Οι στόχοι του 2018 και σε τι διαφέρουν από τους περσινούς

Οι στόχοι του 2018 και σε τι διαφέρουν από τους περσινούς

Φρόντισε να είναι ρεαλιστικοί και συμβατοί με το πρόγραμμά σου

Νέα χρονιά σημαίνει και νέα ξεκινήματα για αυτό και την περίοδο που διανύουμε προσπαθείς να βρεις και να θέσεις τους στόχους σου για το 2018. Δεν πειράζει αν δεν κατάφερες να εκπληρώσεις όλα όσα ήθελες να πετύχεις το 2017. Αυτή την χρονιά θα φροντίσεις να θέσεις στόχους ουσιαστικούς και ρεαλιστικούς ώστε να μη σε βρει ο Φεβρουάριος απογοητευμένη και εκνευρισμένη με τον ίδιο σου τον εαυτό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, προτού «μελετήσεις» τη λίστα μας με τους στόχους για το 2018, αξίζει να δώσεις προσοχή στα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να τους πετύχεις και να κάνεις φέτος τη διαφορά.

Το πρώτο βήμα για να εκπληρώσεις τις επιθυμίες σου τη νέα χρονιά είναι να τις καταγράψεις. Προμηθεύσου με ένα ημερολόγιο που ταιριάζει στα γούστα σου και ξεκίνα να γράφεις. Το δεύτερο βήμα είναι να φτιάξεις ένα πλάνο για το πώς θα φτάσεις εκεί που θέλεις. Σημείωσε όλα τα βήματα που θα χρειαστεί να κάνεις ώστε να μην «πελαγώσεις» από την αρχή. Για παράδειγμα, αν θέλεις να ξεκινήσεις μαθήματα yoga ή φωτογραφίας, καλό είναι να εξετάσεις πρώτα το budget σου και φυσικά, να βρεις τα κατάλληλα τμήματα και σχολές. Καλό είναι, επίσης, να μοιραστείς τις επιθυμίες σου με κάποιους κοντινούς σου ανθρώπους διότι πολύ απλά, θα σου θυμίζουν τους στόχους που έχεις θέσει (και το πόσο απέχεις από την υλοποίησή τους). Τέλος, φρόντισε οι στόχοι σου να είναι ρεαλιστικοί και συμβατοί με το πρόγραμμά σου. Έχοντας αυτά κατά νου, θα μπορέσεις να κάνεις πραγματικότητα το 2018 μερικές σημαντικές αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής σου.

Απέκτησεένα νέες δεξιότητες (και φρόντισε να τις αγαπάς)

Σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται ξέρεις καλά ότι δεν μπορείς να μένεις στάσιμη. Όσο ζεις είναι σημαντικό να μαθαίνεις και να αναπτύσσεις τις δεξιότητες και τα ταλέντα σου. Ένας από τους πλέον βασικούς στόχους για το 2018, λοιπόν, είναι το να αποκτήσεις νέα skills. Είτε πρόκειται για την επαγγελματική σου πορεία είτε για ένα «ταξίδι» αυτογνωσίας, φρόντισε να γίνεις αυτή την χρονιά η καλύτερη... μαθήτρια. Θα βρεις πολλά και οικονομικά σεμινάρια (διαδικτυακά ή όχι) που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια νέα δεξιότητα. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ωστόσο, είναι σημαντικό να στραφείς σε κάτι που σου αρέσει πραγματικά και δεν αποτελεί ένα ακόμη «πρέπει» στη ζωή σου.

Αποσυνδέσου από τα socialmedia

Ναι, η τεχνολογία είναι πλέον κομμάτι της ζωής σου, ωστόσο, αν αισθάνεσαι ότι το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού σου ή «πιάνεις» συχνά τον εαυτό σου να σκρολάρει… σαν να μην υπάρχει αύριο (συμβαίνουν κι αυτά) τότε το 2018 αξίζει να κάνεις ένα μικρό break από τα αγαπημένα σου social media. Προσπάθησε να αφήνεις λίγο λίγο κάθε μέρα το smartphone από τα χέρια και να συνδέεσαι ουσιαστικά με τον εαυτό σου. Το να «τσεκάρεις» συνεχώς τα email σου ή να παρακολουθείς ανά πέντε λεπτά τις ενημερώσεις και τις αναρτήσεις στο facebook και το Instagram δεν θα σε βοηθήσει. Αντιθέτως, μπορεί να σε γεμίσει με ανασφάλειες ή να σε απομακρύνει από τους πραγματικούς σου στόχους. Η πραγματική ζωή βρίσκεται εκεί έξω, όχι πίσω από μια οθόνη.

