Röyksopp: Ήρθαν στο φετινό Release από το Τρόμσο της Νορβηγίας και ζέσταναν τη νύχτα μας

Röyksopp: Ήρθαν στο φετινό Release από το Τρόμσο της Νορβηγίας και ζέσταναν τη νύχτα μας

 Oι Svein Berge, Torbjørn Brundtland και η Alison Goldfrapp στα φωνητικά, μεταμόρφωσαν την Πλατεία Νερού σε ένα τεράστιο dancefloor. 

Οι Röyksopp δημιουργήθηκαν το 2001, πριν από 22 χρόνια δηλαδή, σε μία από τις πιο παγωμένες πόλεις της Ευρώπης, μόλις 350 χλμ. από τον Αρκτικό Κύκλο. Με επιρροές από τους τον Giorgio Moroder και τον Vangelis μέχρι τους Pink Floyd, τους Depeche Mode (το 2011 συνεργάστηκαν μαζί τους για το remix του «Puppets») και τους Kraftwerk, έδωσαν μία πιο ατμοσφαιρική προσέγγιση στην ηλεκτρονική, χορευτική μουσική και δημιούργησαν ένα πιστό κοινό που τους ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια τόσο σε ό,τι αφορά τα album releases τους όσο και τα lives τους.

royksopp_2.jpg

Οι Rοyksopp, πήραν το όνομά τους από ένα μανιτάρι. Ένα είδος αμανίτη που φυτρώνει στην περιοχή κοντά στο Τρόμσο, την πόλη καταγωγής τους και όπως έχουν πει οι ίδιοι σε παλαιότερη συνέντευξή τους στο Avopolis «προσπαθήσαμε από την αρχή να πηγαίνουμε κόντρα στις διάφορες μόδες της εκάστοτε εποχής για την ηλεκτρονική μουσική. Τώρα ας πούμε κυριαρχεί η EDM, οπότε εμείς προσπαθούμε να πάμε αντίθετα. Όχι επειδή τη βρίσκουμε κακή σαν είδος, αλλά επειδή ήδη υπάρχει εκεί έξω: δεν υπάρχει επομένως λόγος να κάνουμε κι εμείς ό,τι ήδη κάνουν όλοι οι άλλοι. Προσπαθούμε έτσι να παίρνουμε στοιχεία από μουσικές άλλων εποχών και να τα εκσυγχρονίζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε έναν ήχο χωρίς χρονική ταμπέλα».

355971105_839921357134090_6024051957806055202_n.jpg

Αυτό το «διαχρονικό» το βρίσκει κανείς όχι μόνο στα τραγούδια αλλά και στα gig τους, όπου το set list ανανεώνεται κάθε χρόνο αλλά κρατά και κάποιες σταθερές που ο κόσμος περιμένει για να λικνιστεί στον ρυθμό τους. Χθες, στο πλαίσιο του Release 2023, ακούσαμε τα: Impossible, The Girl and the Robot, Here She Comes Again, Monument, Unity, The "R", Breathe, Running to the Sea, What Else Is There?, Sordid Affair και Do It Again. Το δίδυμο πλαισίωναν ένα γκρουπ χορευτών που έδιναν ένα self confidence μήνυμα στο κοινό.

Οι electro-pop συνθέσεις τους δικαίωσαν στο 100% το όνομα του tour τους, «True Electric» και σκόρπισαν ηλεκτρισμό και θετικά vibes στους χιλιάδες κόσμου που τους απόλαυσαν. Μέχρι την επόμενη φορά…