Πόσα ξέρεις για το… Greek καμάκι;

Μίκα Χατζηδάκη
Πόσα ξέρεις για το… Greek καμάκι;

Tips για να αναγνωρίσεις και να αποφύγεις το… κακό φλερτ στις διακοπές

Γράφει η Μίκα Χατζηδάκη

Αχ... καλοκαιράκι. Έφτασε η ώρα των διακοπών και εσύ σαν ανθισμένος μενεξές μπαίνεις στο πλοίο φρέσκια και μοσχομυριστή για να φτάσεις στο νησί. Και την γκαρνταρόμπα σου ανανέωσες και τη γυμναστική σου έκανες και τη διατροφή σου πρόσεξες (είχες πρόγραμμα) και είσαι τώρα πανέτοιμη να απολαύσεις το φλερτ! Επειδή, όμως, παίζει να κυκλοφορεί και ο «come with me για να τη βρεις» στο νησί, ας δούμε μαζί πώς θα αναγνωρίσουμε τον τύπο του άνδρα που έρχεται σφυρίζοντας κλέφτικα προς το μέρος μας αλλά και πώς θα ξεγλιστρήσουμε (αν χρειαστεί) σαν άλλα… χέλια από δίπλα του.

Ο «κάνω θαλάσσια σπορ» (δείτε με)!

Αθλητικό μαγιό, σαγιονάρα και γυαλί συγκεκριμένης μάρκας, σακίδιο πλάτης και... σανίδα στο χέρι. Να τος έρχεται, ψεκάζει με φρεσέρ. Θέλει να τον κοιτάμε. Αυτό θέλει. Δεν τον νοιάζει που δεν το ‘χει με το σανίδι. Δεν τον ενοχλεί. Το αγόρασε για άλλους λόγους. Θέλει να φαίνεται αθλητικός. Γιατί, σου λέει, ο Μάθιου Μακόναχι, πώς τις ρίχνει όλες με ένα μαγιό και ένα γυαλί στις ταινίες;

Όλη αυτή η ανάγκη για επιβεβαίωση, του ρίχνει τη συνολική βαθμολογία γιατί κατά γενική ομολογία δεν είναι κακός. Το βράδυ θα τον πετύχεις να πίνει σόδα σε κανένα μπαράκι και θα φύγει νωρίς, γιατί το πρωί έχει τρέξιμο (μη χειρότερα). Θα σε πλησιάσει μόνο αν σε δει και εσένα αθλητική και active στην παραλία (όχι, δεν εννοούμε να τρως κλαμπ σάντουιτς ή κεφτεδάκια). Θα σου πιάσει κουβέντα για γυμναστήρια και σμούθιζ και θα εξαφανιστεί αν εμφανίσεις τσιγάρο (πάει κι αυτός, νεξτ πλιζ).

Ο «έχω πάρα πολλή δουλειά, αλλά πήρα 3 μερούλεςάδεια»

Μπλούτουθ μέσα στο αυτί. Αυτό. Τίποτα άλλο. Έχει δουλειές. Έχει τηλεφωνήματα. Τον καλούν, καλεί, γενικά υπάρχει μία (κουραστική και ενοχλητική) δράση/φασαρία με το τηλέφωνο-σκουλαρίκι. Γιατί όχι, δεν μπορεί να πάει πιο ‘κει να μιλήσει, θα μιλήσει δίπλα σου στην ξαπλώστρα και μάλιστα δυνατά, γιατί δεν έχει καλό σήμα. Ανεβαίνουν οι μετοχές, χάνονται τάνκερ, ο πελάτης θυμήθηκε μία ξεχασμένη καμπάνια για τα Χριστούγεννα, όλα θα τα ακούσεις και όλα θα τα μάθεις, θες δεν θες! Κατά 99% θα σε πλησιάσει γιατί είδε ότι έχεις power bank και του τελειώνει η μπαταρία. Θα σε ρωτήσει με τι ασχολείσαι και θα «ξεδιπλώσει» το κουρίκουλουμ βίτε του πάνω στην καυτή άμμο σε χρόνο dt, για να σε εντυπωσιάσει. Πτυχία, μπάτσελορ, προφίσιενσι... Δεν θα χρειαστεί να του αρνηθείς, κάποια στιγμή θα χτυπήσει το τηλέφωνό του και θα φύγει από μόνος του.

To «πάρτι άνιμαλ»

Η χαρά του beach bar. Αράζει εκεί όλη μέρα, είναι κάτασπρος γιατί δεν τον έχει δει το φως του ήλιου ποτέ και πίνει. Πίνει να ξεχάσει, πίνει να θυμηθεί (ποιος ξέρει άραγε;). Μετά σκάει στη θάλασσα με χορευτική φιγούρα γιατί νομίζει ότι είναι σε club και ξεσηκώνει τον κόσμο με το κέφι και το μπρίο του (#not).

Το πιο πιθανό είναι να είναι λιώμα ήδη στην παραλία κατά τις 3 το μεσημεράκι και να σε πλησιάσει κάπως έτσι...

Just say no!

