Ναι, είμαι εθισμένη στους... ανθρώπους που αγαπώ!

Ναι, είμαι εθισμένη στους... ανθρώπους που αγαπώ!

«Άφησε το κάτω επιτέλους…», «Έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου…», «Έχεις πραγματικά εθιστεί». Αν έχεις δεχτεί πολλές φορές τις παραπάνω… ευγενικές παρατηρήσεις από τους γονείς, τους φίλους και τα αδέρφια σου, τότε σίγουρα ανήκεις και εσύ στο δικό μας κλαμπ, στο κλαμπ των… εθισμένων!

Generation X, Generation Y και Generation Z. Όποια και αν είναι η δική σου γενιά, το πιο πιθανό είναι ότι χρησιμοποιείς και εσύ πολύ το «έξυπνο» κινητό σου τηλέφωνο, συνδέεσαι αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας στα social media και δεν αποχωρίζεσαι το κινητό σου, ακόμη και όταν πηγαίνεις για ύπνο. Για εμάς τους Millennials ειδικότερα, έχουν ειπωθεί πολλά! Για παράδειγμα, υποστηρίζουν ότι εξαιτίας των μέσω κοινωνικής δικτύωσης έχουμε «χτυπηθεί» από την επιδημία του… FOMO, δηλαδή του φόβου του «να μη -χάσουμε τίποτα» και για αυτό -λένε- είμαστε «κολλημένοι» με τα κινητά!

Όσο και αν μας κατηγορούν, η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούμε πολύ τα smartphone μας για αυτό και χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν μάθαμε πως δεν είμαστε οι μόνες που… δεν αφήνουν στιγμή το κινητό από το χέρι και κυρίως, όταν επιτέλους είδαμε πως κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο με το hashtag #AddictedToYou το οποίο εξηγεί με απλό και συνεκτικό τρόπο στον περίγυρό μας το γιατί είμαστε «εθισμένες» στα κινητά!

ΗΜία είναι εγώ και εσύ

Με αφορμή, λοιπόν, το συγκεκριμένο βίντεο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις απόψεις μας περί του «εθισμού» με τα κινητά αφού ταυτιστήκαμε απoλύτως με την πρωταγωνίστριά του, τη Μία. Η Μία είναι ένα κορίτσι όπως εγώ και εσύ. Το πρόβλημα είναι πως οι γύρω της πιστεύουν ότι έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα διότι όπου σταθεί και όπου βρεθεί, έχει το σύγχρονο κινητό της στο χέρι: Στη σχολή, στο λεωφορείο, στο δρόμο, στο σπίτι, στο κρεβάτι. Η κατάσταση έφτασε, μάλιστα, στο σημείο που οι γονείς της κάλεσαν έναν ειδικό για να τη βοηθήσει! Η κοπέλα έχει σίγουρα «κολλήσει» αλλά υπάρχει ένας λόγος -και μάλιστα- σοβαρός που εξηγεί τον «εθισμό» της: Είναι ερωτευμένη (και το αγόρι της βρίσκεται για δουλειά στην άλλη άκρη της Γης)!

Μα,τι δεν καταλαβαίνουν;

Ναι, κάποιες φορές τα πράγματα είναι πολύ απλά και αυτό ακριβώς θέλουμε να καταλάβουν και κυρίως, να εμπεδώσουν οι γονείς και οι φίλοι μας. Δεν αδιαφορούμε όταν μας μιλούν, δεν είμαστε απελπισμένες, ούτε έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα που δεν μπορούμε να τους αποκαλύψουμε! Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι μας λείπει το άλλο μας μισό, η κολλητή που έφυγε για σπουδές στο Λονδίνο ή αδερφή μας που μόλις μετακόμισε. Με λίγα λόγια, δεν είμαστε εθισμένες στα κινητά αλλά στους ανθρώπους της ζωής μας και χάρη στην τεχνολογία, μπορούμε σήμερα να επικοινωνούμε μαζί τους όποτε θέλουμε, ακόμη και αν μας χωρίζουν χιλιάδες μίλια -ή ακόμη και ώρες- από εκείνους (ξέρεις τι δράμα είναι ο άλλος να ξυπνάει όταν εσύ πέφτεις για ύπνο;)! Ακόμα κι όταν είμαστε μακριά, λοιπόν, μένουμε σε επαφή και αυτό είναι που έχει σημασία.

