Γιατί όλοι ποστάρουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο Facebook;

Γιατί όλοι ποστάρουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο Facebook;

Η απάντηση πίσω από τη νέα «social media μόδα» των ημερών και η οργισμένη αντίδραση μιας 36χρονης

Σίγουρα θα έχεις δει πως τις τελευταίες μέρες οι γυναίκες στο Facebook αλλάζουν τη φωτογραφία προφίλ τους βάζοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία τους και γράφουν "αποδέχομαι την πρόκληση" ή #challengeaccepted.

Η νέα social media τρέλα είναι μια μορφή εκστρατείας για την ενημέρωση και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και μια 36χρονη, η οποία κατάφερε να βγει νικήτρια από την ασθένεια, είχε να πει ορισμένα πράγματα για τις φωτογραφίες των χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Η Rebecca Wilkinson δημοσίευσε μια δική της ασπρόμαυρη φωτογραφία, η οποία απεικονίζει την ίδια μετά από διπλή μαστεκτομή και αρκετές χημειοθεραπείες και γράφει:

«Αυτή η νέα τρέλα με εξοργίζει. Το να έχεις καρκίνο είναι φοβερό. Μπορεί να πεθάνεις, να σε χάσουν τα παιδιά σου. Δεν μπορεί (ο καρκίνος) να είναι θέμα για να βγάλει κανείς μία ακόμη selfie σαν να είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα. Οι ανθρώποι νομίζουν ότι με το να ανεβάζουν μία ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Facebook βοηθούν ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο... Θα έπρεπε να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και να επισκεφθούν τους ασθενείς, να τους κρατάνε το χέρι ενώ εκείνοι περνούν την περιπέτεια της χημιοθεραπείας. Είναι υποκριτικό και αυτοί οι άνθρωποι είναι νάρκισσοι».