Ο «Κεν»

Κάμον μπάρμπι λετς γκο πάρτι α α α γιέα! Φουσκωτός, λαδωμένος, με κολλητό μαγιό και πολύ τουπέ. «Είμαι ωραίος, το ξέρω, με θέλετε όλες αλλά εγώ δεν θέλω καμία!» Αναδύεται από το νερό σε slow motion (για να τον δούμε όλες) και κάθεται όρθιος να στεγνώσει, για να μην βρέξει την πετσέτα του (για να τον δούμε όλες).

Παίζει ρακέτα και τρέχει με στυλ να πιάσει τα μπαλάκια (για να τον δούμε όλες)!

Αν σε πλησιάσει (χλωμό) θα το παίξει ιστορία και βαρύ πεπόνι (χάρη σου κάνω που σου μιλάω). Εδώ η χυλόπιττα πέφτει βαριά και δεν συγχωρείται έτσι απλά. Θα βγάλει φήμη στην παρέα του ότι του μίλησες εσύ και ότι φυσικά δεν σε θέλει και το βράδυ στο μπαρ… θα στην ξαναπέσει.

Το παλικάρι από τα 80’s

Στάθης Ψάλτης, Μάρκος Λεζές, σπίντο, σφυρίγματα, «γεια σου τσολιά μου», «ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου» και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Το παλικάρι αυτό μπήκε στην χρονοκάψουλα και τσουπ, βγήκε στη Σάντα Μαρία το 2017. Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα, «φωνάζει» από μακριά το πράγμα, δεν χρειάζεσαι ειδικό αισθητήρα για να τον εντοπίσεις. Φοράει γυαλί-καθρέφτη (μπορεί και με κορδόνι περασμένο στο σκελετό), κρατάει δερμάτινο τσαντάκι, φοράει καδένα χρυσή και κοιτάει ό,τι θηλυκό κινείται στην περίμετρο του ματιού του, χαμηλώνοντας ελαφρά τα γυαλιά στη μύτη του. Είναι γύρω στα 50, είναι ο τύπος σου, είναι το αγόρι σου και τίποτα δεν τον σταματά από το να σε πλησιάσει! Θα σε πλευρίσει σε ανύποπτη στιγμή και με πάρα πολύ coolness και φωνή Βασίλη Καρρά, θα στην πέσει άμεσα και χύμα:-Μανίτσα είσαι για ένα δίπιτο; Ένα «όχι» είναι αρκετό για να φύγει, μη σκας, δεν κολλάει με την άρνηση. Χαμογελαστός και ωραίος θα πάει αμέσως στο διπλανό… μενεξέ.

Ο «αστειάτορας»

Σε καλό μας τέτοια γέλια! Ανέκδοτα, λογοπαίγνια, χωρατά. H ψυχή της παρέας! Γελάει και ακούγεται σε όλο το νησί. Κάνει χορευτικά, κάνει αθλοπαιδιές, κάνει ό,τι μπορεί για να γελάσουν τα κορίτσια γύρω του.

Θα σε πλησιάσει για να σου πει κάτι αστείο (κρίνε μόνη σου) και θα συνεχίσει να μιλάει και να λέει ανέκδοτα μέχρι να λιποθυμήσεις. Απολάυστε υπέυθυνα!

Το «ζουζούνι»

Γυροφέρνει σαν τη μέλισσα τις ξαπλώστρες και περιμένει το «σήμα» από κάπου για να ξαποστάσει. Θες ένα βλέμμα, θες μία κίνηση, θα την αρπάξει και θα σου πιάσει την κουβέντα. Ξανθές, μελαχρινές, αδύνατες, κοντές, όλες καλές! Δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό ο τύπος αυτός, απλά είναι παντού. Είναι στην παραλία, είναι στο beach bar, είναι στο ταβερνάκι, είναι στο club το βράδυ. Όπου πας τον βλέπεις μπροστά σου και πάντα σε κάποια «τα λέει».

Και τι κι αν «τα λέει» σε άλλη, θα σε κοιτάξει και εσένα ταυτόχρονα και θα είναι σε ετοιμότητα να ζουζουνίσει προς το μέρος σου μόλις ο άλλος μενεξές βαρεθεί και του γυρίσει την πλάτη. Δεν σου πάει η καρδιά να τον απορρίψεις, κάνει τόση προσπάθεια. Μίλα του εκεί λίγο και πιείτε και ένα ποτό. Μόλις εντοπίσει την επόμενη θα σε αφήσει στην ησυχία σου!

Γενικά σας θέλω ψύχραιμες! Όποιον τύπο και αν συναντήσετε, ότι κι αν συμβεί, οπλιστείτε με χιούμορ και με ένα μεγάλο χαμόγελο και απολαύστε τις διακοπές σας και το φλερτ που είναι τόσο αναζωογονητικό! Και πού ξέρεις; Μπορεί ο «αστειάτορας» να είναι το άλλο σου μισό και να επιστρέψεις μενεξεδένια ανθισμένη ζαρντινιέρα και ουχί μοναχή γλαστρούλα! Μάζελτοφ!