Δέκα μηνύματα που δεν θέλουμε να ανοίξουμε

Δέκα μηνύματα που δεν θέλουμε να ανοίξουμε

Τα βλέπουμε και κλείνουμε το τηλέφωνο

Τα βλέπεις και κλείνεις το τηλέφωνο. Τα ξαναβλέπεις και τα αγνοείς. Συνεχίζουν να έρχονται και εσύ θέλεις απλά να ουρλιάξεις… «DELETE, DELETE, DELETE»! Είναι τα μηνύματα που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θέλεις να ανοίξεις! Ξέρεις πως το ghosting το σωστό, το τίμιο, έχει το savoir vivre του, αλλά δεν μπορείς να ακολουθείς πάντα τους κανόνες. Ποια είναι, λοιπόν, τα δέκα πιο ενοχλητικά μηνύματα που μπορεί να λάβεις και να σε κάνουν να θέλεις να διαγράψεις μια για πάντα το Messenger, το Viber και το WhatsApp;

1. Τα μηνύματα από εκείνον τον τύποπου δεν θέλει να πιστέψει ότι του ρίχνεις «άκυρο»

Σου στέλνει στο Messenger και δεν του απαντάς. Στέλνει ξανά και πληκτρολογείς ένα τυπικό «όλα καλά» ή «συγγνώμη, αλλά έχω κανονίσει για απόψε». Το παιδί αρνείται να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν θέλεις να βγεις μαζί του. Το τρίτο μήνυμα, λοιπόν, δεν θα το ανοίξεις. ΠΟΤΕ. Τι κι αν τον δεις τυχαία στο κέντρο της πόλης; Δεν θα αισθανθείς ντροπή, διότι εσύ το «έστειλες» το μήνυμά σου από την πρώτη κιόλας στιγμή.

2. Τα μηνύματα από τα γκρουπάκια μετους «φίλους» που δεν γνωρίζεις

Δεν σας ξέρω και δεν σας ενοχλώ. Γιατί, λοιπόν, δεν κάνετε το ίδιο; Ποιοι είστε εσείς και πώς θυμηθήκατε ότι υπάρχω και με βάλατε στο γκρουπάκι σας για τη γιορτή του… σύκου στην Κολοπετινίτσα; Όχι, δεν σνομπάρω, απλά δεν ενδιαφέρομαι οπότε, όταν δω τα μηνύματα από την ομάδα (που με τόσο ενθουσιασμό δημιουργήσατε), απλώς δεν θα τα ανοίξω.

3. Τα μηνύματα του εξαφανισμένουπρώην

Το περίμενα καιρό το μήνυμά σου… Για την ακρίβεια, νόμιζα ότι θα μου έστελνες μερικές λέξεις στο Messenger τουλάχιστον έναν μήνα αφότου χωρίσαμε. Δεν το έκανες όμως φίλε μου και αυτό σε έφερε στην -ομολογουμένως- απελπιστική θέση στην οποία βρίσκεσαι σήμερα. Διότι όταν έχουμε να μιλήσουμε τρία ολόκληρα χρόνια και ξαφνικά ρωτάς τι κάνω και αν θέλω να βγούμε τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να «φας» ΑΚΥΡΟ. Δεν τα είδα και δεν υπάρχουν τα μηνυματάκια σου, για αυτό σταμάτα τον «βομβαρδισμό», προτού γελοιοποιηθείς περισσότερο.

4. Τα μηνύματα του θείου που μόλιςέκανε φεισμπούκ

Θείε μου αγαπημένε, που σε βλέπω μια φορά τον χρόνο στο χωριό, θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που γνώρισες -επιτέλους- την τεχνολογία και έκανες κι εσύ φεισμπούκ. Τόσα χρόνια στο έλεγε η θεία Τασούλα, αλλά εσύ δεν την άκουγες. Τώρα, λοιπόν, που έμαθες τα «κόλπα», πήρες σμαρτφόουν και «κόλλησες», δεν χρειάζεται να μου στέλνεις κάθε μέρα μηνύματα, ούτε να γράφεις σχόλια τύπου: «Μπράβο Μαράκι μου! Κούκλα! Άντε και του χρόνου νυφούλα», κάτω από κάθε φωτογραφία που «ανεβάζω». Μην μου κάνεις παράπονα, λοιπόν, που δεν ανοίγω τα μηνύματά σου.

