Τατιάνα Μπλάτνικ - Νικόλαος: Πλάνα από το πολυτελές σπίτι στο Καστρί όπου έμενε το πρώην ζευγάρι
Οι πληροφορίες ήθελαν το πρώην ζευγάρι να έχει νοικιάσει το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί. Η κουζίνα υπερπαραγωγή και η αγάπη της 43χρονης για την ελληνική κουζίνα.
Τον γύρο του κόσμου και του διαδικτύου έκανε μέσα σε λίγα λεπτά το απόγευμα της Παρασκευής η είδηση του χωρισμού του Νικόλαου Γλύξμπουργκ και της Τατιάνας Μπλάτνικ. Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε την Παρασκευή 19 Απριλίου και ουσιαστικά μιλάμε για βελούδινο διαζύγιο μετά από 14 χρόνια κοινής πορείας. Το πρώην ζευγάρι είχε επιλέξει την Ελλάδα για βάση του τα τελευταία 10 χρόνια και η Τατιάνα επικοινωνούσε πολύ συχνά και μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram την αγάπη της για τη χώρα μας.
Διαζύγιο για Τατιάνα Μπλάτνικ - Νικόλαο Γλύξμπουργκ μετά από 14 χρόνια γάμου
Ποια είναι η Τατιάνα Μπλάτνικ
Γεννημένη στο Καράκας της Βενεζουέλας στις 28 Αυγούστου 1980 η σύζυγος του Νικόλαου, Τατιάνα Μπλάτνικ, είναι κόρη του Σλοβένου επιχειρηματία Λάντισλαβ Μπλάτνικ και της Γερμανίδας Μαρί Μπίερλαϊν.
Tατιάνα - Νικόλαος: Μια ρομαντική ιστορία αγάπης
Από την ηλικία των τριών ετών, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στην Ελβετία. Για δώδεκα περίπου χρόνια παρέμεινε εσώκλειστη στο Κολλέγιο Έιγκλον του χωριού Βιλάρ συρ Ολόν της Ελβετίας. Στα δεκαοκτώ της χρόνια μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες για να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Τζώρτζταουν της Ουάσινγκτον.
Η άγνωστη κόντρα της βασίλισσας Letizia και της Marie Chantal και η συμφιλίωση στην κηδεία του τέως
Το 2003 αποφοίτησε με πτυχίο στην κοινωνιολογία και επέστρεψε στην Ελβετία για να σπουδάσει δημόσιες σχέσεις. Από το 2006 ως τον Ιούλιο του 2010 εργαζόταν στο πλευρό της σχεδιάστριας ρούχων Diane Von Furstenberg, έχοντας το ρόλο της οργανώτριας εκδηλώσεων και των δημοσίων σχέσεων.
Αναφορικά με την προσωπική της ζωή, η Τατιάνα γνώρισε το μέλος της τέως βασιλικής οικογένειας, τον Νικόλαο, το 2003 στο Γκστάαντ της Ελβετίας. Ο αρραβώνας του ζευγαριού ανακοινώθηκε επίσημα στις 28 Δεκεμβρίου 2009 από το γραφείο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στις Σπέτσες, στις 25 Αυγούστου 2010, με την παρουσία πολλών μελών βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.
Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου το dress code ήταν το προβλεπόμενο: royal chic black
Το σπίτι στο Καστρί
Όπως είναι γνωστό, η Τατιάνα Μπλάτνικ, τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα με τον Νικόλαο στην Ελλάδα και οι πληροφορίες τούς θέλουν να έχουν νοικιάσει το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί.
Τόσο εκείνη, όσο και ο πρώην σύζυγός της διατηρούσαν ένα χαμηλών τόνων προφίλ πραγματοποιώντας σπάνιες κοσμικές εμφανίσεις.
Το πρώην ζευγάρι που διαθέτει και λογαριασμούς στα social media, μοιράζονταν διακριτικές στιγμές της καθημερινότητάς τους.
Ακολουθούν κάποια από αυτά τα διακριτικά πλάνα που έχει μοιραστεί η Τατιάνα Μπλάτνικ με φόντο το πολυτελές σπίτι στο Καστρί
Φιλανθρωπική δράση
Εν μέσω καραντίνας, η Τατιάνα Μπλάτνικ, δημιούργησε μία δωρεάν πλατφόρμα ψυχικής ευεξίας με σκοπό να συμβουλεύει, να καθοδηγεί αλλά και να ενημερώνει σχετικά με τη συναισθηματική ευεξία. Η πλατφόρμα με το όνομα BREATHE, όπως μαρτυρά και όνομά της αποτελεί μία ανάσα και θέλει να αποτελέσει ένα στήριγμα για όλους και ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν παραμελήσει την ψυχική τους ευεξία.
Η 42χρονη είναι επίσης συνιδρύτρια του τμήματος Νεολαία της ΕΛΠΙΔΑΣ, μιας επιτροπής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Το τμήμα, που αποτελείται από νέα ηλικιακά μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης, έχει σκοπό τη δημιουργία νέων ιδεών και δράσεων για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.
Από το 2014, η Τατιάνα αποτελεί μέλος και δωρητής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», που σκοπό έχει τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Η ίδια μάλιστα έχει προσφέρει μέρος των εσόδων της από το βιβλίο της A Taste of Greece στην οργάνωση. Το Μάιο του 2016 συμμετείχε στην προετοιμασία συσσιτίων για άπορες οικογένειες του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη.
