Η απόλυτη γιορτινή playlist

Η απόλυτη γιορτινή playlist

10 τραγούδια για το κινητό, το πάρτι, το αυτοκίνητο

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Γιορτές και μουσική πάνε παρέα. Καλή διάθεση γαρ. Και ακόμη κι αν τις γιορτές σε πιάνει μελαγχολία, εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε τραγούδια και μουσικές που αθ έχεις στο κινητό, το αυτοκίνητο και το σπίτι που μόλις πατάς το play, αμέσως θα σκας και ένα χαμόγελο. Τι, δεν μας πιστεύεις; Τόλμησέ το!

Thank God It's Christmas και (φυσικά) Queen

Το Queen.gr αγαπάει Queen (λογικό), οπότε Thanks God It's Christmas και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, απλά πατάμε το play.

All I Want ForChristmas Is You, λέει η Mariah Carey

Κλασικό και εικονογραφημένο, σαν τα Μίκυ Μάους, ένα πράγμα. Τόσο, που έγινε ταινία. Ναι, ναι, φέτος το διασημότερο τραγούδι όλων των εποχών, γίνεται ταινία κινούμενων σχεδίων με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κορίτσι, την Mariah, που είναι αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την ευχή της. Η μικρή Mariah, με τη φωνή της τραγουδίστριας, θα κάνει τα πάντα για να βρει ένα κουτάβι κάτω από το δέντρο της. Πώς σου φάνηκε;

Με Last Christmas χαιρετάνε τον παλιό χρόνο οι Wham!

Δεν ξέρω πού ακριβώς να εστιάσω, στο ότι ο George Michael θυμάται ακόμα πόσο άκαρδα του φέρθηκε πέρσι ή ότι φέτος θα δώσει την καρδιά του σε κάποια καλύτερη; Μπερδεμένα μας τα λέει γενικά αυτό το τραγούδι, ωστόσο κράτα αυτή την πληροφορία (για να το παίζεις έξυπνη): Το «Last Christmas» των Wham, αν και υπήρξε το πιο εμπορικό single όλων των εποχών στη Αγγλία, που δεν βρέθηκε όμως ποτέ στην κορυφή. Ακόμα και τη χρονιά που εκδόθηκε, σκαρφάλωσε στο Νο 2 κι ας παρέμεινε για 13 βδομάδες στη λίστα των πιο εμπορικών τραγουδιών.

Χριστούγεννα με τη Δέσποινα Βανδή

Κορίτσια, όπως και να το κάνουμε, το τραγούδι που ακούσαμε για πρώτη φορά το 2001, όταν ήρθε και το ευρώ στη ζωή μας (τι θυμήθηκα Θεέ μου), είναι αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών. Το ξέρουμε απ’ έξω και ανακατωτά και αν είμαστε ερωτευμένες μας αρέσει και λίγο παραπάνω –πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα της Άντζυς Σαμίου

Συγκαταλέγεται στην παραπάνω κατηγορία (των τραγουδιών που ξέρεις απ’ έξω) και αν είσαι ερωτευμένη τραγουδάς μετά χαράς. Και τι να τραγουδήσεις αν δεν είσαι ερωτευμένη δηλαδή; Το «Εγώ δεν είμαι ποιητής» από Νίκο Παπάζογλου; Καλύτερα Άντζυ (άνοιξε και το λογαριασμό της στο Twitter και απόλαυσε υπεύθυνα).

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ρουβίτσες

Γιατί ΚΑΙ τα Χριστούγεννα θέλουν τον Σάκη τους (κακά τα ψέματα). «Νιώθω μια λύπη και κάτι μου λείπει» λέει ο Σάκης και εμείς που περιμένουμε χρόνια να έρθει, ακόμα δεν έχει φανεί. «Πρωτοχρονιά, έλα την πόρτα να χτυπήσεις, ούτε λεπτό να μην αργήσεις, αυτή θα είναι η τυχερή μου η χρονιά» τραγουδάς και εύχεσαι να ζήσεις στιγμές από το Love Actually (πίστεψέ το, μπορείς!).

Christmas Lights ανάβουν οι Coldplay

Σκηνικό σχολικής γιορτής με μπόλικη χρυσόσκονη, ένα υπέροχο πολύχρωμο πιάνο, ψεύτικο χιόνι και πυροτεχνήματα υπό το γνώριμο ύφος της λονδρέζικης μπάντας με λίγη νοσταλγία παραπάνω λόγω περιστάσεων...

Αχ, συγγνώμη αλλά το αγαπώ. Είναι λίγο καταθλιπτικό, το ξέρω, όμως το ακούω το πρωί που ξυπνάω (όση ώρα χουζουρεύω) και βλέπω και το videoclip και πολύ μου αρέσει. Και, στην τελική, είναι Coldplay. Πώς να το κάνουμε; Επιτρέψτε στο γιορτινό κλίμα να σάς επισκεφτεί, έστω και για τα 5 λεπτά που διαρκεί το κομμάτι!

Let it snow και Frank -my love- Sinatra

Το κομμάτι γράφτηκε το 1945 από τους Sammy Cahn (στίχοι) και Jule Styne (μουσική) με πρώτη ερμηνεία αυτή του Vaughn Monroe, που το έκανε μεγάλη επιτυχία και το έφτασε στα ύψη του chart του Billboard. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι οι δυο δημιουργοί έγραφαν το τραγούδι σε ένα καυτό γραφείο του Χόλιγουντ, καλοκαίρι του ’45, κάθιδροι και με τους ανεμιστήρες να δουλεύουν στο φουλ, ενώ έξω από το παραθύρι τους έβραζε το καλιφορνέζικο τοπίο. Άλλωστε, στους στίχους του τραγουδιού δεν υπάρχει ούτε μία νύξη για Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά ή άλλη γιορτή που να τιμά το τζάκι! «Ας χιονίσει», τουτέστιν, γιατί καιγόμαστε. Κανένας δεν το έχει πει καλύτερα από τον Σινάτρα. Γνώμη μου.

Baby It’s Cold Outsideαπό τους Ray Charles και Betty Carter

Το έχουν ερμηνεύσει... αμέτρητοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ella Fitzgerald, Tom Jones, Rod Stewart, Dolly Parton, Dean Martin, She & Him, Norah Jones, Willie Nelson, Lady Gaga, Tony Bennett, Idina Menzel, Michael Bublé. Εμείς σου προτείνουμε να το ακούσεις σε μία από τις καλύτερες version του, ερμηνευμένο από τους Ray Charles και Betty Carter (θα μας θυμηθείς).

Για το τέλος, So This Is Christmasμε John Lenon

Γιατί, καλό το fun, αλλά οκ, η μελαγχολία-μελαγχολία. Και δεν νομίζω να υπάρχει πιο μελαγχολική μουσική, από αυτή που ντύνει το So This Is Christmas του Lenon. Και η ουσία στους στίχους, με την ευχή να έρθει μία καλύτερη χρονιά:

«So this is Xmas
And what have you done
Another year over
And a new one just begun
And so this is Xmas
I hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young
A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear»