Ποιους Survivors «εντοπίσαμε» στα ελληνικά νησιά

Μίκα Χατζηδάκη
Ποιους Survivors «εντοπίσαμε» στα ελληνικά νησιά

Γράφει η Μίκα Χατζηδάκη

Χαίρεται. Το κείμενο αυτό γράφεται από την παραλία. Ο ήλιος καίει, η θάλασσα σκάει στο ποδαράκι και το δροσίζει (και άλλα τέτοια). Και εκεί που όλα είναι ήρεμα και ειδυλλιακά ακούω ουρλιαχτά! ΤΙ ΚΑΛΕ; ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ; ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ; ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ; Σηκώνομαι από την ξαπλώστρα και κοιτάζω προς το σημείο των γυναικείων ουρλιαχτών. Κορίτσια κάθε ηλικίας έχουν στριμωχτεί σαν «σαρδέλες» σε ένα σημείο της παραλίας και κρατούν τα κινητά τους όρθια, φωνάζοντας. Μμμ... κάποιος επώνυμος θα ναι. Μην είναι ο Μπραντ Πιτ; Ο υπεύθυνος της παραλίας (και φίλος) πλησιάζει στο μέρος μου κουνώντας το κεφάλι του με αποδοκιμασία. «Μη χειρότερα», μουρμουρίζει! Καλέ, ποιος είναι τον ρωτάω... Με κοιτάει με λοξό βλέμμα: Ο Πάνος από το Survivor! (ήχος βιολιού...)

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα!

Ο Πάνος ο μάνατζερ ράγκμπυ. Ο Πάνος που «τραυματίζεται» βαριά, ενώ ρουφάει απλά τον καφέ του με το καλαμάκι. Ο Πάνος ο ευαισθητούλης, που όλοι τον παρεξηγούν. Ο Πάνος της καρδιάς μας εθεάθη στην παραλία Αστέρια στην Σύρο... (ΣΟΚ). Συνέλεξε αστερίες, μέτρησε πεφταστέρια με την παρέα του και βιντεοσκοπήθηκε σε γνωστό μαγαζί του νησιού από τους θαμώνες να τραγουδά το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Ο Πάνος και η παρέα του ψηφίστηκαν από τον δήμαρχο του νησιού την 3η ημέρα των διακοπών τους για άμεση αποχώρηση και φυγαδεύτηκε με τράτα μες τη νύχτα για να μεταβεί σε άλλο νησί. Τον ψάχνουμε!

Στις Κουκουναριές αδελφές μου...

«Πνίγηκε», σου λέει, η Σκιάθος φέτος. Ποτέ ξανά οι Κουκουναριές και το στενό της οδού Παπαδιαμάντη δεν είχαν δει τόσα κορίτσια μαζεμένα που ξεροστάλιαζαν με τις ώρες, για να εμφανιστεί από κάπου ο μεγάλος νικητής του φετινού Survivor. Έκτακτα φέρι μποτ από τον Άγιο Κωνσταντίνο, έξτρα αεροπορικά δρομολόγια, κακός χαμός για το νησί των Σποράδων και τα μάτια του αντικειμενικά «καλού παιδιού». Δεν τον πέτυχε καμία όμως. Ο Ντάνος την «έσκασε» με φουσκωτό και βρήκε την ηρεμία του σε ένα νησάκι κάπου εκεί απέναντι, αφήνοντας στο πόδι του σόι και κολλητούς, για να βγάλουν το… φίδι από την τρύπα, ενώ εκείνος ανέβαζε σέλφι στα σόσιαλ μίντια, με λοκέσιον Skiathos, κάνοντας έξαλλο τον γυναικείο πληθυσμό! Well played Dano, well played... γενικά.