Διάβασεπερισσότερα βιβλία

Μπορεί όταν ήσουν μικρή να περνούσες τον ελεύθερο χρόνο σου διαβάζοντας πολλά βιβλία, ωστόσο, πλέον το διάβασμα αποτελεί ένα ακόμη… καλοκαιρινό σου «χόμπι». Η γνώση που «κρύβουν» τα βιβλία είναι πολύτιμη και η ικανοποίηση που μπορεί να σου προσφέρουν έχει ανεκτίμητη αξία. Κάνε, λοιπόν, μια επίσκεψη σε ένα βιβλιοπωλείο και βάλε στόχο να διαβάσεις το 2018 όσα περισσότερα βιβλία μπορείς. Το ένα θα σε οδηγήσει στο άλλο και όλα μαζί θα «ανοίξουν» μπροστά σου νέους κόσμους που δεν ήξερες πως υπήρχαν.

Σταμάτα ναπηγαίνεις σε εκείνο το γυμναστήριο που μισείς

Μεγαλώνεις και τα «πρέπει» δεν έχουν χώρο στη ζωή σου. Φέτος, λοιπόν, δεν πρέπει να κάνεις εκείνη την άσκηση που μισείς. Δεν πρέπει, επίσης, να συνεχίσεις να πηγαίνεις σε αυτό το βαρετό γυμναστήριο, ούτε να ακολουθείς τη φίλη σου κάθε φορά που πηγαίνει για τρέξιμο. Βαριέσαι, κουράζεσαι και δυσανασχετείς κάθε φορά που τα κάνεις όλα αυτά και δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι έτσι. Αξιοποίησε τη νέα χρονιά για να κάνεις κάτι που πραγματικά σε ικανοποιεί και μπορεί να σου φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά στη διατήρηση της υγείας σου. Ξεκίνα γιόγκα, ποδήλατο, χορό ή βρες ένα γκρουπ με ανθρώπους που αγαπούν το περπάτημα και πάρε τους δρόμους. Πίστεψέ μας, υπάρχουν επιλογές «κομμένες και ραμμένες» για σένα.

Δημιούργησετη δική σου ρουτίνα ομορφιάς

Το γεγονός ότι μεγαλώνεις σημαίνει, βέβαια, ότι οφείλεις να φροντίζεις την ομορφιά σου. Αυτή είναι η κατάλληλη χρονιά για να «χτίσεις» τη δική σου ρουτίνα ομορφιάς, εκείνο το «τελετουργικό» που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη επιδερμίδα σου λαμπερή και φρέσκια. Βρες τα προϊόντα που χρειάζεται το δέρμα σου ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκεσαι και ενέταξέ τα στην καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, αν διανύεις τη δεκαετία των 20 καλό είναι να εστιάσεις στην αγορά ενός καλού scrub, μιας ενυδατικής κρέμας με δείκτη προστασίας SPF και μιας κρέμας για τη νύχτα με αντιοξειδωτική δράση. Αν έχεις ήδη «μπει» στα 30, τότε αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο σου για να βρεις ένα καλό αντιοξειδωτικό serum (είναι το πιο βασικό προϊόν για την ηλικία των 30), μια κρέμα με δείκτη προστασίας και μια «πλούσια» κρέμα για τα ματάκια σου. Τέλος, μην ξεχάσεις να μάθεις μερικές σπιτικές «συνταγές» ομορφιάς για να απολαμβάνεις υπέροχες βραδιές περιποίησης.

Εστίασε σταόνειρά σου

Κλείσε τα μάτια και κάνε ένα «ταξίδι» στο παρελθόν. Τι ονειρευόσουν να γίνεις όταν ήσουν μαθήτρια; Τι επιθυμούσες διακαώς να πετύχεις μόλις «πάτησες» τα 20; Μήπως οι «φλόγες» των ονείρων σου σιγοκαίνε ακόμη μέσα σου; Μήπως η ζωή σε πήγε αλλού; Μπορεί να συμβιβάστηκες ή απλώς να μην ήθελες να βγεις από τη ζώνη της άνεσής σου. Το ζήτημα είναι πως η ζωή είναι μικρή και τη ζεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Δεν έχεις χρόνο για χάσιμο, λοιπόν! Αν αισθάνεσαι ότι με την πορεία που έχεις επιλέξεις στη ζωή σου, απογοητεύεις τον πραγματικό σου εαυτό, έχεις ακόμη χρόνο να πάρεις άλλο μονοπάτι. Μπορεί να συναντήσεις αρκετά εμπόδια αλλά το πιο πιθανό είναι πώς όταν φτάσεις στον προορισμό σου, θα αισθανθείς πως άξιζε τον κόπο. Κάνε, λοιπόν, εκείνο το «ταξίδι» αυτογνωσίας που εδώ και πολλά χρόνια φοβάσαι να κάνεις και ζήσε όπως ονειρεύεσαι εσύ να ζήσεις, ακόμη και αν τρομάξεις τους γύρω σου, όλους εκείνους που επίλεξαν να συμβιβαστούν με μέτριες σχέσεις, μέτριες φιλίες και μέτρια όνειρα.