Γιατί τα κορίτσια αγαπούν τα after work drinks

Σοφία Μαυραντζά
Γιατί τα κορίτσια αγαπούν τα after work drinks

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό και δοκίμασε τα πιο υπέροχα κοκτέιλ μαστίχας!

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Με την Ειρήνη και την Κατερίνα είμαστε φίλες. Ειλικρινά. Δεν είμαστε μόνο συνάδελφοι, δεν γνωριστήκαμε στο γραφείο, δεν συμβιβαστήκαμε στιγμή για να συνεργαστούμε. Πρώτα η μία και ύστερα οι άλλες δύο, σιγά σιγά, όλες φτάσαμε να μοιραζόμαστε το ίδιο τμήμα, το ίδιο γραφείο, την ίδια καθημερινότητα, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια after work drinks. Ναι, πίνουμε αρκετά από αυτά.

Σε αντίθεση με όσα ακούμε από φίλες και γνωστές, που έχουν καθιερώσει την Παρασκευή ως την απόλυτη ημέρα για after work drinks, εμείς προτιμάμε να επιλέγουμε τη Δευτέρα (και να επιμένουμε σε αυτό). Ακριβώς επειδή είμαστε φίλες και δεν έχουμε σκοπό να συζητήσουμε τι συνέβη όλη την εβδομάδα στο γραφείο, αλλά πώς περάσαμε το Σαββατοκύριακό μας. Εντάξει, και για να πάρουμε δύναμη για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, που θα ακολουθήσουν.

Δεν φοράμε τα καλά μας, δεν επιλέγουμε κυριλέ μέρη. Μας αρκεί να είμαστε οι τρεις μας και να πούμε τα νέα μας με ένα ωραίο ποτό στο χέρι. Στην προκειμένη, με τρία ποτά στα χέρια. Την περασμένη Δευτέρα βρεθήκαμε στο Ipitou the Bar, στο κέντρο της Αθήνας. Είχαμε επιλέξει ξανά το συγκεκριμένο μπαρ και είχαμε δοκιμάσει γευστικά κοκτέιλ από τα χέρια του ταλαντούχου bartender Διονύση Πολάτου. «Δεν πάμε να πιούμε εκείνα τα πετυχημένα κοκτέιλ;» είπε η Ειρήνη.

Η απάντηση μας βρήκε να καθόμαστε ήδη στην μπάρα. Θα πιούμε και οι τρεις μαστίχα. Όπως κάθε Δευτέρα. Είναι η «ιεροτελεστία» των Δευτεριάτικων after work drinks μας. Ο Διονύσης χαμογέλασε. «Σοφία, έλα μέσα από την μπάρα» άκουσα να μου λέει. «Θα φτιάξεις το κοκτέιλ σου μόνη σου». Άλλο που δεν ήθελα. Μάθε τέχνη κι άστηνε και θυμήθηκα για λίγα λεπτά τα φοιτητικά μου χρόνια.

Γιατί το Golden θέλει την blondie του

«Θα επιχειρήσω το M Dry Golden» είπα στον Διονύση. «Να πηγαίνει με τα χρυσά μου τα μαλλιά» (*δεν γέλασε κανένας τους). Έπιασα ένα ποτήρι (ψέματα, δεν έφτανα μέχρι εκεί πάνω), έβαλα πάγο και πρόσθεσα, χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα, μια λωρίδα αγγουριού και ανακάτεψα ελαφρά.

Μετά έπιασα τη μεζούρα. 60ml M DRY Mastiha έπεσαν γάργαρα πρώτα στη μεζούρα και έπειτα στο ποτήρι. Πρόσθεσα 120 ml Ginger Αle Schweppes. Ανακάτεψα ακόμη μία φορά και το ποτό μου ήταν έτοιμο να το απολαύσω. Δροσερό, με τη μαστίχα να γαργαλάει τον ουρανίσκο μου. Άλλωστε, το M DRY Mastiha είναι το πρώτο ποτό μαστίχας με πολύ λιγότερη ζάχαρη (για την Ειρήνη, που δεν στερείται τίποτα), ενώ πρόκειται για ένα απόσταγμα με λιγότερο γλυκιά γεύση και πλούσιο άρωμα αυθεντικής Μαστίχας Χίου.

Extra tip: Η M DRY Mastiha είναι βραβευμένη από το διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων World Spirits Award για την εξαιρετική της ποιότητα. Καταναλώνεται ως aperitif, δροσερή στους 10οC, ως long drink, ως ποτό σκέτη με ή χωρίς πάγο, και ως συστατικό γευστικών cocktail. (Εμείς επιλέγουμε φανατικά τα κοκτέιλ πάντως…).

Η Ειρήνη κοιτούσε με αδημονία όση ώρα παρασκεύαζα το κοκτέιλ μου. «Έλα Ειρήνη μου, μπες κι εσύ πίσω από την μπάρα» άκουσα τον Διονύση να της λέει. Αυτό ήταν. Βρέθηκε εντός με ένα άλμα.Την... εκπαίδευσή της ανέλαβε ο έμπειρος bartender Γιάννης Δεληδημήτρης.