Καλέέέέέ, τι τέλειαπαραλιούλα είναι αυτή;

Τι τέλειο νησάκι; Τι καταπληκτικούτσικα νερά; Πόσο όμορφα πέρασε η Σάρα; Πήρε το φέρι μποτάκι, με την παρεούλα της και έφτασε στην τέλεια Πάτμο! Το δωματιάκι που είχε κλείσει ήταν κα-τα-πλη-κτι-κό, οι άνθρωποι πάρα πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι, οι παραλίες μοναδικές, το φαγητό ΤΕΛΕΙΟΟΟΟ και γενικά όλα ήταν μοναδικά! Είχε λίγα κουνουπάκια και κάτι μεδουσούλες, αλλά δεν πειράζει μωρέ. Δεν έχει ξαναπεράσει σου λέει τόσο τέλεια ποτέ της! Χτυπάμε όλοι έξαλλα παλαμάκια από χαρά χωρίς λόγο, έτσι, γιατί μπορούμε!

Amber Alert

Τι κακό τον βρήκε τον Κωνσταντίνο ρε παιδιά; Πήγε να παίξει σε ένα παιχνίδι και βγήκε για να βρει 100.000 friend requests, δύο πρώην να «τρώγονται» για το ποια τον είχε αγγίξει τελευταία πριν μπει στο παιχνίδι και 1.000 κοριτσόπουλα να κάνουν εγγραφές καθημερινά στο γυμναστήριό του. «Βάρεσε» το αγόρι εξαφάνιση, λοιπόν, το καλοκαίρι. Τον ψάχνανε οι παπαράτσι στη Μύκονο και δεν ήταν πουθενά. Τον έπαιρνε η Βαλαβάνη και δεν το σήκωνε (λολ). Εγώ θα σας πω πού ήταν! Πήρε το πλοίο το αγόρι και πήγε στον Άγιο Ευστράτιο (απέναντι από τη Λήμνο είναι αυτό). Μόνος του. Με μία σκηνή. Εκεί που κανείς δεν τον ξέρει και κανείς δεν τον είδε! Θα σου αφιερώσω ένα Πάριο, Κωνσταντίνε, γιατί είσαι ωραίος και κουλ τύπος!

«Έλα να πάμε σε ένα μέρος, άνθρωπος να μην υπάρχει,ούτε νέος ούτε γέρος,μόνο να ‘μάστε μονάχοι»

Ποιος;

Ο Δημήτρης Πασχούλας έφυγε νωρίς και οικειοθελώς από το παιχνίδι. Δεν τον θυμάται κανείς, δεν μας νοιάζει καθόλου πού πήγε διακοπές και δεν τον γύρεψε άνθρωπας. ☹

Εδώ τα καλά κοτσιδάκια...

Θες γαλλική; Θες λοξή; Θες κεφτεδάκια; Θες κοτσίδια στα μαλλιά; Όλα τα κάνει η Λαουρίτα. Πήρε τσατσάρες, βούρτσες και χτένες και πήγε στην Κύπρο διακοπές, στην πατρίδα του Σαμψών. Έψαξε, σου λέει, το καλό το μαλλί, το ποιοτικό, για να προβάρει νέες τεχνοτροπίες κοτσίδας και το βρήκε! Πήγε στην πηγή! Κυκλοφορούσαν οι Κυπραίοι με ίδια κοτσίδια στους δρόμους και την κερνούσαν σεφταλιές ολημερίς, γιατί ριάλια δεν δεχόταν! Λίγο η υγρασία του νησιού (το πιάνεις το μαλλί κάποια στιγμή δεν γίνεται αλλιώς), λίγο το νάζι της και η ομορφιά της, πέρασε αυτή καλά κι οι Κύπριοι καλύτερα!

