκαιρία για ανανέωση και  focus σε εμάς τις ίδιες και την ευεξία μας

Το 2024 είναι εδώ και ίσως έχεις βάλει τα δικά σου resolutions. Αν, πάλι, δεν τα έχεις σκεφτεί, είναι απολύτως ok. Άλλωστε, ποιος έχει ορίσει, έστω και άτυπα, ότι πρέπει να βάζουμε νέους στόχους μόνο όταν αλλάζει ο χρόνος και όχι, για παράδειγμα, στα γενέθλιά μας;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι αρχές του έτους είναι μία καλή ευκαιρία για μία ανανέωση και ένα focus σε εμάς τις ίδιες και την ευεξία μας. Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε κάποια wellness trends που θα μάλλον θα μας απασχολήσουν αυτήν τη χρονιά.

#1 Περιποίηση σώματος

Το bodycare έχει τις ρίζες του αιώνες πίσω, ακόμα και όταν δεν είχε βρεθεί όρος γι’ αυτό. Όσο και αν οι εποχές αλλάζουν, η ανάγκη μας για χαλάρωση και περιποίηση είναι σταθερή αξία και φέτος. Μάλιστα, σύμφωνα με το Pinterest Predicts 2024, οι αναζητήσεις στο site για body skincare routine αυξήθηκαν κατά 1.025%.

chelsea-shapouri-r40EYKVyutI-unsplash.jpg

#2 Slow travel

Τα τελευταία χρόνια, το παγκόσμιο σκηνικό διαμορφώνεται από μία σειρά προκλήσεων -από την πανδημία του Covid μέχρι την κλιματική κρίση. Μέσα σε ένα όχι και τόσο χαλαρό περιβάλλον, οι ειδικοί προβλέπουν ότι φέτος θα υπάρχει ζήτηση για low-key διακοπές που εστιάζουν στο wellness. Staycations, retreats για διαλογισμό και πιο χαλαρές δραστηριότητες, όπως wine tasting και πεζοπορία στη φύση, εντάσσονται στο πλαίσιο του slow travel και αναμένεται να γνωρίσουν άνθηση.

radu-florin-CwTBt6jyagQ-unsplash.jpg

#3 Ψηφιακή αποτοξίνωση

Μπορεί να την έχεις πετύχει κάπου με τον αγγλικό της όρο, δηλαδή ως digital detox. Αν όχι, σίγουρα θα τη δεις κάπου μέσα στη χρονιά. Και μάλλον θα θελήσεις να τη δοκιμάσεις. Καθώς τα social media καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο χρόνο από την καθημερινότητά μας -σε έναν βαθμό, αυτό οφείλεται και στη μεγαλύτερη αξιοποίησή τους για επαγγελματικούς λόγους- μάλλον θα θέλεις να θυμηθείς πώς είναι η ζωή χωρίς αυτά. Λιγότερη ενασχόληση μαζί τους καθημερινά, εκτός γραφείου και τα Σαββατοκύριακα, θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα.

#4 Knockout fitness

Πέφτεις knock out ακούγοντας απλώς τις λέξεις καράτε, kickboxing και jiu-jitsu; Φέτος, ίσως είναι η ώρα να ιδρώσεις δοκιμάζοντας κάποιο από αυτά τα αθλήματα που αναμένεται να γίνουν πιο mainstream. Πέρα από την έντονη άσκηση, μπορούν να συμβάλλουν θετικά στο «καθαρό» μυαλό και το wellness σου.

#5 Ουσιαστική επικοινωνία

Ελπίζουμε ότι φέτος θα δώσουμε τέλος στα μεγάλα, άνευ ουσίας, λόγια. Ειδικά η Gen Z και οι Millennials φαίνεται πως επιζητούν τη συναισθηματική οικειότητα και τη βαθύτερη σύνδεση μέσω πραγματικών συζητήσεων. Δεδομένου ότι η Gen Z αναφέρει περισσότερη μοναξιά από άλλες γενιές, είναι πιθανώς ένα καλό βήμα για όλους μας.

pexels-oleksandr-p-344102.jpg

Μεταξύ μας, ελπίζουμε πως όλα αυτά δεν είναι απλά παροδικά wellness trends, αλλά θα αποτελέσουν στάση ζωής, γιατί κάπως έτσι πιστεύουμε ότι θα βελτιωθούμε πραγματικά. Άλλωστε, υπάρχει κάποια που δεν θέλει την καλύτερη, πιο ισορροπημένη εκδοχή του εαυτού της;