Ειρήνη, πιάσε ένα Negroni με μαστίχα

Τα after work drinks δεν αποτελούν μια απλή συνήθεια. Είναι ανάγκη πραγματική και σε μια πόλη, όπως η Αθήνα, θέλεις απλά να βρίσκεσαι «μες στα πράγματα», ανεξαρτήτως ημέρας. Και ναι, η ημέρα που επιλέξαμε για να κάνουμε τη δική μας after office «αποσυμπίεση» είναι η Δευτέρα. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τα Monday Blues;

Ναι, η γνωστή μας «Δευτερίλα» -που ακολουθεί την ομολογουμένως δυσάρεστη και ολίγον τι καταθλιπτική «Κυριακίλα»- ξεπερνιέται μόνο με after office aperitivo και μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Στο αγαπημένο στέκι της Ηπίτου, λοιπόν, δεν δίστασα (παρότι ντροπαλή) να «ξεδιπλώσω» το ταλέντο μου στο bartending. Δεν έφτιαχνα άδικα όλο το Καλοκαίρι κοκτέιλ στο μπαλκόνι, ούτε ταξίδεψα έως τη Ρώμη για να «μυηθώ», δίχως λόγο, στη φιλοσοφία του aperitivo (ένα bar hopping στη Piazza Navona το κάναμε η αλήθεια είναι).

Και επειδή όλα σε αυτή τη ζωή είναι θέμα επιλογών, δεν θα μπορούσα παρά να εκμεταλλευτώ τα aperitivo που «παίζουν» στην πόλη για να ετοιμάσω ένα από αυτά «κομμένο και ραμμένο» για εμένα που… δεν στερούμαι τίποτα. Τι κι αν τα κορίτσια στο γραφείο με «τρολάρουν» ανελλιπώς και με μανία για τις υγιεινές διατροφικές μου επιλογές; Εγώ επιμένω σε κάθε τι light, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα ποτό. Την περασμένη Δευτέρα, λοιπόν, πίσω από τη μπάρα στο Ipitou The Bar, έσπασα τον πάγο με άνεση και ετοίμασα ένα M Dry Negroni με M Dry Mastiha (το πρώτο ποτό μαστίχας με πολύ λιγότερη ζάχαρη), Campari και Vermout.

Less sugar, unique taste, λοιπόν, και έτσι δοκιμάσαμε το διαφορετικό και καταφέραμε να ζήσουμε τη γνήσια εμπειρία της Μαστίχας! Υπάρχει άλλος τρόπος για να «φύγει» η μελαγχολία της Δευτέρας;

Η σειρά της Κατερίνας έφτασε, η οποία με συνοπτικές διαδικασίες ξεκαθάρισε στον Διονύση: «Θέλω να φτιάξω κοκτέιλ με σέικερ. Μία φορά μπαίνω πίσω από την μπάρα. Ας το κάνω σωστά».

Η Κατερίνα ξέρει τιθέλει από ένα σέικερ

Στην πρώτη μου εμπειρία πίσω από την μπάρα, κατάλαβα ότι ο ρόλος των bartenders είναι πολύ πιο δύσκολος από ό,τι φανταζόμουν. Προσεκτικές κινήσεις, έμφαση στη λεπτομέρεια, ταχύτητα και ακρίβεια απαιτούνται κάθε φορά που καλούνται να δημιουργήσουν μικρά απολαυστικά «αριστουργήματα», όπως το Yellow Mumbarine. Στα μυστικά της «Τέχνης» του με μύησε ο Διονύσης.

Φρέσκο λεμόνι, σιρόπι τζίντζερ, chartreuse liqueur, mandarine Napoleon και το νέο M Dry Mastiha προστίθεντο σταδιακά το γεμάτο τριμμένο πάγο κολονάτο ποτήρι. Και κάπως έτσι, με τα πιο ποιοτικά υλικά, σωστή καθοδήγηση και τη Σοφία και την Ειρήνη στην μπάρα να με εμψυχώνουν, κατάφερα να φτιάξω ένα από τα πιο απαιτητικά και γευστικά κοκτέιλ που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα, το Yellow Mumbarine.

Extra tip: Η M DRY Mastiha είναι το πρώτο ποτό μαστίχας που δεν είναι λικέρ. Με πολύ λιγότερη ζάχαρη, λιγότερο γλυκιά γεύση αλλά και πλούσια γεύση Μαστίχας Χίου!

Έτσι, με έντονα χρώματα και πλούσια αρώματα, το απόγευμα μίας συνηθισμένης ατελείωτης Δευτέρας, μετατράπηκε σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, γεμάτη νέες γευστικές ανακαλύψεις. Αλλά και πολλές στιγμές χαλάρωσης, αποφόρτισης και ενθουσιασμού με αγαπημένα πρόσωπα, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μπαρ στην καρδιά της πόλης, ενώ απολαμβάναμε τους πιο ευχάριστα ασυνήθιστους συνδυασμούς, που δημιουργήσαμε μόνες μας (ή καλύτερα... σχεδόν μόνες μας).

Πόσο πιο αισιόδοξα θα μπορούσε να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα;

Ο διαγωνισμός

Αν θέλεις κι εσύ να δοκιμάσεις ένα από τα παραπάνω υπέροχα κοκτέιλ (ή και τα τρία) τότε σου έχουμε ευχάριστα νέα: Μπορείς! Συμπλήρωσε τη φόρμα παρακάτω μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και πάρε μέρος σε μία μοναδική κλήρωση! Πέντε διπλές προσκλήσεις σε περιμένουν να τις διεκδικήσεις και να δοκιμάσεις το Special M Dry Mastiha cocktail menu σε ένα από τα bars της Αθήνας που διοργανώνται τα M DRY aperitivo, την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Τα 6 bars είναι τα εξής:
Ipitou the bar- Σύνταγμα
Tiki Bar – Κουκάκι
Μαϊμού- Χαλάνδρι
Finca Vigia- Ψυχικό
Pere Ubu -Γλυφάδα
The Trap- Σύνταγμα

Και μην ξεχνάς: Τα M for Mondays θα συνεχίσουν μέχρι και την Δευτέρα 27/11!

Μ for Mondays γιατί… μπορούμε να ζούμε τις Δευτέρες μας καλύτερα!