Η απόλυτη playlist για την Άνοιξη του 2018

Η απόλυτη playlist για την Άνοιξη του 2018

Συντονίσου, η μουσική αρχίζει

Πιστές στο ραντεβού μας, όπως κάθε που μια εποχή κάνει την έναρξή της, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις ποια τραγούδια θα έχεις στο κινητό σου αυτή την Άνοιξη. Η αλήθεια είναι πως η εποχή δεν μας βοηθά ιδιαίτερα, καθώς δεν έχουμε νέες κυκλοφορίες, όμως η μουσική είναι παντού. Έχει διάρκεια και δύναμη.

Δεύτερα Κλειδιά, Ελεονώρα Ζουγανέλη

Το τραγούδι-ύμνος τη φιλία που χρειαζόμασταν πολύ. Πάρα πολύ. Γιατί πόσες φορές δεν γίναμε χάλια, μετά από έναν χωρισμό; Πόσες φορές δεν μας «μάζεψε» η κολλητή μας; «Φίλη μου, έχω στην καρδιά μου βέλος, άντρες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται, μόνο εσύ μου έμεινες στο τέλος». Δεν περιγράφω άλλο.

Όνειρό μου, Γιάννα Τερζή

#1 στις Τάσεις, και πάντα μιλώντας για την Ελλάδα, συναντάμε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision. Αν δεν το έχεις ήδη ακούσει, δώστου μία ευκαιρία. Αν το έχεις ήδη ακούσει, δώστου άλλη μία ευκαιρία. Κατά τα άλλα, έχουμε πάει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής και με καλύτερα κομμάτια. Για παράδειγμα, το S.A.G.A.P.O. του Μιχάλη Ρακιντζή.

Αυτή που περνάει, Φοίβος Δεληβοριάς

Το πόσταρα στο FB την 1η του Μάρτη, όπως κάθε 1η του Μάρτη. Γιατί ο Φοίβος ξέρει να μιλάει στις καρδιές των γυναικών πιο συναισθηματικά από τον καθένα. Γιατί ο Φοίβος είναι ο μοναδικός που έχει τολμήσει να πει: «Αν δεν έχεις τι να κάνεις, σε παντρεύομαι τώρα, και αρχίζει η ανοιξιάτικη ώρα».

Χαρταετός, Πάνος Κιάμος

Θες που είμαστε ακόμα επηρεασμένες από την Καθαρά Δευτέρα; Θες που είμαστε μέσα στη Σαρακοστή; Θες που έχουμε «μεγαλώσει» με Πάνο Κιάμο; «Τι ήθελες και δεν είχες κι έφυγες σα χαρταετός;» αναρωτιέται ο Πάνος Κιάμος και εμείς σιγοτραγουδάμε μέσα στην κίνηση της Κηφισίας, με τσίτα τα μπάσα.

Wish I Knew You, TheRevivalists

Νιώθω, αισθάνομαι, με το συγκεκριμένο τραγούδι. Το ακούω το πρωί, το ακούω στο γραφείο, το ακούω γενικά και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Και μην ξεχνάς: «You shine like a star. You know who you are. You're everything beautiful». Τρεις προτασούλες που αξίζει να τις επαναλαμβάνεις καθημερινά. Στον καθρέφτη.

Pray For Me , TheWeeknd, Kendrick Lamar

Σε συνέχεια του προηγούμενου στίχου, έρχεται ο συγκεκριμένος, για να με επαληθεύσει: «You need a hero, look in the mirror, there go your hero». Το κομμάτι που θα χορέψουμε όσο κανένα αυτή την Άνοιξη, το λέει και πάλι ο Weeknd, παρέα με τον Kendrick Lamar. Ένα μήνα on air και ήδη μετρά πάνω από 30 εκατ. προβολές στο YouTube (να τα λέμε κι αυτά).

Save me, KADEBOSTANY

Επιτέλους. Βγήκε το νέο single των Kadebostany και είναι απλά… υπέροχο! Η Kristina με τη γλυκιά της φωνή και ο Guillaume Jérémie «Kadebostan» που διαπρέπει όπως πάντα, συνθέτουν μια μουσική όλο κομψότητα και μας παραδίδουν το κομμάτι Save me. Περιττό να αναφέρω πως τους περιμένουμε με ανυπομονησία στην Ελλάδα (Παρασκευή 16 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και Σάββατο 17 Μαρτίου στην Αθήνα). Enjoy:

God's Plan, Drake

Τη στιγμή που αυτό το κείμενο γραφόταν, το God's Plan του Drake ήταν #2 στις Τάσεις του YouTube. Πώς σου φάνηκε; Σε άλλα νέα, μας αρέσει γιατί αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια για τους άντρες (που δυστυχώς, καμία από εμάς δεν παραδέχεται ότι ισχύει): «She say: "Do you love me?". I tell her, "Only partly". I only love my bed and my momma, I'm sorry». Ε, ναι. Σε συγχωρούμε, επειδή το παραδέχεσαι. Και επειδή είναι ένα ωραίο τραγούδι για το γυμναστήριο.

River, Eminem ft. EdSheeran

Τον Eminem δεν υπάρχει λόγος να δικαιολογήσουμε γιατί τον συμπεριλάβαμε στη λίστα μας, αλλά ούτε και τον Ed Sheeran (πλέον). Τον έχουμε συμπαθήσει, αγαπήσει, λατρέψει. Γιατί εκτός από αξιόλογος καλλιτέχνης, είναι και καλό παιδί. Για π[άμε: «I've been a liar, been a thief, been a lover, been a cheat. All my sins need holy water, feel it washing over me».

No Roots, AliceMerton

Φώτα, μουσική, κάμερες και με το ένα, με το δύο, με το τρία… ΧΟΡΟΣ! Αν γνωρίζετε το κομμάτι, το χορεύετε σίγουρα παντού. Στο γυμναστήριο, στο αμάξι, στο σπίτι μόνες σας (σφουγγαρίζοντας). Αν δεν το γνωρίζετε, τώρα μπορείτε να κάνετε όλα τα παραπάνω. «Cause I've got memories and travel like gypsies in the night» και… Φύγαμε!