Ορίστε Σόφη;

Το «κορμί» πήγε Μύκονο. Και όχι, δεν κρύφτηκε. Γιατί και κοιλιακούς έχει και καλό παιδί είναι και με το κεφάλι ψηλά βγήκε από το παιχνίδι τούτο. Τι κι αν την παρεξήγησαν, τι κι αν την έκαναν ξε-παρεού οι υπόλοιποι της καλύβας, εκείνη τους τα είπε χύμα και σταράτα και μετά τους κούνησε το μαντήλι και πήγε να φάει 145 κεφτεδάκια στο ξενοδοχείο της περιοχής. Τον Αύγουστο, λοιπόν, έκανε τα μπάνια της στα γαλανά νερά της Μυκόνου, διατήρησε το μαύρισμά της και επιστρέφει στην Αθήνα για δουλειές με το χαμόγελο στα χείλη. Εμότικον καρύδα και καρδούλα.

Που σαι βρε κουμπάρε;

Ο 2ος καλύτερος του παιχνιδιού. Ο σχεδόν νικητής. Πέρασε και δεν ακούμπησε στην τελική ευθεία το αγόρι αυτό, αλλά δεν έκατσε να σκάσει. Πήγε πίσω στην Κύπρο και απόλαυσε τα μπάνια του με την παρέα του. Η γαλάζια μπαντάνα δεν βγήκε λεπτό από το λαιμό του. Την φοράει ακόμα. Την έχει ανάγκη. Του θυμίζει το νησί, τους μαχητές, τα ζντο, την πείνα, τις κακουχίες, το φακόρυζο, τον ύπνο στο σανίδι... Προβλέπω επιστροφή του σε κάποιο επόμενο Survivor αλλά… βατερλό σε επίπεδα επιτυχίας. Φιλούθκια!

Οι 4.000 έγιναν...

Γιάννη μου, παλικάρι μου εσύ, μοντέλο της καρδιάς μου! Ο Γιάννης μπήκε στο παιχνίδι, έγραψε ιστορία και βγήκε νικητής. Όχι με 100.000 ευρώ στην τσέπη αλλά με ανεκτίμητης αξίας σκηνικά που θα θυμόμαστε για πάντα και φυσικά με κατακτήσεις (όχι ότι υπήρχε θέμα) που θα τον βοηθήσουν να σπάσει το ρεκόρ του! Ο Γιάννης επέλεξε την Κρήτη για τις διακοπές του. Τον πετύχαμε στα Χανιά να πίνει τσικουδιές και να απολαμβάνει ημίγυμνος την όμορφη παρέα του (όλα κορίτσια). Γαμοπίλαφο δεν έφαγε, έχει ακόμα ένα θέμα με το ρύζι. Ευχόμαστε σύντομα να το ξεπεράσει! Και εις ανώτερα γενικά Γιάννη μου, σε συμπαθώ!

Ε, πειρατή... το τόπι μου!

Ο Κώστας ο μισθοφόρος πήγε στη Μύκονο που έχει γνωστούς, κολλητούς και φίλους (επιβεβαιωμένο αυτό). Ο γελαστός και καλαμπουρτζής πρώην μαχητής, πέρασε τις ημέρες των διακοπών λέγοντας ιστορίες από το παιχνίδι και υπογράφοντας αυτόγραφα στα Ματογιάννια και τη Φτελιά. Διοργάνωνε μίνι παιχνίδια ασυλίας στις παραλίες όπου έδειχνε στον κόσμο τον τρόπο τον σωστό να ρίξεις τα μπαλάκια στο καλάθι με κλειστά μάτια αλλά και πώς με έναν τέντζερη κάνουμε αλάτι. Μετέδωσε τις γνώσεις του και έφυγε για την Αθήνα όπου τον περιμένουν οι επιχειρήσεις του και το σκυλάκι του. Γαβ.

Ναι οκ, δεν τους «βρήκαμε» όλους, κάποιοι κρύφτηκαν καλά και κάποιοι δεν μας νοιάζει πού πήγαν. Το κείμενο τούτο τελειώνει κάπου εδώ και εγώ πάω για βουτιά. Τα λέμε πίσω, στην Αθήνα, με Survivor 2 προ των πυλών!

*το παρόν κείμενο βασίζεται σε φανταστικά γεγονότα