Απαντάς στα e-mails σου μετά τη δουλειά; Δες πώς αυτό κάνει κακό στην υγεία σου!

Απαντάς στα e-mails σου μετά τη δουλειά; Δες πώς αυτό κάνει κακό στην υγεία σου!

Άσε κάτω το smartphone!

Ανήκεις κι εσύ στους ανθρώπους που τσεκάρουν με μανία τις ειδοποιήσεις τους και απαντούν σε ένα "ΕΠΕΙΓΟΝ" e-mail, ακόμη κι αν είναι 11 το βράδυ;

We got news for you, pal. Σταμάτα, πριν να είναι πολύ αργά.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια Lehigh, Virginia Tech και Colorado State University στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο εσύ... σκρολάρεις τα εισερχόμενά σου στον καναπέ σου, κάνεις κακό στην υγεία σου και διαταράσσεις την ισορροπία σου ανάμεσα στη δουλειά και την οικογενειακή σου ζωή.

"Το e-mail είναι γνωστό ως εμπόδιο στη διαδικασία της ξεκούρασης. Η προσβασιμότητά του συνεισφέρει στο να έχεις περισσότερη δουλειά, αφού επιτρέπει στους εργαζόμενους να ασχολούνται με τη δουλειά, σα να μην έφυγαν ποτέ από το χώρο εργασίας τους, ενώ την ίδια στιγμή, αναστέλλει την ικανότητά τους να αποσπάσουν την προσοχή τους από θέματα που αφορούν τη δουλειά, μέσα από τη διαρκή σύνδεσή τους σε αυτό (ενν.: στο e-mail)", αναφέρουν οι υπεύθυνοι της έρευνας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται στρες, αφού ο κάθε εργαζόμενος βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση ανησυχίας - σκεπτόμενος μήπως πρέπει να απαντήσει στα e-mails του, αλλά και τα tasks που πρέπει να κάνει την επόμενη μέρα στη δουλειά.

Μήπως, λοιπόν, όταν επιστρέφεις στο σπίτι, πρέπει να αποσυνδέεσαι από το e-mail σου; Ίσως μόνο έτσι θα νιώσεις πως ξεκουράζεσαι πραγματικά...

phoneuse