Καλοκαιρινά χτενίσματα για όλες τις περιστάσεις

Καλοκαιρινά χτενίσματα για όλες τις περιστάσεις

Γιατί είμαστε και θα παραμείνουμε γυναίκες...

Γράφει η Ελένη Ζήκου

Σε όποια εποχή του χρόνου και αν βρισκόμαστε, είμαστε και θα παραμείνουμε γυναίκες… Κοκέτες από κούνια, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, όλες όμως με την επιθυμία να δείχνουμε όμορφες και περιποιημένες οπουδήποτε και αν είμαστε, και όταν λέω «οπουδήποτε», εννοώ από ένα κοσμικό γεγονός μέχρι την παραλία (ακόμα και στη σπηλιά του λήσταρχου Νταβέλη).

Βρισκόμαστε λοιπόν στην καρδιά του καλοκαιριού. Κάτι που σημαίνει πολλή ζέστη. Είναι άκρως βασανιστικό να πρέπει με 40C° να φτιάξεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι και σίδερο ισιώματος (ζεστάθηκα και μόνο που το σκέφτηκα). Υπάρχουν πολλές λύσεις να έχεις περιποιημένα και όμορφα μαλλιά πολύ εύκολα, χωρίς να περνάς ένα μαρτύριο κάθε φορά που έχεις μια έξοδο.


Στο όμορφο νησί, η μάνα σου, εγώ(αποκλείεται) και εσύ!

Είσαι διακοπές ή ετοιμάζεσαι να πας σε ένα νησί να ξεκουραστείς και να διασκεδάσεις με την παρέα σου, το αγόρι σου, την κολλητή σου ή με όποιον εσύ θες. Έφτασε η ώρα τα πιστολάκια και τα ισιωτικά σου να πάρουν άδεια. Μην φορτώσεις τη βαλίτσα σου με extra βάρος γιατί δεν θα σου χρειαστεί. Μπορείς να πιάσεις τα μαλλιά σου σε έναν ανάλαφρο χαμηλό ή έναν επιμελώς ατημέλητο κότσο και να αφήσεις να πέφτουν δεξιά και αριστερά κάποιες τούφες για πιο ανέμελο και girly look.

Περιποιημένη και στην παραλία

Είσαι στην παραλία και απολαμβάνεις τη θάλασσα και τον ήλιο. Γιατί να μην απολαμβάνεις εξίσου και τις βουτιές; Δεν χρειάζεται να έχεις ήδη φτιαγμένα τα μαλλιά σου από πριν και να φοβάσαι να βουτήξεις στο νερό μην τυχόν και χαλάσουν. Για να μην πάθεις, λοιπόν, καμιά θερμοπληξία μπορείς να προμηθευτείς κάποιο προϊόν εμπορίου και να ψεκάζεις τα μαλλιά σου κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα, ώστε να αποκτήσεις αυτές τις κυματιστές και σέξυ μπούκλες που τόσο επιθυμείς! Επίσης πολύ ωραία ιδέα είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό κότσο και να δέσεις στο κεφάλι σου ένα μαντήλι με διαφορετικούς τρόπους κάθε φόρα, so simple and chic!

Καλεσμένη σε επίσημο γεγονός!

Καλοκαίρι είναι, οι γάμοι δίνουν και παίρνουν, οι βαφτίσεις δεν σταματούν. Όλο και κάπου θα έχεις να πας, κάποιο προσκλητήριο θα σου έρθει για να τιμήσεις με την παρουσία σου συγγενείς και φίλους. Το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό μήπως είναι: «Ωχ! Και τώρα με τέτοια ζέστη τι μαλλί να φτιάξω;» Δεν έχεις άδικο, η ζέστη σε κάνει να ιδρώνεις και κατ’ επέκταση κολλάνε τα μαλλιά σου πάνω στο πρόσωπό σου. Για να αποφύγεις όλη αυτή την εκνευριστική κατάσταση μπορείς να μαζέψεις όλα σου τα μαλλιά σε ένα χαμηλό σινιόν δίχως όγκο. Για extra glam διάθεση και στυλ άφησε μια τούφα ελεύθερη.

Ατελείωτα party

Η καλύτερη διασκέδαση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι τα party, όπου και αν γίνονται, pool party, beach party, σε σπίτι φίλων ή έξω σε κλαμπάκια. Το θέμα είναι ότι θέλεις να χορέψεις, να πιεις και να διασκεδάσεις μέχρι πρωίας. Για να είσαι όμορφη αλλά και για να μην σε εμποδίζουν τα μαλλάκια σου θα ήταν καλή ιδέα να τα πιάσεις μια αλογοουρά να κάνεις κοτσίδα και να τη στερεώσεις στο κεφάλι σου ίσως με κάποιο αξεσουάρ που θα δώσει στο χτένισμά σου μια πινελιά λάμψης! Μια ακόμη ωραία ιδέα είναι να κάνεις μια γαλλική κοτσίδα ή να πιάσεις τα μαλλιά σου μισά μισά και να κάνεις κάποιες μικρές κοτσιδούλες!

Χαλαρή βολτούλα

Είναι απογευματάκι αρκετά ζεστό και έχεις διάθεση για κάποιο χαλαρό καφεδάκι με τη παρέα σου ή τον καλό σου; Μην κάθεσαι και σπας το κεφάλι σου να βρεις ποιο θα ήταν το καλύτερο χτένισμα. Σου έχω το ιδανικότερο πιάσιμο μαλλιών για να μην περάσεις ατέλειωτες ώρες μπροστά στον καθρέφτη φτιάχνοντας ξανά και ξανά τα μαλλιά σου. Κάνε ένα ελαφρύ πιάσιμο με τα χέρια σου έτσι ώστε να είναι τα μισά μαλλιά κάτω και δέσε τα με μια κοτσίδα ή απλά με ένα αξεσουάρ. Πρόσθεσε μια κορδέλα ή ένα στεφανάκι με λουλούδια και θα είσαι super!

Ελπίζω να εμπνευστείς από τις ιδέες μου και να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε όλες τις στιγμές που θα ζήσεις αυτό το καλοκαίρι!