Trick or treat; Ένας οδηγός για να μπεις κι εσύ σε mood Halloween

Trick or treat; Ένας οδηγός για να μπεις κι εσύ σε mood Halloween

Πού θα πας, τι θα φορέσεις και τι θα πιεις

Είτε το μισείς είτε το λατρεύεις ένα είναι το γεγονός: Το Halloween ήρθε στην Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν, δεν σκοπεύει να φύγει.

Για πολλούς πρόκειται απλά για ένα ακόμη ξενόφερτο έθιμο, μια μόδα που δεν αξίζει την προσοχή μας. Ωστόσο, για την πλειονότητα των millennials, είναι μια μοναδική αφορμή για διασκέδαση μέσα στο Φθινόπωρο. Επειδή, λοιπόν, η Αθήνα κινείται ήδη σε ρυθμούς Halloween, εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου μερικές ιδέες για να πεις κι εσύ φέτος «trick or treat»!

Μα τι είναι, τέλος πάντων, το Halloween;

Προτού σου αποκαλύψουμε, όμως, τα «μυστικά» του Halloween, αξίζει να παραθέσουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες για την ιδιαίτερη αυτή γιορτή.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δηλαδή από την ετυμολογία της λέξης Halloween! Η ρίζα της προέρχεται από το «All-hallow-even» και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day - All Saints Day). Ενδιαφέρον;

Στον δυτικό κόσμο το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου και αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής του Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Γιατί, όμως, όλοι γιορτάζουν φορώντας τρομακτικά outfits; Σύμφωνα με το έθιμο, οι spooky στολές κρατούν μακριά τα… πνεύματα των νεκρών οι ψυχές των οποίων ψάχνουν να βρουν ένα σώμα να μπουν για να κερδίσουν την αθανασία. Τρόμαξες;

Βέβαια, με το πέρασμα των ετών, όλα άλλαξαν και το Halloween μετατράπηκε από μια σκοτεινή τελετή σε μια γιορτή χαράς και μεταμφιέσεων.

Τι θα φορέσεις

Αν θέλεις να το γιορτάσεις κι εσύ φέτος, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τα χρήματά σου για να αγοράσεις μια Halloween στολή. Μπορείς να εμπνευστείς από την επικαιρότητα και να δημιουργήσεις το δικό σου DIY outfit. Ενναλακτικά, μπορείς απλά να αρκεστείς σε ένα απίστευτα τρομακτικό μακιγιάζ (θα βρεις πολλά tutorials στο YouTube). Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να δεις τα πιο «hot» Halloween costumes της χρονιάς, σύμφωνα με τη Google.

1. Wonder Woman: Κλασική και άκρως αισθησιακή στολή που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων με βάση τα στοιχεία του Google Trends. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές -που βγαίνουν σε πολλά μεγέθη- οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις τη δίαιτα της… κολοκύθας για να τη φορέσεις!

2. Harley Quinn: Στη δεύτερη θέση συναντάμε την Harley Quinn. Φέτος, όλα τα κορίτσια εμπνέονται από τη Margot Robbie και τον ρόλο της στο Suicide Squad για αυτό η ζήτηση για την εν λόγω στολή έχει «εκτοξευτεί».

3. Κλοουν: Ναι, κλόουν. Όχι, όμως, γλυκός κι αστείος, αλλά τρομακτικός και άκρως... εφιαλτικός!

4. Unicorn: Αν πίστευες ότι το Halloween θα σε βοηθούσε να γλιτώσεις από τους απανταχού μονόκερους, έκανες λάθος. Ακόμη και στην πιο «τρομακτική» γιορτή του χρόνου, τα unicorns βρίσκονται παντού και μια ματιά στις αναζητήσεις της Google είναι αρκετή για να το καταλάβεις.

5. Κουνελάκι: Κλασική επιλογή και επίκαιρη αυτή την εποχή λόγω του θανάτου του ιδρυτή του περιοδικού «Playboy», Hugh Hefner. Μην εκπλαγείς, λοιπόν, αν αντί για ροζ, δεις φέτος να κυκλοφορούν στους δρόμους… μαύρα «κουνελάκια». Ναι, οι θαυμάστριες του Hefner τα «έβαψαν» μαύρα.

