Με «οδηγό» τις πέντε αισθήσεις σου μπορείς να διαμορφώσεις το cozy σπίτι των ονείρων σου

Με «οδηγό» τις πέντε αισθήσεις σου μπορείς να διαμορφώσεις το cozy σπίτι των ονείρων σου

Κράτα στο μυαλό σου όλη αυτή την ικανοποίηση που νιώθεις εκπληρώνοντας τις αισθήσεις σου και ξεκίνα να τις τοποθετείς στο σπίτι σου

Αλήθεια τι είναι αυτό που σε κάνει να έχεις αυτοπεποίθηση κάθε πρωί; Μήπως το να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να περιποιηθείς την εικόνα σου με τα αγαπημένα σου ρούχα και το αγαπημένο σου άρωμα; Ή μήπως εκείνο το ντους που κάνεις, παίζοντας την αγαπημένη σου μουσική, για να ξεκινήσει ευχάριστα η μέρα; Το πρωινό σου; Εκείνα τα pancakes με βρώμη που είχες ανακαλύψει στο TikTok και πάντα σου δημιουργούν χαμόγελο στα χείλη;

Κράτα, λοιπόν, στο μυαλό σου όλη αυτή την ικανοποίηση που νιώθεις εκπληρώνοντας τις αισθήσεις σου και ξεκίνα να τις τοποθετείς στο σπίτι σου. Με ποιον τρόπο θα το κάνεις αυτό; Θα σου εξηγήσουμε αμέσως. Συνέχισε να διαβάζεις και… thank us later!

Οι απλοί και λιτοί χώροι που θέλεις να βλέπεις

Αρχικά, προτίμησε να έχεις απλούς και λιτούς χώρους για να μπορείς να καθαρίζεις και να τακτοποιείς πιο εύκολα το σπίτι. Καλό θα ήταν, επίσης, να φροντίσεις να υπάρχει οργάνωση, τακτοποιώντας τα πράγματά σου σε αποθηκευτικούς χώρους, ντουλάπια και τραπέζια για να βρίσκεις εύκολα ό,τι χρειάζεσαι. Τα πράσινα φυτά, επίσης, μπορούν να προσθέσουν ευχάριστη νότα και να σπάσουν τη μονοτονία. Τοποθέτησε στους τοίχους απαλά χρώματα, για να μην κουράζονται τα μάτια σου και φρόντισε η είσοδος του σπιτιού να είναι καλά οργανωμένη ώστε με το πού μπαίνει κάποιος να έχει αυτήν την αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας που έχεις και εσύ μέσα σε αυτό.

toa-heftiba-bcLE7reXFLM-unsplash.jpg

Το χαρακτηριστικό άρωμα του σπιτιού σου

Τα αρωματικά κεριά τα βρίσκεις παντού σε διάφορα αρώματα και μεγέθη, οπότε σίγουρα μπορείς να βρεις αυτό που ταιριάζει στο χώρο σου αλλά και σε εσένα. Άλλωστε, μην μας πεις ότι δεν χαίρεσαι κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα στις κολλητές και αυτές δεν χορταίνουν να μυρίζουν το χαρακτηριστικό πλέον άρωμα του χώρου σου, που μπορούν να αναγνωρίσουν όπου βρεθούν.

Ακόμα, όμως, μπορείς να προτιμήσεις αρωματικά έλαια που θα τα τοποθετήσεις στην είσοδο ή στο καθιστικό για να απλώνεται η μυρωδιά σε όλο το σπίτι όλη μέρα.

Η μουσική που δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Αν είσαι λάτρης του πικάπ, μία πολύ καλή ιδέα θα ήταν να επενδύσεις κάποια χρήματα και να αγοράσεις ένα για το σπίτι. Δίνει στυλ και μπορείς να απολαύσεις τις μουσικές που σου αρέσουν με μία vintage νότα.

Αν όχι, χρησιμοποίησε όποια ηλεκτρονική συσκευή διαθέτεις στο σπίτι και βάλε απαλή μουσική να παίζει στο background. Φυσικά, το είδος της μουσικής που παίζει μπορεί να εναλλάσσεται, ανάλογα με το mood σου. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα έχεις δημιουργήσει ατμόσφαιρα.

victrola-record-players-_czu1UYFKfk-unsplash.jpg

Οι γεύσεις που δεν πρέπει να λείπουν από τον χώρο σου

Τα φρούτα είναι κατάλληλα για τη διακόσμηση ενός τραπεζιού. Μπορείς να επιλέξεις μία ωραία πιατέλα και να τη γεμίσεις με φρέσκα φρούτα για εσένα και την κολλητή που προσπαθεί να μπει σε πρόγραμμα εδώ και καιρό. Πρωτότυπο για κέρασμα, υγιεινό και πρόκειται να γεμίσει το χώρο σου με χρώμα. Μία επίσης καλή ιδέα είναι να έχεις υγιεινά snacks, όπως τις αγαπημένες σου μπάρες. Πόσες φορές, άλλωστε, έχεις νιώσει αναζωογονημένη επειδή μέσα σε μία μέρα κατάφερες να ολοκληρώσεις το workout σου και να φας όλα εκείνα τα υγιεινά γεύματα που είχες προγραμματίσει;

Μπορείς, επιπλέον, να τοποθετήσεις σουβέρ στο τραπέζι σου για να δώσεις μία επιπλέον όμορφη και cozy νότα.

jonas-kakaroto-B77ypBmpYuw-unsplash.jpg

Ο τρόπος που θα ικανοποιήσει την αφή σου

Τι καλύτερο από το να μπορείς να αισθάνεσαι ένα απαλό άγγιγμα κάθε στιγμή και πόσο μάλλον στον χώρο σου; Αν αναρωτιέσαι, βέβαια, πώς θα γίνει αυτό, εμείς σου έχουμε τον πιο απλό τρόπο.

Μήπως και εσύ, μόλις χαλαρώσεις στον καναπέ σου και σκεπαστείς με την αγαπημένη σου κουβέρτα, νιώθεις κάτι σαν απαλό άγγιγμα που σε νανουρίζει; Αν «ναι», τότε έχεις βρει μόνη σου την απάντηση στην ερώτησή σου. Ειδικά όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν όλο και περισσότερο, σίγουρα μία απαλή κουβέρτα είναι απαραίτητη για να δεις την ταινία σου στον καναπέ, χουχουλιάζοντας. Επιπλέον, μπορείς να πάρεις χνουδωτά μαξιλάρια, ριχτάρια και χαλιά για να ζεστάνεις ακόμα περισσότερο τον χώρο και να νιώσεις την απόλυτη άνεση.

Young,Smiling,Woman,Sitting,On,Sofa,And,Looking,Up,While

Με «οδηγό» τις πέντε αισθήσεις σου μπορείς να κάνεις τις αλλαγές εκείνες στον χώρο σου που θα σου προσφέρουν το cozy σπίτι που πάντα ονειρευόσουν. Άλλωστε, γνωρίζεις πολύ καλά τον τρόπο για να ικανοποιείς τις δικές σου αισθήσεις, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να διαμορφώσεις το χώρο σου έτσι ώστε να μπορείς να νιώθεις κάθε στιγμή το ίδιο συναίσθημα. Φρόντισε τον χώρο σου, όπως θέλεις να φροντίζεις τον εαυτό σου, διότι ούτως η άλλως αποτελεί κομμάτι σου.