Είναι, επίσης, μέλος του Ιδρύματος Walkabout, που σκοπό έχει την αρωγή σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, και ευεργέτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.
H Tatiana Blatnik αποχαιρετά τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο: «Θα μου λείψεις πολύ & θα σε αγαπώ πάντα»
Η Τατιάνα είναι επίσης γνωστή για τις κομψές ενδυματολογικές της επιλογές
Τατιάνα Μπλάτνικ: Η ζωή στην Ελλάδα, η σχέση με τον Νικόλαο και η αποκάλυψη για τον μπαμπά της
Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Τατιάνα Μπλάτνικ στον Άρη Καβατζίκη και στην εκπομπή Πάμε Δανάη τον Μάρτιο του 2022.
Η δημιουργία της πλατφόρμας ψυχικής υγείας
Η Τατιάνα μίλησε αρχικά για την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει εγκαινιάσει εν μέσω καραντίνας και η οποία βασίστηκε σε μια δική της ανάγκη και στο οικογενειακό της ιστορικό, μιας και ο μπαμπάς της αυτοκτόνησε όταν η ίδια ήταν 7 ετών.
«Μέχρι τα 14 μου δεν γνώριζα πως ο πατέρας μου έχει αυτοκτονήσει, το έμαθα στα 17. Αλλά το να μιλήσω ανοιχτά το ένιωσα λίγο μετά τα 20. Πήγα στο Πανεπιστήμιο και έγραψε την πτυχιακή μου εργασία στην Κοινωνιολογία με θέμα την αυτοχειρία. Ήμουν ανοιχτή σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη ντροπή για αυτό. Το ψυχικό τραύμα ήταν μεγαλύτερο όταν έμαθα την αλήθεια, ίσως οι δάσκαλοι μου να γνώριζαν την αλήθεια, εγώ όμως δεν τη γνώριζα».
«Η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας ψυχικής υγείας Breathe γεννήθηκε εν μέσω lockdown & πανδημίας, όταν όλοι είχαμε άγχος και ανησυχίες. Η ψυχική υγειά είναι ένα τεράστιο θέμα που αποτελεί ακόμη ταμπού και μας αφορά όλους. Τα ζητήματα ψυχικής υγείας αποτελούν στίγμα για την κοινωνία μας, εγώ και ο περίγυρός μου είμαστε πολύ ανοιχτοί σε αυτό το θέμα, γι’ αυτό κάναμε το Breathe.Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως είναι φυσιολογικό να μην είναι κάποιος καλά».
Ο θάνατος του μπαμπά της Τατιάνας
«Έχασα τον πατέρα μου όταν ήμουν 7 ετών, αυτοκτόνησε. Αυτό είναι ένα προσωπικό ταξίδι για και μία προσωπική δέσμευση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μιλάει. Και όταν βγήκα να το πω και πολλοί άνθρωποι μου είπαν Τατιάνα μην το κάνεις. Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι αυτά τα πράγματα, αυτό είναι για το σπίτι. Αλλά η αλήθεια είναι πως 800 χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει 1 άνθρωπος κάθε 30 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να αποτελεί τόσο βάρος συνέχεια. Αλλά δεν ήταν τόσο η πράξη αλλά ήταν η σιωπή γύρω από αυτή. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που σχεδόν μου έδωσε την άδεια να πω Τατιάνα βγες εκεί έξω, μίλα στον κόσμο και βεβαιώσου ότι κανείς δεν υποφέρει. Αν μπορείς να βοηθήσει έναν άνθρωπο», είπε αρχικά η 41χρονη και συμπλήρωσε:
«Μέχρι τα 14 μου δεν γνώριζα πως ο πατέρας μου έχει αυτοκτονήσει, το έμαθα στα 17. Αλλά το να μιλήσω ανοιχτά το ένιωσα λίγο μετά τα 20. Πήγα στο Πανεπιστήμιο και έγραψε την πτυχιακή μου εργασία στην Κοινωνιολογία με θέμα την αυτοχειρία. Ήμουν ανοιχτή σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη ντροπή για αυτό. Το ψυχικό τραύμα ήταν μεγαλύτερο όταν έμαθα την αλήθεια, ίσως οι δάσκαλοι μου να γνώριζαν την αλήθεια, εγώ όμως δεν τη γνώριζα».
Η ζωή στην Ελλάδα και ο Νικόλαος
14 χρόνια παντρεμένη με τον Νικόλαο και με 10 επίσημα χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, η Τατιάνα παραδέχτηκε πως τα μαθήματα Ελληνικών που ξεκίνησε το 2011 δεν πήγαν τόσο καλά και η ίδια γνωρίζει λίγα μεν Ελληνικά αλλά τα χρησιμοποιεί όταν τα χρειάζεται.
«Μετά από οκτώ χρονιά που ζω εδώ, είναι η πρώτη φορά που πιστεύω πως η Ελλάδα είναι πραγματικά το σπίτι μου». Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μου πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν όπως όλοι. Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα», είπε χαρακτηριστικά η 41χρονη και συμπλήρωσε:
«Την πρώτη φορά που είδα την Ελλάδα, ήταν μέσα από τα ματιά του συζύγου μου. Τη ζήλεψα την Ελλάδα, γιατί ο Νικόλαος ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και ήταν σαν την άλλη γυναίκα μέσα στο σπίτι. Όταν μετακόμισα πλέον, αφέθηκα και δημιούργησα τη δική μου Ελλάδα».