Πρωτομαγιά: Πού να πας ανάλογα με το πόσο γραφική είσαι

Πρωτομαγιά: Πού να πας ανάλογα με το πόσο γραφική είσαι

Γιατί και η γραφικότητα έχει τα όριά της...

Ανεβάζεις φωτογραφίες στο Instagram και βάζεις λεζάντα από Τάσο Λειβαδίτη; Ή ανήκεις σε εκείνη τη «φυλή» των μίνιμαλ, που προτιμά να ποστάρει με δύο-τρία hashtags από κάτω; Η Πρωτομαγιά είναι μόλις μία εβδομάδα μακριά και αν ακόμη αναζητείς το μέρος που θα ήθελες να επισκεφτείς, εμείς σου προτείνουμε πέντε προορισμούς ανάλογα με το τι γράφει το «γραφικόμετρο» κάθε φορά που ποστάρεις και, πίστεψέ μας, το Instagram σου θα γεμίσει εικόνες που θα συνάδουν με το ύφος και το στυλ σου.

Ναύπακτος

Η πανέμορφη Ναύπακτος βρίσκεται πολύ κοντά στην Πάτρα. Το φρούριο και το ενετικό λιμάνι, οι απέραντες ακρογιαλιές και τα πολύχρωμα νεοκλασικά κάνουν την πόλη να μοιάζει σαν βγαλμένη σαν από άλλη εποχή. Διαθέτει μία μοναδική ατμόσφαιρα και αισθητική και καταφέρνει διαρκώς να γοητεύει με τη διαχρονική ομορφιά και γοητεία της. Αναμφίβολα θα τραβήξεις εκατοντάδες φωτογραφίες στο πανέμορφο λιμάνι της, και βλέποντάς τες στο μέλλον, μόνο ωραίες αναμνήσεις θα έχεις να θυμάσαι.

Προσπάθησε να ανεβείς στο κάστρο και να θαυμάσεις την υπέροχη θέα που προσφέρει στην περιοχή. Περπάτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια και μην παραλείψεις να επισκεφθείς το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Μπότσαρη, που έχει μετατραπεί πλέον σε ιδιωτικό μουσείο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Αντίρριο, που επιβάλλεται να περπατήσεις στην γέφυρα του Χαρίλαου Τρικούπη. Η αίσθηση, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, είναι ασυναγώνιστη.

Προτεινόμενο συνοδευτικό ποστ: «Μοιάζεις με θάλασσα πλατιά, σαν γελάς το πρωινό, με πετάς στον ουρανό…» (Κώστας Κωτούλας)

Γραφικότητα: 3/5

Πάργα

Μικρά νησάκια και βραχονησίδες διάσπαρτα μπροστά από τους τρεις κόλπους της κωμόπολης, με τις ελιές να φτάνουν μέχρι την αμμουδιά, με δεκάδες καντούνια και στενά για να περπατήσεις, κάτω από την σκιά του ενετικού κάστρου με την υπέροχη θέα, η Πάργα θα σου εντυπωθεί γερά στη μνήμη… Ξεκάθαρα, η μοναδικότητα της Πάργας έγκειται στην αυθεντικότητά της και στο μεγαλείο του φυσικού τοπίου της περιοχής, που παραπέμπει σε ζωγραφιά επιδέξιου καλλιτέχνη!

Μην παραλείψεις να ανεβείς στο κάστρο με την υπέροχη θέα, να επισκεφθείς το νησάκι με το εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι, και αν έχεις όρεξη για πεζοπορία, να επισκεφτείς το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, που βρίσκεται έξω από την Πάργα, προς την παραλία του Λίχνου. Η θέα που θα θαυμάσεις από εκεί θα σε ανταμείψει στο έπακρο (και θα βγάλεις και τη φωτογραφία τη σωστή)!

Προτεινόμενο συνοδευτικό ποστ: Οτιδήποτε από Άλκη Αλκαίο, που έχει δηλώσει πως όλα του τα τραγούδια, για την Πάργα τα έχει γράψει - «Στα χέρια σου αφήνω το τιμόνι κι η πιο μεγάλη νύχτα ξημερώνει…»

Γραφικότητα: 4/5

Λίμνη Ευβοίας

Πρόκειται για έναν πανέμορφο παραθαλάσσιο οικισμό, με παραδοσιακά σπίτια, που λούζεται από τη θαλασσινή αύρα και την αλμύρα της θάλασσας. Η Λίμνη γοητεύει με την απλότητα και αυθεντικότητά της όλους όσους την επισκέπτονται. Η κωμόπολη είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και όλα τα σπίτια έχουν υπέροχη θέα στην ήρεμη θάλασσα του ευβοϊκού κόλπου.

Στη Λίμνη αξίζει να επισκεφτείς το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και το Μουσείο Υδροβιολογίας, που έχει διάφορα απολιθωμένα εκθέματα και συλλογή οστράκων και ψαριών από ξένες αλλά και ελληνικές θάλασσες. Αυτή την εποχή, ένας περίπατος στη φύση της περιοχής είναι μια μοναδική εμπειρία. Για αυτού του είδους την περιπλάνηση, κατάλληλο είναι το βουνό Καντήλι, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Μονής Γαλατάκη.

Προτεινόμενο συνοδευτικό ποστ: * Deep B L U E * #bluelover, #bluemood #moodoftheday #picoftheday

Γραφικότητα: 2/5

Μονεμβασιά

Η πανέμορφη «Μαλβαζία» είναι μία κωμόπολη με μεγάλο φυσικό κάλλος και ιστορία στην ανατολική Πελοπόννησο. Πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» όπως συνήθως αποκαλείται, γοητεύει τους πάντες με το μεσαιωνικό και απόλυτα μεσογειακό χρώμα του, και αποτελεί ένα στολίδι παγκόσμιας εμβέλειας, που ακτινοβολεί λάμψη μιας περασμένης εποχής.

Ανεβείτε στο μεσαιωνικό φρούριο και θαυμάστε την υπέροχη θέα. Η μεσαιωνική αυτή πολιτεία είναι μία από τις πιο ρομαντικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Αν περπατήσετε στα στενά με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες και τα παραδοσιακά μαγαζιά θα καταλάβετε τι σημαίνει ταξίδι στον χρόνο και ελληνική γοητεία.

Προτεινόμενο συνοδευτικό ποστ: Οτιδήποτε από Γιάννη Ρίτσο - «Άξιζε να υπάρξουμε, για να συναντηθούμε»

Γραφικότητα: 5/5

Πλαταμώνας

Κάτω από το επιβλητικό κάστρο και μέσα στα μονοπάτια του παρελθόντος, οι σκέψεις περιπλανούνται σε έναν άλλο κόσμο, όπου βασιλεύει η αρμονία και η γαλήνη… Στους πρόποδες του Ολύμπου και πάνω από το Αιγαίο πέλαγος στο νομό Πιερίας, βρίσκεται η κωμόπολη του Πλαταμώνα, με τους πολλούς πλατάνους και τις πλατιές αμμουδιές. Με αξιόλογη ιστορία και μεγάλη γοητεία, ειδικά την εποχή της άνοιξης, ο Πλαταμώνας μαγεύει όλους όσοι τον επισκέπτονται.

Αξίζει να επισκεφτείς το φρούριο της περιοχής που είναι καλοδιατηρημένο και προσφέρει πανέμορφη θέα στην περιοχή καθώς και τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, με την πανέμορφη αρχιτεκτονική, μέσα στο παρθένο φυσικό περιβάλλον.

Προτεινόμενο συνοδευτικό ποστ: KANENA.

Γραφικότητα: 1/5