6. Μάγισσα: Πιο κλισέ επιλογή για το Halloween δεν υπάρχει. Αξίζει, ωστόσο, να παραδεχτούμε ότι είναι σέξι.

7.Ποντίκι: Στην έκτη θέση της λίστας συναντάμε το γλυκό μας ποντικάκι. Ελπίζουμε, βέβαια, να μην το προτιμήσεις διότι σου εγγυόμαστε ότι δεν θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις.

8. Πειρατής: Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο πειρατής θα είναι πάντα μια «must» επιλογή για το Halloween.

9. Zombie: Αγαπημένη επιλογή για το Halloween και «αναβαθμισμένη» τα τελευταία χρόνια χάρη στο Walking Dead. Η δημοφιλής αμερικανική σειρά έφερε και πάλι τα zombie στο προσκήνιο και τα έκανε πιο τρομακτικά από ποτέ!

10. Δεινόσαυρος: Θα θέλαμε πολύ να κατανοήσουμε τη συγκεκριμένη επιλογή αλλά απλά... αδυνατούμε.

PS. Για εμάς, πάντως, «must» και για φέτος αποτελεί το look της Eleven από την σειρά «Stranger Things»! Δες την παρακάτω εικόνα για να εμπνευστείς.

Το πάρτι το τίμιο, το τρομακτικό

Για να γιορτάσεις κι εσύ το Halloween, μπορείς επίσης να οργανώσεις με την παρέα σου ένα… spooky πάρτι στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο. Ξεκίνα με τη διακόσμηση. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που θα σε κάνουν να λατρέψεις αυτό το ξενόφερτο έθιμο. Μια κολοκύθα, μερικοί χάρτινοι σκελετοί και λίγες αράχνες θα δώσουν μια τρομακτική «νότα» στο σπίτι σου.

Και επειδή πάρτι χωρίς cocktail δεν γίνεται, εμείς βρήκαμε τη συνταγή για το απόλυτο Halloween cocktail. Το Deathly Hallows cocktail είναι απλά απολαυστικό και για να το ετοιμάσεις θα χρειαστείς τεκίλα, χυμό κράνμπερι, πορτοκαλί (χυμό), λεμόνι, σιρόπι σφενδάμου, μπύρα πιπερόριζας, λίγο φρέσκο θυμάρι και φυσικά, το κατάλληλο spooky décor στα ποτήρια σου!

Βέβαια, αν εσύ και οι φίλες σου δεν είστε fan του αλκοόλ, μπορείτε να ετοιμάστε μερικά απολαυστικά, Halloween smoothies για να αποφύγετε, επίσης, τις περιττές θερμίδες.

Halloween στην Αθήνα; Ναι!

Σε περίπτωση που απλά ψάχνεις μια αφορμή για να βγεις από το σπίτι τις επόμενες ημέρες, τότε αξίζει να μάθεις ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να γιορτάσει και φέτος το Halloween με πολλά events!

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό πάρτι στο «Six D.O.G.S.». Τι θα έλεγες για μια creepy βραδιά στην Αβραμιώτου; Μην ανησυχήσεις αν ακούσεις ουρλιαχτά και δεις καπνούς να βγαίνουν από τον πεζόδρομο… θα είναι απλά μια Spooktacular Halloween Night.

Αν θέλεις να βγεις αυτό το Σάββατο, τότε μπορείς να επισκεφτείς το «Ρομάντσο» για το It Halloween Party. Με έμπνευση από το θρίλερ «Το Aυτό», το «Ρομάντσο» οργανώνει ένα ξεχωριστό πάρτι και καλεί τους Αθηναίους να ακολουθήσουν το… κόκκινο μπαλόνι για να οδηγηθούν στον κόσμο του πιο τρομακτικού εφιάλτη!

Επίσης, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου μπορείς να επισκεφτείς το «Belleville» στον Κεραμεικό για το πιο Creepy Halloween Party, με έμπνευση από τα 80’s και πολλά τρομακτικά ευρήματα!

Τέλος, αν ο δρόμος σου σε βγάλει στο Κολωνάκι, πήγαινε και στο La Esquina το οποίο διοργανώνει το Halloween Costume Party. Είσαι έτοιμη για ένα ακόμη Horror Story;