Σε Μύκονο και Σαντορίνη «έδεσε» για ελέγχους η Οικονομική Αστυνομία

Σε Μύκονο και Σαντορίνη «έδεσε» για ελέγχους η Οικονομική Αστυνομία

Τα κοσμοπολίτικα νησιά με μεγάλο τουρισμό και συγκεκριμένα η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, καθώς και άλλες περιοχές της Ελλάδας, μπήκαν στο στόχαστρο της Οικονομικής Υπηρεσίας, από τους ελέγχους της οποίας προέκυψε ότι πάνω από το 50% των ελεγθέντων είναι παραβάτες, (σε κάποιες περιπτώσεις ήταν το 100%), ενώ προτάθηκε και το κλείσιμο κάποιων επιχειρήσεων για ένα διάστημα.

Μάλιστα, στην Ζάκυθο έχουν ληφθεί και δείγματα για ποτά «μπόμπες» και αναμένονται τα αποτελέσματα προκειμένου να υποβλήθούν κυρώσεις, όπου προκύψει παρανομία.

Ειδικότερα, τον τελευταίο μήνα, (17 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου), η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους σε συνολικά 119 επιχειρήσεις για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία. Από τους 119 ελέγχους διαπιστώθηκαν συνολικά 80 παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, ΔΟΥ, προκειμένου να επιβάλουν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr