Τρεις τρόποι να βάλεις στη ζωή σου το χρώμα της Pantone για το 2018

Τρεις τρόποι να βάλεις στη ζωή σου το χρώμα της Pantone για το 2018

Η ευκολία του να βάλεις το Ultra Violet 18-3838 στην καθημερινότητά σου

Γράφει η Μαργαρίτα Γραμματικού

Με την πρώτη ανακοίνωση της Pantone για το χρώμα του 2018, ο χώρος της αγοράς έσπευσε να επιβεβαιώσει στους καταναλωτές του, τη στήριξή του. Το 2017 είχαμε το πράσινο που θύμιζε... βάτραχο και -ομολογουμένως- δύσκολα μπορούσες να φορέσεις. Φέτος, η Pantone αποφάσισε να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη με την επιλογή ενός άκρως κολακευτικού χρώματος, όπως το Ulta Violet 18-3838. Σύμφωνα με την εταιρεία, "Η επιλογή μας για το 2018 είναι ένα δραματικά προβοκατόρικο μωβ που επικοινωνεί μια αυθεντικότητα, την εξυπνάδα και τον οραματισμό που ανοίγει τον δρόμο προς το μέλλον".

Εκείνο που μας αφορά εμάς όμως, είναι οι λόγοι –και στη συνέχεια, οι τρόποι- ώστε να βάλουμε αυτό το σκούρο μωβ χρώμα στη ζωή μας. Γιατί ναι, δεν είναι μαύρο και ως γνωστόν, το μαύρο είναι ένα «χρώμα ψυχής» πολλών γυναικών εκεί έξω, αλλά συνδυάζεται πολύ ωραία με μαύρο.

Η χρήσιμη πληροφορία της ημέρας όμως, θέλει το Ultra Violet να έχει αυτό το μυστήριο και μια πνευματική δύναμη να μπλέκεται σε αυτό. Θέλει το χρώμα να σχετίζεται με χώρους διαλογισμού και καλής ενέργειας, ενώ λένε πως εάν φοράς ή υπάρχουν αποχρώσεις μωβ στον χώρο ή πάνω σου, δημιουργείται μια σύνδεση και εμπνέεις τη σωστή επικοινωνία με τους γύρω σου. Μήπως τελικά, αυτός είναι ο καλύτερος λόγος ώστε να βάλουμε το χρώμα της χρονιάς στη ζωή μας; Η σωστή (και δη, η γενική) επικοινωνία με τους γύρω μας;

https://www.instagram.com/p/BcZ0S1rjVUL

Στο σπίτι για ψυχική ηρεμία, έμπνευση και δημιουργικότητα

Σύμφωνα με την Leatrice Eiseman, executive director του Pantone Color Institute, "ζούμε σε μια εποχή που χρειαζόμαστε όσο ποτέ την εφευρετικότητα και τη φαντασία μας". Ένα χρώμα, ψυχικής ηρεμίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας, ίσως να είναι η καλύτερη ανανέωση που χρειάζεται να κάνεις στο σπίτι σου. Σκέψου μόνο πως ο καλύτερος τρόπος να αλλάξει η τύχη σου, είναι να κάνεις τις μικρές καθημερινές αλλαγές μόνη σου.

Το Ultra Violet μπορεί να μπει στο σπίτι σου ξεκινώντας από την αλλαγή που ήθελε το σαλόνι σου σε καναπέ ή πολυθρόνα. Μπορεί να συνεχίσει, σε κουρτίνες ή μεταλλικές καρέκλες κουζίνας, ακόμη κι ένα boho χαλί. Εάν είσαι και από τις τολμηρές, δοκίμασε να βάλεις μερικά μωβ πλακάκια στον τοίχο της κουζίνας σου, αφού εκτός από πνευματική ενέργεια, θα δώσει ένα hip ύφος στον πιο σημαντικό χώρο του σπιτιού σου.

Εάν, τώρα, δεν είσαι σίγουρη για την εισχώρηση του Ultra Violet τόσο δυναμικά στη ζωή σου, μπορείς να ξεκινήσεις να προσθέτεις μωβ λουλούδια, μαξιλάρια, ή και αρωματικά κεριά στον χώρο του σπιτιού σου. Μπορεί έτσι να μην ανοίγεις διάπλατα την πόρτα στη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα αλλά της αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά. Κάτι είναι και αυτό.

Στην ντουλάπα για αντισυμβατικότητα και δυναμισμό

Ήρθε η ώρα που όλες περιμένατε. Η ώρα που θα βάλουμε το Ultra Violet 18-3838 της Pantone στην ντουλάπα μας. Ας μελετήσουμε όμως πρώτα, τι σημαίνει να φοράς αυτό το αινιγματικό μωβ και πως αυτό συνδέεται με την αντισυμβατικότητα χαρακτήρα και την καλλιτεχνική ευστροφία. Βλέποντας τη μουσική βιομηχανία, μερικοί από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της δεκαετίας του ’70 και του ’80, όπως ο Prince, ο David Bowie, και ο Jimi Hendrix ήταν οι πρώτοι που τόλμησαν να φορέσουν τις αποχρώσεις του Ultra Violet και να αναβαθμίσουν την ποπ κουλτούρα, προβάλλοντας την διαφορετικότητά τους. Σήμερα, δεν έχει τόση σημασία το εάν θα φορέσεις μωβ και τι θα λέει το χρώμα που φοράς για εσένα, αλλά το πώς θα το συνδυάσεις σωστά κάθε ώρα της ημέρας. Το καλό με το Ultra Violet βλέπεις, είναι πως όποιο κομμάτι και να αποφασίσεις να φορέσεις σε αυτή την απόχρωση θα δίνει τον δυναμισμό στο ντύσιμό σου. Δοκίμασε να φορέσεις κάποιο ψηλόμεσο παντελόνι, μια βελούδινη φούστα, ένα φόρεμα γεμάτο παγιέτες ή κάποιο ζευγάρι ankle boots.

Ο μυστήρια εκπληκτικός γαλαξίας στην ομορφιά

Το πρόβλημα με το χρώμα της χρονιάς στην ομορφιά είναι πως η κάθε γυναίκα έχει πολύ διαφορετικά χρώματα και χαρακτηριστικά, κι έτσι δεν μπορούν αν ταιριάζουν όλα σε όλες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν επιλογές για όλες μας. Εκείνες που αντέχουν τις μεγάλες αλλαγές, μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών τους, είτε από τη ρίζα, είτε με μια τεχνική ombre. Οι υπόλοιπες, μπορούν να διαλέξουν το κατάλληλο βερνίκι νυχιών, κάποιο κραγιόν, μια μωβ mascara, ή μια παλέτα σκιών σε μωβ αποχρώσεις. Σε γενικές γραμμές, ο κόσμος της ομορφιάς, γι’ ακόμη μια φορά, σταμάτησε σε κάποιον μυστήρια εκπληκτικό γαλαξία. Αυτόν του Ultra Violet.

Ο καλύτερος τρόπος να συνδυάσεις αυτό το έντονο χρώμα στο μακιγιάζ, είναι να επιλέξεις γήινα χρώματα στο ντύσιμό σου, ή το αγαπημένο μας χρώμα όλων των εποχών και all time classic, το μαύρο.