5. Το μήνυμα από τη συνάδελφο που σουστέλνει ακόμη και στην άδειά σου

Σε εκτιμώ και σε σέβομαι, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσω τα εξής: Δεν είσαι φίλη μου και αν είχες λίγες πιθανότητες να γίνεις, τις κατέστρεψες στέλνοντάς μου μηνύματα από το γραφείο, κατά τη διάρκεια της άδειάς μου. Διότι όταν χαλαρώνω στο κρεβάτι μου έπειτα από το πρωτοχρονιάτικο ξενύχτι και ξαφνικά αρχίζεις να μου τα «σκας» και να γκρινιάζεις για το πόση δουλειά έχεις και το τι άκουσες να λένε για εμένα σε εκείνο το «πηγαδάκι» στην κουζίνα, ευχόμενη παράλληλα να περνάω τέλεια και να ξεκουράζομαι, τότε ΦΙΛΗ ΜΟΥ, θα μείνεις στα unread.

6. Το μήνυμα με τα ορθογραφικά που«σκοτώνουν»

Μπορεί να μην είσαι «grammar freak» -δηλαδή «κολλημένη» με τη γραμματική- αλλά η αλήθεια είναι πως όταν λαμβάνεις ένα μήνυμα όπως το παρακάτω, τότε -άθελά σου- γίνεσαι κακιά και κλείνεις τα μάτια διότι δεν αντέχεις τον «πόνο».

«Για. Τι κάνης; Ισε καλά; Πότε θα τα πούμαι βρε πεδί;». Ναι, μου το έχουν στείλει.

7. Το μήνυμα από τη φίλη που σουζητάει εκείνη τη χάρη (και εσύ την ξεχνάς)

Φταις και ψεύδεσαι και ήρθε η ώρα να το παραδεχθείς. Πότε θα μάθεις επιτέλους να μην δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις; Από το Καλοκαίρι σου ζητάει η κοπέλα εκείνες τις φωτογραφίες από τις διακοπές στην Αντίπαρο και εσύ, δεν μπαίνεις καν στον κόπο να τις ψάξεις. Ναι, δεν θέλεις να δεις και κυρίως να ανοίξεις το 35ο μήνυμά της στο Viber, όμως αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου.

8. Το μήνυμα από εκείνο τον γνωστόπου (άθελά σου) «γράφεις» συνεχώς

Δεν το έκανες σκόπιμα αλλά… ξέχασες να απαντήσεις στο μήνυμα εκείνου του γνωστού σου και τώρα ζητά εξηγήσεις. Τι σου έχει κάνει το παιδί και δεν αξίζει μια απάντηση; Μπορεί να μην ενδιαφέρεσαι για εκείνον, ωστόσο, από τη στιγμή που δεν σταματά να προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σου, καλό είναι να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου.

9. Τα μηνύματα με το παραλήρημα τηςκολλητής σου

Άργησες να πας -ξανά- στο ραντεβού σας, ακύρωσες τη βραδινή σας έξοδο, της είπες πώς αισθάνεσαι για εκείνον τον (άθλιο κατά την άποψή σου) τύπο που μόλις άρχισε να βγαίνει, της αποκάλυψες ότι δεν μπορείς να κάνεις -τελικά- εκείνο το ταξίδι στη Βαρκελώνη. Ναι, υπάρχουν πολλοί λόγοι που ξέρεις ότι μπορούν να κάνουν έξαλλη την καλύτερη σου φίλη. Το έχεις ζήσει κι εσύ.... Υπάρχουν στιγμές που θέλεις απλά να ξεσπάσεις και το κάνεις στα πρόσωπα που αγαπάς περισσότερο. «Για αυτό δεν είναι, άλλωστε, οι φίλοι;», διερωτάσαι την ώρα που προσπαθείς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να μη διαβάσεις το παραλήρημα της φίλης σου. Ξέρεις πως όταν έχει τα νεύρα της, μπορεί να γράψει κάτι που να γίνει αιτία σοβαρού τσακωμού για αυτό, μέχρι να ηρεμήσει, το μήνυμά της θα παραμείνει αδιάβαστο.

10. Την απάντηση του φίλου σου έπειτααπό το ξέσπασμά σου

Πληκτρολογούσες με μανία, το πρόσωπό σου είχε γίνει κόκκινο και τα μάτια σου είχαν θολώσει. Ναι, είχες νεύρα και εξαιτίας μιας ανούσιας αφορμής, αποφάσισες να τα «ψάλλεις» στον καλό σου. Δεν χρειάστηκαν όμως, να περάσουν ούτε δέκα λεπτά για να συνειδητοποιήσεις ότι πολύ απλά… ξέφυγες για ακόμη μια φορά. Τώρα, λοιπόν, που εκείνος σου απαντά με λογική και ψυχραιμία εσύ ντρέπεσαι και αντί να διαβάσεις όσα έχεις να σου πει, βάζεις το κινητό στο αθόρυβο και αρνείσαι να ανοίξεις τα μηνύματά του. Η συμβουλή μου; Κάνε στην άκρη τον εγωισμό σου, «μελέτησε» όσα έχει να σου πει και ζήτα συγγνώμη (αν όντως φταις)!