Τα πιο ευφάνταστα δώρα για τα Χριστούγεννα

Κατερίνα Ηλιάκη
Τα πιο ευφάνταστα δώρα για τα Χριστούγεννα

Γράφει η Κατερίνα Ηλιάκη

Τα καλύτερα δώρα δεν είναι αντικείμενα, είναι στιγμές. Φέτος, μην επιλέξεις να αγοράσεις ένα ακόμη απρόσωπο δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Χάρισέ τους στιγμές και αντικείμενα με συναισθηματική αξία που θα τους κάνουν να σε θυμούνται για πάντα. Βάλε φαντασία, αυτοσχεδίασε, πειραματίσου και δημιούργησε δώρα με χαρακτήρα! Συγκεντρώσαμε τις πιο πρωτότυπες προτάσεις που θα κάνουν τους φίλους σου να χαμογελάσουν!

Χάρισε ένα αδεσποτάκι!

Δεκάδες γατάκια και σκυλάκια περιμένουν υπομονετικά στα φιλοζωικά σωματεία και καταφύγια να βρουν ένα νέο σπίτι, πολλή φροντίδα, συντροφιά και αγάπη. Αν ξέρεις ότι κάποιος φίλος σου θέλει πραγματικά ένα κατοικίδιο και είναι έτοιμος να το υιοθετήσει και να το φροντίσει κατάλληλα, χάρισέ του ένα ζωάκι! Φυσικά, να θυμάσαι ότι αυτό το δώρο δεν έχει κάρτα αλλαγής και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να το γυρίσει πίσω ή να το εγκαταλείψει! Αν ο φίλος σου δεν είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, υπάρχει πάντα και η λύση του χρυσόψαρου!

Δημιούργησε μίαPlaylist!

Γύρνα μερικά χρόνια πίσω… Όταν ήσουν ακόμη στο σχολείο και έφτιαχνες ασταμάτητα κασέτες με τα αγαπημένα σου τραγούδια, «mixtapes» όπως της έλεγαν τα cool παιδιά της τάξης σου. Κομμάτια μέσα από τα οποία εξέφραζες τα συναισθήματά σου για φίλους σου, στίχοι που τραγουδούσατε παράφωνα μαζί, μουσικές που έχεις συνδέσει με πρόσωπα και καταστάσεις. Αν λοιπόν, δεν βρίσκεις τις λέξεις να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, πες αυτό που θέλεις με ένα τραγούδι! Είναι η ιδανική επιλογή -και η εύκολη λύση- αν θέλεις να «αναθερμάνεις» τη σχέση σου με κάποιον

Ελεύθερη Πτώση

Ψάχνεις κάτι πραγματικά συναρπαστικό; Ετοιμάσου για απογείωση με τους φίλους σου! Το άλμα tandem είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μυηθείτε στο συναρπαστικό κόσμο της ελεύθερης πτώσης. Για αρχή σου προτείνουμε μία «απλή πτώση» από 8000 Πόδια με κάποιον έμπειρο εκπαιδευτή. Ωραίο δώρο αν έχεις φίλους που αγαπούν την περιπέτεια. Ακόμα καλύτερο αν θέλεις να ξεβολέψεις κάποιον που δεν λέει να σηκωθεί από τον καναπέ ούτε για ένα ποτό!

Χριστουγεννιάτικαμπισκότα!

Απλό αλλά πάντα πιάνει! Είναι το καλύτερο comfort food που φτιάχνει τη διάθεση ακόμη και σε εκείνους που μελαγχολούν τα Χριστούγεννα. Αρκεί να τα πετύχεις, φυσικά! Θα βρεις άπειρες συνταγές για κλασικά κουλουράκια της γιαγιάς ή τα gingerbreads και τα scotchbreads της Martha Stewart!

Βιβλίο μαγειρικής

Αν οι φίλες σου αγαπούν την μαγειρική, μπορείς να τους ετοιμάσεις το δικό σου χειροποίητο βιβλίο μαγειρικής με τις καλύτερες μυστικές συνταγές της μαμάς σου ή της γιαγιάς σου. Χώρισέ το σε κεφάλαια και φυσικά μην ξεχάσεις να προσθέσεις τις δικές σου σημειώσεις! Συμβουλές και tips βοηθούν σημαντικά και είναι πάντα ευπρόσδεκτα...

Εξίσου ωραία ιδέα αν δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, είναι και τα σεμινάρια μαγειρικής!


Γίνε για λίγο…σκηνοθέτρια

Δημιούργησε ένα βίντεο που οι κολλητές σου θα βλέπουν ξανά και ξανά μέχρι να γεράσουν. Μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια όλων των κοινών σας φίλων, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο γύρισμα με δηλώσεις και αφιερώσεις! Ζήτα από τους γονείς τους παλιές φωτογραφίες και στιγμιότυπα και κάνε μία σύνθεση, κλείνοντας με τη δική σου ευχή στο τέλος!

Εάν το μοντάζ σου φαίνεται δύσκολο, μπορείς να δημιουργήσεις ένα vintage φωτογραφικό άλμπουμ χρησιμοποιώντας τα φίλτρα του Instagram ή ένα online λεύκωμα με φωτογραφίες σας.


Απ’ τη σάουνα στο… μασάζ

Τα Χριστούγεννα που υπάρχει περισσότερος χρόνος είναι ιδανική στιγμή για να δωρίσεις στις φίλες σου μία μοναδική εμπειρία που θα τις κάνει να αισθανθούν ευεξία και να αποβάλουν το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας. Γιατί όχι και στους φίλους σου; Όλοι χρειαζόμαστε ένα καλό μασάζ για να χαλαρώσουμε να αναζωογονηθούμε!


Ταξίδια

Υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα ταξίδι; Δώσε την ευκαιρία σε κάποιον φίλο σου να ανακαλύψει έναν νέο μέρος και να ζήσει νέες εμπειρίες! Διάλεξε έναν προορισμό στο εξωτερικό ή την Ελλάδα και κλείσε εισιτήρια έστω και για δύο μέρες. Ακόμα και ένα ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη αρκεί! Είναι ένα δώρο που θα θυμάται για πάντα!

Λούνα Παρκ

Βάλε τις φίλες σου στο αμάξι χωρίς να αναφέρεις τίποτα για τον προορισμό. Φτάσε στο πιο κοντινό λούνα παρκ, αγόρασε μάρκες για όλες και κάντε ό,τι οι πρωταγωνίστριες στις ταινίες του Hollywood που μπαίνουν στα συγκρουόμενα, κερδίζουν αρκουδάκια στη σκοποβολή και τρώνε μαλλί της γριάς!

Καμιά φορά μία απλή χειρονομία είναι αρκετά για να δώσεις χαρά στα αγαπημένα σου πρόσωπα! Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και σκέψου αυθόρμητες πράξεις που θα τους κάνουν να χαμογελάσουν!