Η φάση είναι #AddictedToYou (το λένε και οι έρευνες)

Ευτυχώς, υπάρχουν και οι αποδείξεις που θα πείσουν ακόμη και τους μεγαλύτερους haters της τεχνολογίας ότι η επικοινωνία είναι ό,τι πιο ανθρώπινο υπάρχει και κυρίως, πως σχεδόν όλοι είμαστε «εθισμένοι». Τα «στοιχεία» μιλούν από μόνα τους και έχουμε μια ολοκαίνουρια έρευνα για να στο αποδείξουμε! Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από την IPSOS για λογαριασμό της Huawei σε 12 χώρες στην Ευρώπη (μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα), οι Έλληνες -και δη οι νέοι- χρησιμοποιούμε πολύ τα κινητά στην καθημερινότητά μας. Για παράδειγμα, σε ποσοστό 30% διαβάζουμε ΠΑΝΤΑ τα μηνύματα και τα email στα κινητά μας κάθε πρωί όταν ξυπνάμε, ενώ μερικοί από εμάς -και για την ακρίβεια το 27%- χρησιμοποιούμε ενεργά το smartphone κατά το 1/3 της ημέρας. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε ότι το 74% των ερωτηθέντων της έρευνας αποκάλυψε πως παίρνει σχεδόν πάντα το κινητό μαζί του και τέλος, το 66% είπε πως συνήθως δε αποχωρίζεται το τηλέφωνό του ακόμη και όταν πάει για ύπνο.

Το σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα, όμως, είναι πως όσο «κολλημένοι» και αν είμαστε με τα smartphone, προτεραιότητα στη ζωή μας έχουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που είμαστε συχνά με ένα κινητό στο χέρι αφού μέσα από τα τηλέφωνα, εκφράζουμε και μοιραζόμαστε τα συναισθήματα μας με τα άτομα που αγαπάμε. Μια λέξη ή μια γλυκιά φωτογραφία αρκούν σε πολλές περιπτώσεις για να κάνουν τον άλλο να αισθανθεί πως δεν είναι μόνος, ότι υπάρχει κάποιος που τον σκέφτεται και νοιάζεται για εκείνον.

ΟΆγιος Βαλεντίνος έρχεται με δώρα

Ναι, είμαστε η γενιά που μοιράζει αγάπη και ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, αυτό είναι το πιο όμορφο μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε σε όλους όσοι αδυνατούν να καταλάβουν τον... εθισμό μας! Η καθημερινότητά μας «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές για αυτό και αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να έρθουμε πιο κοντά με τους αγαπημένους μας. Ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει για αυτό; Η φάση είναι, λοιπόν, #AddictedToYou και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό.

Με αφορμή, λοιπόν, το βίντεο #AddictedToYou της Huawei που μας «κέρδισε» και με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει, ανακαλύψαμε μερικές υπέροχες ιδέες για να περάσεις ακόμη περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σου άτομα και να κερδίσεις ξεχωριστά δώρα. Πιο αναλυτικά, μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου έχεις την ευκαιρία να κάνεις μια γλυκιά έκπληξη στον καλό σου και να κερδίσεις ένα φανταστικό Huawei smartphone «ανεβάζοντας» απλώς στο Facebook μια φωτογραφία με το δικό σου μήνυμα αγάπης. Θα χρειαστούν ελάχιστα λεπτά και λίγα μόνο «κλικ» οπότε σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις.

Αν βέβαια είσαι σε ακόμη πιο ρομαντική φάση, τότε τι θα έλεγες για ένα SmartphoneFree Dinner; Έχεις ακόμη χρόνο να δηλώσεις συμμετοχή στο Huawei Facebοοk official page και να αποκτήσεις την ευκαιρία να απολαύσεις ένα υπέροχο δείπνο για δύο στο βραβευμένο εστιατόριο Botrini’s Athens την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτή τη φορά, όμως, μοναδική προϋπόθεση είναι εσύ και ο καλός σου να αποχωριστείτε τα κινητά σας!

Όπως και αν αποφασίσεις να περάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, να θυμάσαι πως την επόμενη φορά που οι δικοί σου θα σε κατηγορήσουν και θα σου πουν πως το smartphone έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου, θα έχεις την κατάλληλη απάντηση να τους δώσεις. Ναι, είσαι εθισμένη και «κολλημένη» αλλά στον άνθρωπο που αγαπάς, όχι στο κινητό σου!